Logitech nabízí dokonale ostrý obraz s perfektními detaily pro video hovory

29. 6. 2007 08:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Logitech (SWX: LOGN) (NASDAQ: LOGI), celosvětově přední výrobce webových kamer, dnes představila nové modely Logitech® QuickCam® Pro 9000 a Logitech® QuickCam® Pro for Notebooks, jež byly vytvořeny na základě exkluzivní spolupráce se společností Carl Zeiss, jedním z největších výrobců optických produktů na světě. Díky spojení vedoucího postavení společnosti Logitech a 160 let zkušeností společnosti Carl Zeiss v oblasti optiky nastolují tyto nové webové kamery nový standard pro kvalitu obrazu – video hovory získaly dokonalé detaily a ostrý obraz jako ve skutečnosti.

Logitech nabízí dokonale ostrý obraz s perfektními detaily pro video hovory

Společnost Logitech je vedoucím hráčem ve vývoji technologií pro webové kamery od počátku jejich uvedení a nedávno dosáhla hranice celkem 50 miliónů dodaných webových kamer. Spolupráce se společností Carl Zeiss představuje významný krok ve vývoji video komunikací. Exkluzivní spolupráce společnosti Logitech s firmou Carl Zeiss – uznávaným lídrem v oblasti optiky pro nejrůznější aplikace, mezi něž patří objektivy pro kamery a fotoaparáty, brýlové čočky a vesmírné teleskopy – zaručuje, že webové kamery QuickCam Pro 9000 a QuickCam Pro for Notebooks splní jako první celosvětově uznávané standardy společnosti Carl Zeiss pro návrh a výrobu objektivů. Tyto nové webové kamery jsou osazeny objektivem Tessar® společnosti Carl Zeiss, jehož konstrukce je vyhlášená díky vynikající ostrosti v kompaktním a lehkém provedení.
„Jsme velmi rádi, že spojujeme síly se společností Logitech a rozšiřujeme tak náš záběr na tento zajímavý trh,“ řekl Dr. Winfried Scherle, generální ředitel a viceprezident divize Camera Lens společnosti Carl Zeiss. „Tyto nové webové kamery, které dnes představujeme, představují pouhý nástin možností pokroku v kvalitě obrazu, který od této spolupráce očekáváme.“

„Lidé užasnou nad vynikající kvalitou obrazu těchto webových kamer,“ řekla Gina Clarková, generální ředitelka a viceprezidentka obchodní divize Internet Communications společnosti Logitech. „Cílem společnosti Logitech u webových kamer vždy bylo přinášet neustále lepší spojení lidí na celém světě. Se společností Carl Zeiss, která prakticky vynalezla celou vědu týkající se optiky kamer a fotoaparátů, jsme opět blíže tomu, aby se video komunikace staly téměř nerozeznatelné od pocitu při konverzaci ve stejné místnosti.“
Společnost Logitech však nezůstala pouze u optiky Carl Zeiss. Webové kamery QuickCam Pro 9000 a QuickCam Pro for Notebooks navíc využívají vynikající systém automatického ostření, jenž zajišťuje rychlé a plynulé zaostření a eliminuje nepohodlí manuálního ostření. Díky systému automatického ostření od společnosti Logitech tyto webové kamery kompenzují změny v ostrosti obrazu na jeho okrajích. Systém automatického ostření obraz přeostří za necelé tři sekundy a pomáhá zajišťovat, aby obraz zůstal ostrý i při záběrech z extrémní blízkosti (až do 10 cm od objektivu kamery).

Ať se již syn nebo dcera bude chtít pochlubit svým rodičům zásnubním prstenem, vnoučata budou zblízka ukazovat prarodičům svůj poslední obrázek, kupující bude chtít svým obchodním partnerům předvést přesnou barvu nejnovějšího produktu nebo matka, která bude zaznamenávat proměny výrazu obličeje svého syna nebo dcery na památku – webové kamery QuickCam Pro 9000 a QuickCam Pro for Notebooks vytvoří vždy obraz dokonalý do posledního pixelu, jenž lidem bude pomáhat, aby jejich spojení s přáteli, rodinou, kolegy a klienty bylo vždy ještě lepší.
Pro video komunikaci obě tyto webové kamery bezproblémově spolupracují s oblíbenými aplikacemi pro zasílání okamžitých obrazových zpráv, včetně Skype™, Windows Live™ Messenger, Yahoo!® Messenger a AIM®.
Aby snímaný obraz měl vysoké rozlišení, zaznamenávají jej kamery QuickCam Pro 9000 a QuickCam Pro for Notebooks rychlostí 30 snímků za sekundu. A protože obě webové kamery podporují formát obrazu s vysokým rozlišením (HD) 720p, čili na disk nahrávají záznam s rozlišením 960 krát 720 pixelů, mohou lidé snímat a přehrávat neuvěřitelně ostré videoklipy.
Webové kamery QuickCam Pro 9000 a QuickCam Pro for Notebooks jsou navíc vybaveny snímacím senzorem obrazu se skutečným rozlišením dva megapixely, jenž dokáže snímat až osmi megapixelové fotografie (se softwarovou interpolací), a technologiemi RightSound™ a RightLight™2 – to vše se podílí na zvýšení zážitku z video hovorů.
Technologie RightLight 2 automaticky přizpůsobuje obraz při špatných nebo nevyrovnaných světelných podmínkách, jako například při prudkém zadním světle z okna. Vylepšená technologie RightSound společnosti Logitech významně redukuje hluk v pozadí a má nové potlačení šumu kromě toho, že prakticky úplně odstraňuje ozvěny a zpětnou vazbu.
Díky softwaru Logitech® Video Effects™ – který obsahuje avatáry, obličejové doplňky a nové zábavné filtry „Fun Filters“ a který si k dnešnímu dni stáhlo více než 15 miliónů lidí – jsou video hovory ještě zábavnější. Software Video Effects lidem umožňuje úplně přetransformovat svůj obraz do třírozměrných animovaných postaviček (zvaných avatáři), nebo jej mohou využít pro přidání žertovných animovaných doplňků, například brýlí nebo legračních klobouků, ke svému obrazu na monitoru. Software Video Effects je k dispozici zdarma pro webové kamery, které tuto funkci podporují, a je možné jej stáhnout na adrese www.logitech.com/videoeffects.
Pro použití v kanceláři i doma se webová kamera Logitech QuickCam Pro 9000 dodává z flexibilní univerzální základnou, která ji umožňuje pohodlně umístit na prakticky jakýkoli monitor. Pro profesionály na cestách je určena kamera Logitech QuickCam Pro for Notebooks, která se prodává s ochranným cestovním pouzdrem a nastavitelnou pružinovou klipsnou, která se dokáže uchytit i na velkých noteboocích s displeji o tloušťce 20 mm. Všestranná kamera QuickCam Pro for Notebooks navíc obsahuje stylový stojánek, který se může postavit na stůl a přizvednout webovou kameru do úrovně očí.
Cena a dostupnost
Očekává se, že webové kamery Logitech QuickCam Pro 9000 a Logitech QuickCam Pro for Notebooks budou k dispozici ve Spojených státech a v Evropě počátkem července a budou za doporučenou maloobchodní cenu 2.990,- Kč s DPH (v ČR).