Volání do a ze zahraničí se speciální SIM kartou

28. 6. 2007 15:47    Rubrika: Tiskové zprávy

Vyčkávat na nový eurotarif nebo volat levněji již dnes a napořád? Na českém trhu se pozvolna dostává do povědomí veřejnosti další možnost, jak při volání do/ze zahraničí výrazně ušetřit – prostřednictvím předplacených SIM karet, které nabízí veškerý komfort pro snadné a zároveň levné volání. Pro ty, jenž často cestují – ať již soukromě či pracovně - například do sousedního Německa, se dnes tento způsob volání ze zahraničí vyplatí nejvíce.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Směrnice Evropské unie o cenách za volání v rámci EU ještě nevešla v platnost a všichni tuzemští operátoři před letní sezónou dovolených zlevňují volání ze zahraničí zahraničí. Podoba eurotarifu, který reguluje ceny roamingového volání napříč Evropou není striktně daná, Evropská unie prakticky určila směrnicí určitá pravidla a jak si s nimi operátoři poradí a eurotarif zkonstruují, je na nich. Ačkoliv např. Telefonica (O2) snížila ceny za volání mobilem ze 14 turisticky atraktivních zemí, nový roamingový tarif se např. nevztahuje na našeho souseda – Německo. Právě Německo je zemí, kam jezdí Češi ve značné míře za byznysem.

Předplacená karta nebo tarif?
„Podíváme-li se na strukturu zákazníků s předplacenými kartami a tarifní zákazníky mobilních operátorů, poměr je zhruba 67 : 33,“ říká Martin Košut, předseda představenstva Materna Communications a.s. A dodává, že trend zákazníků, kteří mají běžně několik SIM karet, jenž mění dle jejich využití (karta na levné sms, karta na levné volání apod.) hovoří ve prospěch rozvoje trhu s předplacenými SIM kartami pro volání do/ze zahraničí. Takovou je např. předplacená karta, kterou společnost Materna Communications a.s. nabízí na trhu pod značkou AnnyWay Call.
Mezi hlavní výhody předplacených SIM karet pro volání do/ze zahraničí patří především tyto: jediná SIM karta do/ze všech zemí (není omezeno pouze na Evropu), jedna karta na celý život, nulový měsíční paušál, jednoduché dobití či okamžité sledování kreditu.
Více o předplacených SIM kartách AnnyWay Call včetně interaktivního ceníku na http://call.annyway.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse