Kingston na prvním místě mezi výrobci pamětí za rok 2006

25. 7. 2007 20:33    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Kingston Technology Company, Inc., největší nezávislý výrobce paměťových produktů na světě, byla nedávno vyhodnocena společností iSuppli, která celosvětově posuzuje firmy na základě jejich tržeb, jako první společnost na světě mezi dodavateli paměťových modulů DRAM.

Podle této nezávislé společnosti provádějící průzkumy dosáhly v roce 2006 celkové prodeje DRAM modulů společnosti Kingston® částky přes 2,2 miliardy USD, což je o téměř 800 miliónů více než v roce 2005. Celkový výsledek tržeb v roce 2006 znamená zvýšení podílu na trhu na 18,1% a podle zprávy společnosti iSuppli vydané 29. června 2007 je tento podíl více než třikrát větší oproti nejbližší konkurenci.
„Stanout na první příčce žebříčku společnosti iSuppli je vzrušující a současně to vnímáme s pokorou – zvláště když ještě letos společnost Kingston oslaví 20 let své existence,“ řekl David Sun, spoluzakladatel společnosti Kingston. „Našeho růstu bylo možné dosáhnout výhradně díky loajalitě a podpoře našich lidí, stejně jako zákazníků a prodejců.“
Společnost Kingston byla založena v roce 1987 a nabízela tehdy jediný produkt – nyní má v nabídce přes 2000 paměťových produktů. Kromě flash pamětí pro nejmodernější digitální zařízení zahrnuje portfolio DRAM modulů společnosti Kingston značkové paměti nebo moduly určené pro konkrétní systémy, paměti ValueRAM® vytvořené podle specifikací JEDEC a navržené pro systémové integrátory a ty, kteří staví počítače z jednotlivých komponentů („white box builders“), a moduly HyperX® pro hráče a nadšence do počítačových technologií, kteří vyžadují stále vyšší výkon a rychlost.

Zpráva společnosti iSuppli hodnotila pouze příjmy z prodejů modulů DRAM a nezahrnovala dodavatelskou výrobu OEM pamětí ani prodeje flash pamětí. V únoru společnost Kingston oznámila, že její příjmy v roce 2006 byly nejvyšší v celé historii této firmy – celosvětové tržby dosáhly 3,7 miliardy USD.

Tiskové zprávy

Diskuse