Acer ColorBoost pro videoprojektory

27. 6. 2007 13:40    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer, třetí největší prodejce na celosvětovém trhu IT (zdroj: údaje firmy Gartner za 1. čtvrtletí 2007) a přední dodavatel videoprojektorů, dnes oznámila, že její videoprojektory – které jsou v současné době všechny založeny na technologii DLP – budou v blízké budoucnosti vybaveny vlastní inovativní technologií ColorBoost společnosti Acer.

Acer ColorBoost pro videoprojektory

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Acer je první dodavatel videoprojektorů, který nabízí technologii ColorBoost pro zlepšení podání barev u projektorů DLP.

Technologie Acer ColorBoost, která definuje nový standard pro kvalitu obrazu, je založena na optimalizovaném podání barev přizpůsobeném realistickému zobrazení pastelových barev, které jsou používány ve většině aplikací a snímcích.

Acer ColorBoost využívá následující technologie:
- optimalizované provedení barevného kolečka
- nový výkonný algoritmus pro zpracování obrazu
- progresivní technologie osvětlovací lampy

Optimalizované provedení barevného kolečka
Šestisegmentové kolečko Acer je tvořeno primárními barevnými segmenty (červeným, zeleným a modrým) a sekundárními barevnými segmenty (zelenomodrým, žlutým a bílým).
Barevné kolečko převádí monochromatický obraz na barevný. Filtruje červenou, zelenou a modrou barvu, jakož i další barvy v závislosti na počtu segmentů barevného kolečka. Šestisegmentové barevné kolečko reprodukuje barvy dvojnásobnou frekvencí v porovnání se tří nebo čtyřsegmentovými kolečky, zajišťuje vyšší sytost barev a zabraňuje vzniku duhového efektu, který působí nepříznivě na diváky citlivé na obnovování barev.

Přesná synchronizace jedinečného barevného kolečka Acer a barevný DMD engine snižuje úroveň hlučnosti na 24 dBA (v úsporném režimu ).

Nový výkonný algoritmus pro zpracování obrazu
Technologie Acer ColorBoost využívá nový algoritmus pro šestisegmentová barevná kolečka, který optimalizuje zobrazení pastelových barev a zaručuje přirozenější a realističtější obraz. Funkce nastavení barvy umožňuje uživateli snadno nastavit barevné odstíny, nasycení a světelný tok primárních barev podle svých požadavků. Barevnou teplotu a světelný tok lze zvýšit nebo snížit bez negativního vlivu na přesnost podání obrazu.

Progresivní technologie osvětlovací lampy
Generátor vln, který využívá různé technologie, jako např. Low Pulse, Variable Plateau a Dynamic Dimming, zaručuje optimální modulaci proudu lampy a dosahuje zvýšení světelného toku, kontrastu a barevné hloubky, a tedy i přirozenějšího obrazu.

Nevyužitá část energie lampy může být využita pro zvýšení účinnosti osvětlení přidáním zelenomodrého a žlutého segmentu pro kompenzaci úbytku energie.

Technologie Acer ColorBoost zaručuje takové podání barev, jakého nedosahují žádné běžné projektory. Jasné barvy spolu s vysokým kontrastním poměrem zaručují přesné podání grafiky v živých barvách a přispívají k vyšší účinnosti přednášky a dokonalejšímu podání detailů, a tedy i k vyšší kvalitě zobrazení.

V souladu s filosofií „odstraňovat bariéry mezi lidmi a technikou” vybavila společnost Acer všechny projektory jedinečnou technologií Acer Empowering, což je výjimečné softwarové řešení, které usnadňuje uživateli snadno spravovat a přizpůsobit všechny výrobky Acer svým požadavkům.

Technologie Acer Projector Empowering je tvořena následujícími moduly:
- Acer eView Management > zvolí nastavení projektoru podle světelných podmínek a typu obsahu
- Acer eTimer Management > poskytuje vizuální nápovědu na obrazovce, která usnadňuje dodržování časového rozvrhu prezentace.
- Acer eOpening Management > usnadňuje vytvoření přizpůsobitelné uvítací obrazovky.
- Acer eProjection Management > zaručuje snadné připojení a ovládání projektorů vybavených vestavěným rozhraním Wireless Presentation Gateway.

Tiskové zprávy

Diskuse