Intel se připojuje k iniciativě Notebook pro každé dítě

17. 7. 2007 15:49    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Intel a organizace OLPC (One Laptop per Child – Notebook pro každé dítě) se dohodly na spolupráci při zpřístupňování výhod plynoucích z využívání technologií v zemích rozvojového světa a koordinaci svých příslušných programů. V rámci ujednání Intel a OLPC zanalyzují možnosti spolupráce v oblasti techniky a učebního obsahu. Společnost Intel rovněž jmenuje zástupce do správní rady OLPC.

OLPC je nezisková organizace, která usiluje o zpřístupnění vzdělání dětem v nejodlehlejších a nejchudších regionech světa prostřednictvím síťově komunikujících, levných a odolných notebooků.

„Se společností Intel do OLPC přichází lídr světa technologií, který nám pomůže s podporou dětí po celém světě. Spolupráce se společností Intel znamená, že se k dětem dostane maximální množství notebooků,“ uvádí Nicholas Negroponte, zakladatel organizace One Laptop per Child – Notebook pro každé dítě.

„Zapojení do činnosti OLPC je dalším příkladem, který dokladuje naší snahu se aktivně angažovat v oblasti vzdělávání – v této oblasti působíme již 20 let. Věříme v důležitou roli technologií při zpřístupňování příležitostí 21. století dětem po celém světě,“ říká Paul Otellini, CEO společnosti Intel.

Intel v současné době investuje do podpory vzdělání ve více než 50 zemích světa přes 100 milionů dolarů ročně, z velké části prostřednictvím nadace Intel Foundation. Vyvíjí rovněž produkty pro oblast školství a vzdělání. Pozornost věnovaná společností Intel vzdělání v rozvojových zemích je součástí programu Intel World Ahead, který představuje komplexní program zaměřený na zpřístupnění technologií každému jednotlivci kdekoli na světě.

Originál zprávy naleznete zde: http://www.intel.com/pressroom/archive/releases/20070713corp.htm?iid=pr1_releasepri_20070713r

Další informace o společnosti Intel a jejího notebooku classmate PC jsou k dispozici na: www.intel.com/pressroom and www.classmatepc.com.