IBM Proventia Network Mail Security System - zabezpečení e-mailů

6. 8. 2007 19:13    Rubrika: Tiskové zprávy

Řešení pomáhá společnostem dosáhnout komplexní a proaktivní ochrany bez nutnosti zvýšení nákladů a složitosti infrastruktury

IBM Proventia Network Mail Security System - zabezpečení e-mailů

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost IBM (NYSE: IBM) představila virtuální řešení pro zabezpečení e-mailů, které vychází ze systému Proventia Network Mail Security System z dílny její divize Internet Security Systems (ISS). Robustní systém pro zajištění zabezpečení e-mailu pracuje souběžně s ostatními aplikacemi bez nutnosti vyhrazení samostatného hardwaru pro tento úkol. Virtuální verze tohoto produktu je určena pro organizace všech velikostí, které žádají ochranu před škodlivým kódem přenášeným prostřednictvím e-mailu – před spamem, phishingem, viry, červy a dalším škodlivým kódem. Vzhledem ke skutečnosti, že se jedná o virtuální řešení, dochází také ke snížení počtu fyzických prvků nutných k zajištění IT prostředí společnosti. Řešení Proventia Network Mail Security System rovněž pomáhá společnostem předcházet únikům citlivých či důvěrných dat mimo společnost.

„Uvážíme-li, kolik organizací se v současnosti stává oběťmi úniků dat a ztráty důvěrných informací, výkonné řešení pro zabezpečení e-mailu, které dokáže kontrolovat jak příchozí, tak odchozí komunikaci, představuje nezbytný prvek jakékoliv síťové infrastruktury. Společnosti bez řešení využívajícího plně automatizovanou kontrolu komunikace, která dokáže pochopit význam a obsah jednotlivých zpráv, jsou velice zranitelné,“ řekl Scott Paisley, obchodní ředitel pro E-mail & Content Security IBM Internet Security Systems. „Stále více společností si uvědomuje výhody virtuálních prostředí a jejich přínos na snížení nákladů a zjednodušení IT infrastruktury. IBM ISS potvrzuje svou vedoucí pozici na trhu a přichází s řešením pro podporu zabezpečení těchto nových trendů, stejně jako tomu bylo v případě nových trendů i v předchozích téměř 13 letech.“

Společnosti, které se rozhodnou nasadit virtuální řešení pro ochranu své komunikace, zaznamenají výrazné snížení nákladů a času spojeného se správou IT. Virtuální řešení zabezpečení komunikačních technologií ve spojení s nižšími cenami hardwaru IBM, jasně definovaného procesu obnovy v případě selhání a zjednodušenými prostředky pro sledování, audit a prevenci hrozeb představuje ideální řešení pro většinu společností.
Novinka na poli virtuálních zařízení zajišťujících zabezpečení e-mailu přináší zákazníkům tytéž vlastnosti a funkce, jako původní systém Proventia Network Mail Security System. Na rozdíl od mnoha řešení pro zabezpečení e-mailové komunikace, které se zpravidla zaměřují pouze na ochranu před spamem, nabízí řešení IBM ISS díky unikátnímu systému ochrany proti nežádoucím průnikům (IPS – Intrusion Prevention System) komplexnější a proaktivní ochranu před hrozbami plynoucími z elektronické komunikace. Kromě základů daných touto technologií byl systém IBM ISS Proventia Network Mail Security System navržen tak, aby efektivně blokoval jak tradiční, tak obrazový spam, a poskytoval tak svým zákazníkům více stupňů ochrany komunikační infrastruktury.

Portfolio produktů IBM Proventia je součástí jednotné integrované platformy zabezpečení. Produktová řada IBM Internet Security Systems, kterou lze centrálně spravovat pomocí řídicí konzole IBM Proventia Management SiteProtector, byla vytvořena s cílem maximalizovat ochranu a zjednodušit její správu. Díky platformě Proventia poskytuje IBM ISS svým zákazníkům víceúrovňovou ochranu v plném rozsahu podnikové infrastruktury. Využitím poznatků z činnosti výzkumného a vývojového týmu IBM ISS X-Force v praxi a s pomocí unikátní technologie IBM Virtual Patch v nabízených produktech dokáží řešení společnosti IBM ochránit své zákazníky dříve, než samotná hrozba vůbec přijde.

Virtuální verze systému Proventia Network Mail Security System by měla přijít na trh ještě v tomto měsíci. Produkt je dobře škálovatelný a jeho cena se odvíjí od požadované úrovně ochrany. Tímto způsobem lze zajistit potřebného zabezpečení za ceny, které jsou dostupné společnostem všech velikostí. V současnosti podporuje tento produkt virtuální platformu VMware, vývoj pro ostatní platformy v budoucnu je již naplánován. Více informací o řešení IBM ISS pro zabezpečení e-mailové komunikace naleznete na adrese: http://iss.net/products/Proventia_Mail_Appliance/product_main_page.html.

Tiskové zprávy

Diskuse