Telefónica O2 - nová O2 Navigace

18. 7. 2007 13:24    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Telefónica O2 Czech Republic přichází na trh se službou O2 Navigace, verze 7. Díky O2 Navigaci mohou zákazníci ve svém mobilu využívat výhody plnohodnotné GPS navigace s hlasovými i grafickými navigačními pokyny za zlomek ceny klasických navigací. Nová, vylepšená verze navíc přináší možnost prohlížení map v 3D pohledu nebo sledování trasy v nočním modu.

" Služba O2 Navigace si získala u našich zákazníků velkou oblibu, což dokazuje fakt, že ji měsíčně využívá tisíce zákazníků. O2 Navigace jeideálním řešením pro ty, kteří chtějí využívat výhody precizní navigace bez nutnosti nákladné vstupní investice. Ovládání nové verze 7 je uživatelsky příjemnější a více intuitivní, což ocení zejména zákazníci, kteří teď přes léto více cestují, " říká Simon Burckhardt, výkonný ředitel marketingu pro residenční segment.

V nové verzi O2 Navigace jsou také zvýrazněny pro řidiče důležité informace, jako vzdálenost k zatáčce či počet kilometrů do cíle.Mobilní telefon v kombinaci se službou O2Navigace určí s přesností na 10 metrů aktuální polohu a poradí uživateli optimální trasu k cíli nejen v Česku, ale kdekoliv v Evropě. O2 Navigace najde vždy optimální trasu mezi dvěma zadanými místy v ČR i Evropě, vypočítá pravděpodobnou délku trasy v kilometrech i hodinách, přehodnotí navrženou trasu, pokud z ní uživatel sjede, umí odeslat informace o poloze na jiný telefon přes SMS, vyhledává a označuje na mapě místa různého charakteru, což umožňuje například kontrolovat rychlost.

Novinkou verze 7 je také u vybraných telefonů 3D mapový pohled, který nahrazuje původní pohled ve 2D formátu, nebo noční mód pro příjemnější jízdu v noci.

Přesné plánování cest po celé Evropě bez nutnosti aktualizace map

Pomocí mobilního telefonu a kapesního GPS modulu mohou zákazníci cestovat bez nutnosti sledování cesty v mapě a mají přístup k mnoha důležitým doplňkovým informacím. Mobilní telefon získává údaje o poloze z kapesního modulu pomocí bezdrátové technologie Bluetooth a na základě této informace dostává od navigačního serveru prostřednictvím GSM sítě navigační informace. Vlastní kalkulace trasy probíhá na výkonném serveru mimo mobilní telefon. Toto řešení klade minimální nároky na interní paměť telefonu a umožňuje tak využívat navigaci z mobilního telefonu pro celou Evropu. Všechny mapové podklady jsou neustále aktualizovány na centrálním navigačním serveru a tak odpadá nutnost dokupování aktuálních mapových verzí.

Body zájmu a další doplňkové informace

Vedle grafické a hlasové navigace k vytýčenému cíli jsou zákazníci neustále informováni o délce zvolené trasy a pravděpodobné době dosažení cíle. K dispozici mají též itinerář cesty a řadu doplňkových informací (jako je např. telefon, internetová adresa, otvírací doba atd.) k jednotlivým bodům zájmu. Právě tyto body zájmu jsou při pohybu v neznámém prostředí velmi užitečnou službou. Jde o aktuální seznam více než tří milionů míst po celé Evropě, rozdělených do kategorií, jako je např. hotel, restaurace, čerpací stanice, servis, letiště apod.

Aktivace služby, kapesní GPS modul

Aktivace služby O2 Navigace je jednoduchá. Vlastní-li zákazníci mobilní telefon, který tuto službu podporuje, stačí jim pořídit si GPS modul, jakým je například Nokia LD-3W GPS modul v ceně pouhých 2 295 Kč (včetně DPH), tedy za zlomek ceny klasických naváděcích systémů, a získat zdarma aplikační software.

Denní nebo měsíční tarif, datové přenosy zdarma a GPRS roaming

Služba O2 Navigace je nabízena ve dvou základních tarifech. Měsíční tarif je určen pro paušální zákazníky a stojí 145 Kč pro Českou republiku a 195 Kč pro celou Evropu. Jednodenní tarif je určen pro zákazníky paušálních i předplacených služeb a jeho cena pro Českou republiku činí 30 Kč a 40 Kč pro celou Evropu. Aktivovat oba tarify lze na zákaznické lince *11 nebo v nejbližší značkové prodejně O2. Jednodenní tarif lze navíc velmi jednoduše aktivovat přímo v menu "Aplikace" v mobilním telefonu. Veškeré datové přenosy související se službou, které jsou uskutečněny v rámci České republiky, jsou zahrnuty v ceně služby. Při využívání služby v zahraničí platí zákazníci pouze GPRS roaming. Nyní se mohou zákazníci se službou O2 Navigace důkladně seznámit, aniž za ni zaplatí jedinou korunu. Službu mohou 3 dny užívatzdarma. Stačí si jen vypůjčit na prodejně GPS modul.

Bližší informace o službě O2 Navigace a podporovaných telefonech, naleznete na www.cz.o2.com/navigace.