Komunikaci Clarion Cogress Hotel Prague zabezpečí CISCO

29. 6. 2007 07:58    Rubrika: Tiskové zprávy

Jeden z nejvýznamnějších provozovatelů hotelových sítí u nás, společnost CPI Hotels a vedoucí světová společnost v oblasti přenosu dat Cisco Systems, uzavřeli dohodu týkající se technologického vybavení největšího hotelu značky Clarion v Evropě – kongresového Clarion Congress Hotel Prague v Praze Vysočanech.

Desetipodlažní budova hotelu bude součástí vysočanského komplexu spolu s nákupní Galerií Fénix. Čtyřhvězdičkový hotel, jehož motivem se stane protínání vesmírných drah, nabídne na 4000 m2 kongresových prostor kapacitu až 2500 míst, čímž se hotel zařadí mezi největší kongresová střediska v České republice. K dispozici delegátům bude 23 salonků a sálů, největší z nich bude možné variabilně rozdělit na menší plochy odpovídající požadavkům delegátů i velikosti konferencí. Vybavení sálů i salonků zastává nejvyšší technologický standard.

V Clarion Congress Hotel Prague bude nainstalován komunikační systém Cisco Unified CallManager v. 4.2. Pět set šedesát nadstandardně vybavených pokojů, včetně 25 luxusních apartmánů, bude vybaveno nejnovější generací telefonů Cisco CP-7970G s barevným dotykovým displejem, které budou zároveň sloužit pro vnitřní i vnější komunikaci. Jejich pomocí si budou moci hosté objednat různé hotelové služby včetně kontroly výše svého účtu atd. Místní síť je navíc integrovaná s mezinárodním hotelovým informačním systémem Micros Fidelio.

„Pro Cisco jsme se rozhodli na základě jejich dlouholetých zkušeností s poskytováním podobných služeb. Clarion Congress Hotel Prague bude hostit významné konference a kongresy a proto jsme vsadili na kvalitu, kterou Cisco poskytuje,“ řekl o dohodě výkonný ředitel CPI Hotels Jan Kratina.

„Výběr technologie Cisco ze strany společnosti CPI Hotels dokazuje vysokou úroveň produktů a služeb, které naše společnost pro řešení inteligentních budov a hotelů nabízí,“ řekl Miloslav Rut, generální ředitel společnosti Cisco Systems ČR. Hotel Clarion Congress Hotel Prague tak bude moci díky řešení Cisco nabízet svým zákazníkům uživatelsky velmi příjemné prostředí, jehož prostřednictvím bude možno přes hotelové telefony, s barevným displejem a dotykovou obrazovkou, ovládat či objednávat nejrůznější služby v přímém napojení na jejich poskytovatele. Takovými službami mohou být například rezervace míst v restauracích, on-line předpověď počasí, stav hotelového účtu, buzení, pokojové video, informace o odletech letadel nebo třeba hlídání dětí v hotelových pokojích s použitím IP kamery. Pevná i bezdrátová datová infrastruktura bude zároveň poskytovat flexibilní a spolehlivou platformu pro účastníky kongresů a výstav.

Hotel umístěný přímo nad budoucí stanicí metra Vysočanská bude těžit nejen z individuálně organizovaných kongresů, ale také z blízkosti Sazka Areny. Výhodnou polohu dokládá i snadná dostupnost městskou dopravou do centra města, stejně jako napojení na dálniční síť. Pro celý komplex je zajištěno parkování pro 630 aut a 9 autobusů v podzemních podlažích. Otevření hotelu je plánováno na počátek března 2008.