Siemens Enterprise Communications - internet v hotelech Accor

24. 7. 2007 22:41    Rubrika: Tiskové zprávy

Siemens Enterprise Communications se poprvé v historii stává poskytovatelem služeb při provozu internetových připojení v hotelové síti. Dvacetsedm hotelů Mercure a Novotel skupiny Accor bylo vybaveno technologií VDSL (Very Highspeed Digital Subscriber Line) od společnosti SMC Networks. Do dalších 28 hotelů byly navíc implementovány vysokorychlostní přípojky k internetu v hotelových pokojích prostřednictvím konvenční technologie Cat.5/Cat.3. To znamená, že hosté mohou na pokoji zároveň využívat vysokorychlostní přístup k internetu i telefonovat. Uživatelské poplatky tak směřují do společnosti Siemens Enterprise Communications. Vedoucí hráč na poli podnikových komunikačních řešení v Německu v projektu figuruje jako projektant, investor i provozovatel. Operátorský kontrakt se skupinou Accor je zatím podepsán jako pilotní projekt na pět let. Subdodavatelem společnosti Siemens je systémový integrátor mc3, který poskytuje podporu při budování a provozu infrastruktury a služeb.

Siemens nainstaloval přístup k internetu ve zhruba 10 000 hotelových pokojích a 460 konferenčních místnostech. Siemens navíc hradí projektové náklady i roční náklady na údržbu, provoz a zákaznické služby. Hosté i hotelový personál mají k dispozici bezplatnou telefonní linku s nepřetržitým provozem, kam se mohou obracet s dotazy stran internetového připojení.

Poplatky za užívání vysokorychlostního přístupu k internetu se připisují na hotelový účet hosta. Hosté tím získávají řadu výhod. Po souhlasu se všeobecnými podmínkami na úvodní stránce již platí pouze za čas, který skutečně stráví na internetu. Jinými slovy si nemusí kupovat přístup na předem daný časový interval, který by pak mohl v nevhodný okamžik vypršet. Připojení je rychlé, spolehlivé a zabezpečené proti přerušení.

„Díky partnerství se Siemens Enterprise Communications můžeme našim hostům nabízet nejmodernější komunikační služby. Vybavení konferenčních místností vysokorychlostním internetem navíc výrazně posiluje naši pozici v každodenním boji o zákazníky,“ uvedl André Witschi, předseda správní rady skupiny Accor v Německu.

Tým, sestávající z firem Siemens, mc3 a SMC Networks, dokázal vybavit technologií VDSL až čtyři hotely skupiny Accor naráz. Vzhledem k tomu, že lze využít stávajícího telefonního vedení, trvá implementace v průměru pouhých čtrnáct dní a provoz hotelu není nijak narušen. Siemens je rovněž zodpovědný za dodávky nezbytného doplňujícího vybavení, jako jsou spojovací kabely a informační brožury v hotelových pokojích, stejně jako za školení hotelového personálu a marketingové aktivity.

„Přicházíme s nabídkou komunikačního řešení pro hotely ve formě kompletní služby. Provozovatelé hotelů tak mohou svým hostům nabízet vysokorychlostní internetové připojení, aniž by se museli starat o technickou stránku věci,“ vysvětluje Gerhard Otterbach, který v Siemens Enterprise Communications celosvětově zodpovídá za segment služeb.