GTS Novera partnerem Národního centra videa

25. 6. 2007 20:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Celonárodní telekomunikační operátor GTS Novera zahájil spolupráci s Národním centrem videa (NACEVI), sítí pro doručování obsahu (CDN – Content Delivery Network). Výsledkem spolupráce bude kvalitnější přístup uživatelů sítě GTS Novera ke streamovaným programům, které jsou distribuovány Národním centrem videa.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

„NACEVI zajišťuje distribuci řady streamovaných programů, mimo jiné internetové vysílání zpravodajského programu ČT24 nebo sportovního kanálu ČT4. Toto vysílání se vyznačuje vysokými nároky na přenosovou kapacitu sítí, která prudce narůstá v době důležitých a tudíž mimořádně sledovaných událostí. Vybudování distribučního bodu Národního centra videa v naší síti umožní našim zákazníkům sledovat streamované programy v potřebné kvalitě a s minimálním rizikem výpadků,“ říká Tomáš Budník, ředitel komerční divize společnosti GTS Novera.

Distribuční bod NACEVI umístěný v síti GTS Novera má kapacitu 1Gb/s a je vyhrazen pouze zákazníkům GTS Novera. V případě potřeby je možné přenosovou kapacitu zdvojnásobit v řádu desítek minut. Provozovatel NACEVI, společnost Visual Connection, vybírá pro umisťování distribučních bodů vysokorychlostní sítě, které disponují jak dostatečnými technickými parametry, tak velkým počtem obsluhovaných zákazníků.

„GTS Novera je pro NACEVI přirozeným partnerem jak z hlediska kvality sítě, tak její správy,“ uvedl Tomáš Petrů, generální ředitel Visual Connection. „Jsme rádi, že můžeme zákazníkům sítě GTS Novera nabídnout multimediální obsah našich klientů ve špičkové kvalitě.“

Tiskové zprávy

Diskuse