Logitech - myšička pro notebooky s miniaturním NANO přijímačem

24. 7. 2007 22:27    Rubrika: Tiskové zprávy

Největší novinka v oblasti myší pro notebooky je opravdu malá. Společnost Logitech (SWX: LOGN) (NASDAQ: LOGI), největší výrobce počítačových myší na světě, dnes představila laserovou bezdrátovou myš Logitech® VX Nano Cordless Laser Mouse for Notebooks. Miniaturní „nano“ přijímač této myši je proveden ve stylu „plug-and-forget“ – což znamená, že jej můžete připojit a pustit z hlavy – a je součástí myši pro mobilní uživatele PC notebooků nebo MacBooků®, která jim tak značně usnadňuje život na cestách. Vzhledem k tomu, že USB přijímač je tak malý a z notebooku téměř nevyčnívá, lidé jej již nemusejí neustále připojovat a odpojovat, když se mají přesunout z místa na místo.

Logitech - myšička pro notebooky s miniaturním NANO přijímačem

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

„Stále více uživatelů notebooků přestává používat touchpady a dává přednost bezdrátovým myším určeným pro notebooky,“ řekl Rory Dooley, hlavní viceprezident a generální ředitel divize polohovacích zařízení společnosti Logitech. „U většiny myší pro notebooky však rozměry přijímače lidi nutí jej zapojovat a odpojovat pokaždé, když chtějí notebook používat. Jelikož nám se podařilo vyrobit přijímač 'nano' velikosti tak malý, že může napořád zůstat zasunutý v notebooku, mohou uživatelé notebooků na cestách ušetřit cenný čas a již se nestrachovat, kam se jejich přijímač poděl.“
„Nano“ přijímač, na který můžete zapomenout
Myš VX Nano má přijímač „nano“ velikosti v provedení „plug-and-forget“, který je nejmenším USB přijímačem pro notebookové myši na světě (ve srovnání s jinými USB přijímači pro notebookové myši s technologií 27 MHz, které byly komerčně dostupné k 1. březnu 2007). Po připojení k notebooku z něj „nano“ přijímač téměř vůbec nevyčnívá – přesahuje pouhých 8 mm přes hranu notebooku. Výsledkem je, že se uživatelé notebooků již nemusejí strachovat, zda jej na cestách neztratí nebo neulomí. Naopak – lidé mohou „nano“ přijímač připojit do USB portu notebooku pouze jednou a zapomenout na něj – a myš VX Nano bude vždy připravena k použití.

Vyspělé režimy rolování a skvělý výkon
Pro zajištění maximální produktivity je myš VX Nano vybavena rolovacím kolečkem společnosti Logitech zvaným MicroGear™ Precision Scroll Wheel, které společnost Logitech představila loni na podzim u laserové bezdrátové myši Logitech® MX™ Revolution a u laserové bezdrátové myši pro notebooky VX Revolution™. Když je kolečko v režimu hyper rychlého rolování, mohou lidé jediným pohybem prstu prolétnout i velmi dlouhé dokumenty. K přechodu do přesného režimu rolování po jednotlivých vroubcích stačí stisknout rolovací kolečko. Tlačítka „Vpřed“ a „Zpět“ umožňují bez námahy procházet internetové stránky a dokumenty, zatímco pomocí tlačítka okamžitého vyhledávání jediným kliknutím One-Touch™ je možné ihned zobrazit výsledky hledání z oblíbeného vyhledávače. Laserová technologie sledování pohybu poskytuje jemné ovládání kurzoru myši a jeho přesné vedení na prakticky jakémkoli povrchu a vyspělá bezdrátová technologie Logitech 2,4 GHz Digital Cordless poskytuje stabilní bezdrátové spojení.

Štíhlý a ultra přenosný design
Myš VX Nano jako vynikající volba pro profesionály na cestách má design s nízkým profilem, který zaručuje ultra snadné přenášení – myš snadno vklouzne do brašny na notebook nebo do aktovky, zatímco tvarované linie myši a měkké gumové plochy pro uchopení zajišťují výjimečný komfort. V základně myši VX Nano jsou vyklápěcí dvířka, která po otevření odhalí dvě baterie velikosti AAA a prostor pro uložení „nano“ přijímače.

Cena a dostupnost
Očekává se, že laserová bezdrátová myš Logitech VX Nano Cordless Laser Mouse for Notebooks bude k dostání koncem srpna. Doporučená maloobchodní cena bude pravděpodobně 1.999,- Kč v ČR a 2.390,- Sk na Slovensku.

Tiskové zprávy

Diskuse