Intel - notebooky s první Extreme edicí procesorů

18. 7. 2007 13:40    Rubrika: Tiskové zprávy

Náruživí hráči, umělci a multimediální nadšenci si žádají ještě rychlejší přenosné počítače, a společnost Intel proto uvádí první mobilní dvoujádrový procesor Intel® Core™2 řady Extreme, nejvýkonnější mobilní procesor na světě1. Do oblasti mobility tak přináší nejvýkonnější produkt světa stolních PC. Intel dále uvádí nové procesory pro stolní počítače a na příští rok ohlašuje příchod energeticky šetrných čtyřjádrových procesorů.

Intel - notebooky s první Extreme edicí procesorů

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



Nové produkty na trh vstupují v době blížícího se prvního výročí uvedení procesorů s inovativní mikroarchitekturou Intel® Core™ pro servery, stolní a přenosné počítače.

„Notebooky představují nejrychleji rostoucí segment trhu s počítači. Přitom stále stoupá poptávka uživatelů, kteří touží po špičkovém výkonu při práci s videem, grafikou a při hraní her a zároveň se nechtějí vzdát flexibility spojené s používáním notebooků,“ uvádí Mooly Eden, viceprezident společnosti Intel a generální manažer Mobile Platforms Group. „Díky našim inovativním technologiím a výrobním možnostem dokážeme nabídnout špičkový a přitom energeticky efektivní výkon i nejnáročnějším mobilním uživatelům. Jsme rádi, že jej můžeme uvést pod naší značkou Intel Core 2 Extreme – značkou, která se stala synonymem unikátního výkonu.“

Mobilní dvoujádrový procesor Intel Core 2 Extreme X7800, s oběma jádry pracujícími na bleskových 2,6 GHz, je vybaven speciálními mobilními funkcemi úspory energie, díky kterým mohou výrobci počítačů nabízet ještě výkonnější a energeticky efektivnější notebooky. Například mobilní procesor Intel Core 2 Extreme X7800 zajišťuje ve srovnání s předchozí generací mobilních procesorů až o 28 procent vyšší výkon2. Kromě toho byla pro potřeby zkušených počítačových fandů vyžadujících vyšší výkony odstraněna ochrana sběrnice před přetaktováním3. Novinka tak rozšiřuje technické možnosti uživatelské úpravy systémů a OEM výrobcům otevírá cestu k ještě vyššímu výkonu.

Představení nové vlajkové lodi pro desktop
Pro stolní počítače společnost Intel uvedla dlouhou řadu nových procesorů včetně nové vlajkové lodi – čtyřjádrového procesoru Intel® Core™2 Extreme QX6850. Procesor Intel Core 2 Extreme QX6850 s pracovním taktem 3,0 GHz a novou, rychlejší 1333MHz systémovou sběrnicí vítají zvláště vývojáři her, kteří se snaží uživatelům přinést nové funkce a působivější herní zážitky. Společnost Intel rovněž uvedla nový procesor Intel® Core™2 Duo a nový čtyřjádrový Core™2 Quad.

„Díky čtyřjádrovému procesoru Intel Core 2 Extreme se PC verze naší hry Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter* 2 posunuje do nových herních výšin,“ uvádí Bo Anderson, CEO společnosti GRIN Development Studio*. „Hra vyvinutá ve studiu GRIN a publikovaná společností Ubisoft* naplno využívá výkon nové generace vícevláknové jednotky Intel, což zaručuje strhující realistickou hru. U čtyřjádrovém procesoru Intel využíváme jedno jádro k pohybům, jedno k renderování, další pro herní logiku a poslední pro další úlohy, které zajišťují stabilnější zobrazení s vysokou snímkovou frekvencí.“

Mikroarchitektura Intel Core – rok poté
Tento měsíc minulého roku společnost Intel uvedla inovativní a energeticky efektivní produkty s mikroarchitekturou Intel Core, které ještě v témže roce překonaly milníky, mimo jiné:
• Přinesly jako první na světě čtyřjádrové procesory softwarově kompatibilní s x86, určené pro servery a osobní počítače, a rovněž ukládací a integrované systémy. Do této chvíle Intel uvedl 14 různých čtyřjádrových procesorů.
• Získaly přes 75 nezávislých cen a dalších ocenění od on-line publikací a redakcí časopisů po celém světě. Kompletní seznam je k dispozici na www.intel.com/pressroom/kits/core2duo/awards.htm.
• Stály u zrodu téměř poloviny (224) z 500 nejvýše hodnocených nejvýkonnějších počítačů zařazených do nedávno zveřejněného žebříčku Top 500 Supercomputers List (www.top500.org).
• Procesory Intel Core 2 Duo zdvojnásobily výkon notebooků a přitom vydrží při provozu na baterie neuvěřitelně dlouho4.
• Připravily cestu pro největší změnu v konstrukci tranzistorů za posledních 40 let, která využívá 45nanometrový výrobní proces a technologie nové generace procesorů Intel® Core™2 a Intel® Xeon®.

Ceny a dostupnost nových procesorů
Mobilní procesor Intel Core 2 Extreme X7800 na 2,6 GHz se 4MB L2 cache je již nyní k dispozici OEM výrobcům za cenu 851 USD. Příslušné notebooky se na trhu objeví během příštích dvou týdnů. Výrobcům jsou k dispozici i nové desktop procesory Intel, ke koncovým uživatelům by se měly dostat během dvou týdnů.

Tiskové zprávy

Diskuse