ESET NOD32 - bezpečnostní projekt

30. 7. 2007 13:07    Rubrika: Tiskové zprávy

Stahuj.cz a ESET vyhlašují válku proti virům a spyware

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

- Za šest měsíců ochráněno přes 18 miliónů návštěv Stahuj.cz.
- Jak jsou čeští uživatelé chráněni před viry? Stahuj.cz a ESET provedou průzkum.

Řešení, které prozatím v České republice nemá konkurenci, představily letos Stahuj.cz, největší katalog software v Česku a společnost ESET, výrobce ESET NOD32, jednoho z nejrozšířenějších antivirových systémů na světě.

Bezpečnostní projekt Stahuj.cz a ESET vznikl letos v únoru 2007 s vizí ochrany uživatelů stahujících bezplatné softwarové aplikace. Po šesti měsících fungování projektu zaznamenal server Stahuj.cz více než 18 milionů návštěv* a ochránil tak 234 TB (terabajtů) stažených dat.

„Nasazením ESET NOD32 na naše linuxové servery poskytujeme uživatelům maximální bezpečnost při využívání Stahuj.cz“, říká Michal Jirák, produktový ředitel MITON CZ a zároveň dodává „Důkazem velikosti tohoto projektu je 900 000 stažených aplikací za období únor až srpen 2007“. Všechny stahované soubory ze Stahuj.cz jsou uloženy na českých serverech s antivirovou ochrannou ESET NOD32, tudíž uživatel není přesměrováván na neznámé zahraniční zdroje, kde hrozí virová nákaza jeho počítače.

Průzkum do konce sprna
V rámci bezpečnostního projektu Stahuj.cz a ESET bude na stránkách www.stahuj.cz v nejbližších dnech spuštěn průzkum, který by měl odpovědět na otázku, jak čeští uživatelé vnímají virové hrozby.

„Z chování uživatelů, které se odráží v našich statistikách ESET ThreatSense.Net vyhodnocujících aktuální virové hrozby víme, že uživatelé stále nedbají základních bezpečnostních pravidel, otevírají neznámé přílohy nebo posílají infikované soubory. Navíc stále velké procento uživatelů antivirový systém neaktualizuje nebo ho vůbec nepoužívá“, říká Jaroslav Fabián, marketingový ředitel Eset software.

„Chceme zjistit, jak se k bezpečnostní problematice staví běžní uživatelé, jaké mají znalosti a co považují za opravdové hrozby“, dodává Fabián. Výsledky průzkumu včetně závěrečné zprávy budou zveřejněny koncem srpna.

Mezi prvních 2000 respondentů průzkumu bude rozděleno 20 plných verzí ESET NOD32 Standard Edition a reklamní předměty Stahuj.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse