Siemens a Ekahau - bezdrátová lokalizace osob a předmětů

29. 6. 2007 08:05    Rubrika: Tiskové zprávy

Lokalizace osob a předmětů pomocí lokalizačních systémů v reálném čase (RTLS – Real Time Location System) prostřednictvím podnikové WiFi sítě optimalizuje obchodní postupy a snižuje provozní náklady. Proto Siemens Enterprise Communications oznámil uzavření univerzální distribuční a integrační smlouvy s Ekahau Inc., předním světovým poskytovatelem WiFi řešení na bázi RTLS a WiFi plánovacích nástrojů se sídlem ve Finsku. Úplná integrace RTLS do portfolia HiPath Wireless od Siemens umožňuje zákazníkům efektivní plánování a zavádění řešení WLAN a RTLS od jednoho dodavatele. Siemens tím poskytuje obecné lokalizační služby (LBS), které jsou střiženy na míru především v průmyslové výrobě, správě skladu, velkoobchodu a zdravotnictví.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

„Velmi se těšíme na spolupráci s jedním z předních světových WLAN dodavatelů,” konstatoval Antti Korhonen, prezident a výkonný ředitel Ekahau. „Naše kombinované řešení umožňuje našim zákazníkům plně využívat jejich investice do WLAN – zvláště tím, že jim poskytujeme nejnovější lokalizační služby.”

Strategie „otevřená komunikace“ od Siemens dává podnikům tu výhodu, že mohou vždy volit nejlepší partnerská řešení, která byla po testování ze strany Siemens integrována do portfolia otevřených produktů HiPath. Siemens se zaměřuje na produkty, které se řídí otevřenými průmyslovými standardy, a tím umožňuje svým zákazníkům flexibilitu a dodává jim jistotu, že mohou realizovat nejlepší možná řešení pro svůj podnik.

Bezdrátové LAN se rychle staly strategickým prvkem podnikové komunikační infrastruktury. Na základě své tradiční role přístupu k mobilním datům v areálu představují nyní WLAN sítě klíčovou komponentu podnikové FMC (Fixed Mobile Convergence) strategie. Využitím celopodnikové základny Siemens pro mobilitu může nyní organizace bezproblémově spojit své VoIP, VoWLAN i GSM komunikační infrastruktury, rovněž při poskytování obchodních postupů, umožňujících komunikaci, jako např. lokalizační služby v celé sdružené síti.

Díky integraci řešení site survey a RTLS od Ekahau do portfolia HiPath Wireless, Siemens umožňuje svým zákazníkům profitovat nejen z větší uživatelské mobility, ale i z efektivní integrace lokalizace předmětů a osob do jejich obchodních postupů – základní princip strategie otevřených komunikací od Siemens.

Ekahau Positioning Engine (EPE) – nyní distribuován firmou Siemens – využívá aktivní WLAN štítky s funkcí RFID (Radio Frequency Identification) pro lokalizaci důležitých předmětů a osob v celé oblasti WLAN. EPE může v reálném čase na jediném serveru lokalizovat více než 10 000 objektů – až čtyřikrát větší kapacita než výkon nejbližšího konkurenta. To umožňuje Siemens poskytovat rozsáhlé lokalizační služby, přizpůsobené jednotlivým oblastem, jako jsou např. průmyslová výroba, provoz skladů, maloobchod nebo zdravotnictví.

Siemens rovněž integroval nástroj Ekahau site survey (ESS) do HiPath Wireless Manager HiGuard, aby tak realizoval nejrozsáhlejší sadu plánovacích nástrojů WLAN, která je na trhu k dostání. Tím jsou nyní výsledky site přímo importovány z ESS do HiGuard. Následkem toho mohou návrháři sítě snížit počet site survey ze tří na jeden a tím ušetřit spoustu času i náklady. Dříve byl vždy nutný samostatný site survey pro rozmístění přístupových bodů WLAN, bezdrátových IPS senzorů a RFID tagů.

Jeden z těchto zákazníků, Hymer AG, jeden z nejznámějších a nejvíce inovačních evropských výrobců obytných automobilů, integroval nedávno řešení Ekahau do své stávající sítě WLAN od Siemens. Podnik bude využívat tuto kombinaci pro přesné určení a sledování, kde se na montážních linkách a v podnikovém areálu nachází až 1 800 obytných automobilů a karavanů.

„Integrací lokalizačních služeb do naší sítě HiPath Wireless LAN od firmy Siemens jsme získali nejen rychlejší přístup ke všem vozidlům, nýbrž můžeme také cíleně optimalizovat jednotlivé úseky montážního postupu,” řekl Michael Tregner, jednatel Hymer. „To značně zjednodušilo plánování a realizaci těchto funkcí.”

„Tímto rozšířením portfolia Siemens HiPath Wireless můžeme našim zákazníkům nabídnout ze širokého spektra oblastí mnoho výhod řešení lokalizace v reálném čase,” řekl Marcus Birkl, vedoucí prodeje HiPath Wireless v Siemens Enterprise Communications. „Hymer je velmi dobrým příkladem využití lokalizačních služeb. Zdravotnictví, logistika a bezpečnost jsou rovněž slibná odvětví, ve kterých jsme již začali naše první společné instalace.”

Ekahau Inc. je vyspělým účastníkem partnerského programu společnosti Siemens Enterprise Communications. Toto společné řešení je výsledkem úzké spolupráce obou společností, které se snažily vytvořit relevantní a efektivní způsob, jak maximalizovat podnikové WLAN investice.

Tiskové zprávy

Diskuse