Siemens GSM Relé - ovládání spotřebičů na dálku

3. 8. 2007 08:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Zatopte si než přijedete na chalupu – GSM Relé

Siemens GSM Relé - ovládání spotřebičů na dálku

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost SEA vytvořila další produkt do domů a chat, a to GSM Relé var. 2 na bázi modulu Siemens TC65. Tento šikovný produkt dokáže zpříjemnit život všem chatařům, chalupářům a majitelům domků. Díky GSM Relé si uživatel může přes jedinou sms zapnout topení a regulovat ho pomocí dálkového ovládání termostatu, ohřát vodu, zapnout klimatizaci, zalít květiny anebo otevřít vrata. Kromě těchto praktických funkcí můžete relé použít také jako alarmové hlášení do mobilního telefonu nebo lze také resetovat vzdálené PC, server a řídící systém.

Společnost SEA vyrobila nové GSM Relé, které má integrovaný modul od firmy Siemens – TC65. GSM modul Siemens TC65 je další modul s implementovaným programovacím jazykem JAVA. Tento modul umožňuje s využitím technologie GPRS rychlejší přístup mobilním zařízením ke službám internetové sítě. Výhodou technologie GPRS je permanentní on-line spojení s vysokou přenosovou rychlostí.

Produkt GSM Relé var. 2 je možné dálkově ovládat elektrický spotřebič mobilním telefonem pomocí zprávy SMS. Přes jednu zprávu SMS je možné poslat několik příkazů (např. zapnutí topení, boileru, vypnutí alarmu).

Instalace je velmi jednoduchá – stačí pouze zasunout SIM kartu, zapojit relé do zásuvky a do něj zapojit spotřebič. GSM Relé je kromě spínané zásuvky vybaveno dalšími 2 logickými výstupy na ovládaní spotřebičů a 3 logickými vstupy pro připojení čidel. Za příplatek je možné objednat i jinou skladbu vstupů a výstupů a externí anténu.

Existují také průmyslové verze GSM Relé, které se využívají nejvíce v kotelnách, čističkách a malých vodních elektrárnách.

Technické údaje
Napětí (napájecí, ovládané): 230 V (+/- 10%)
Vlastní spotřeba: max. 0,8 W(klid)/ 1,5 W (aktivní)
Výstup zásuvka: 1x 230V/10 A
Logické vstupy: 3x 8-30V, 5mA
Logické výstupy: 2x 60V, 100mA
Teplotní čidlo: 2x -50°C až +150°C
Provozní teplota: -20 až +40 °C

Více o produktu GSM Relé var. 2 naleznete: http://www.seapraha.cz/.

Tiskové zprávy

Diskuse