Lenovo - rok do olympiády

8. 8. 2007 12:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Začínáme odpočítávat - rok do zahájení Olympijských her 2008 v Pekingu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Lenovo dokončilo třetí velkou dodávku hardwaru a připravuje se na testování během opravdových sportovních klání

Servery, stolní PC, monitory a notebooky, celkem 3 500 kusů výpočetní techniky, to je třetí a závěrečná dodávka hardwaru pro Integrační a testovací centrum Organizačního výboru XXIX. olympijských her v Pekingu.

Ode dneška, středy 8. srpna 2007, projdou technologie první zátěžovou zkouškou během sportovních her „Hodně štěstí Pekingu“. V průběhu 42 sportovních soutěží budou testovány všechny funkce výpočetního systému her, a začne tak celoroční důkladné prověřování připravenosti systémů na blížící se olympiádu. Testování bude ukončeno jen několik týdnů před zahajovacím ceremoniálem (který je plánován na 8. srpna 2008).

„Chystané testy budou znamenat zátěž odpovídající LOH 2008 a prověří spolehlivost hardwaru, který tvoří technologickou páteř olympijských her,“ říká Yang Yichun, technický ředitel Organizačního výboru. „Společnost Lenovo má naši důvěru i díky skvělému vybavení a zkušenostem ze ZOH v Turíně.“

V rámci závěrečné dodávky společnost Lenovo předala Organizačnímu výboru 242 serverů, 140 serverových racků, 2 375 stolních a 141 přenosných počítačů. Do této chvíle dodalo Lenovo přípravnému výboru 8 200 zařízení, celkem poskytne společnost pro potřeby LOH 2008 v Pekingu zhruba 14 000 kusů výpočetní techniky. Jejím úkolem bude zajistit plynulý chod 56 olympijských destinací (39 sportovišť a 17 datových a organizačních center) v sedmi městech.

Výpočetní systémy pro Olympiádu budou testovány na 42 akcích, včetně kvalifikačních utkání Světového poháru, Pekingského mezinárodního maratónu a mezinárodních tenisových utkání. Na finální přípravě techniky na testování bude spolupracovat celkem 150 techniků a ostatního personálu společnosti Lenovo s řadou dalších partnerů.

„Po letech příprav a plánování přichází klíčová testovací fáze, protože implementace olympijské počítačové infrastruktury nakonec proběhne doslova během jediné noci,“ uvádí Alice Li, vicepresidentka společnosti Lenovo pro olympijský marketing. „Ve spolupráci s Organizačním výborem jsme sestavili systémy Lenovo, které vyhovují specifickým požadavkům tohoto složitého systému a jsme připraveni na jejich prověření v ostrém provozu.“

IT infrastruktura Olympijských her bude tvořena především dvěma typy osobních počítačů – notebookem Lenovo ThinkPad T60 a stolním počítačem Lenovo ThinkCentre M55e. ThinkCentre M55e je první řada integrovaných stolních počítačů společnosti Lenovo. Toto PC bylo vyvinuto mezinárodním vývojovým týmem společnosti Lenovo: techniků a designérů z čínského Pekingu, japonského Yamato a Raleigh ve Spojených státech. Nyní je ThinkCentre M55e uváděno na světový trh. V červenci 2007 získal stolní počítač ThinkCentre M55e za svou spolehlivost, rozměry a snadný servis ocenění "Editor's Choice" časopisu PC Magazine. Díky kompaktnímu provedení a tichému provozu se toto PC výborně hodí k rozsáhlé implementaci vyžadované Organizačním výborem.

ThinkPad T60 – vlajková loď tenkých a lehkých notebooků nejvyšší řady Lenovo ThinkPad – přináší výkon špičkového stolního počítače ve snadno přenosném těle notebooku. Díky tradiční spolehlivosti a vysokému výkonu laptopů ThinkPad a nové ocelové konstrukci Lenovo Roll Cage a také díky rozhodnutí Organizačního výboru použít právě ThinkPad T60 bude mít největší sportovní událost planety rovněž technicky nejpropracovanější notebooky na světě.

Ohromnému rozsahu Olympijských her může konkurovat snad jen jejich rozměr „virtuální“. Pro zajištění plynulého a hladkého provozu systémů podle požadavků Olympijských her společnost Lenovo vybrala servery řady SureServer R520, T350 a R630. Systémy Lenovo SureServer budou mít každou sekundu na starosti zpracování statisíců dotazů ze všech oblastí – od životopisných údajů atletů přes aktuální výsledky až po aktivity Organizačního výboru. Díky výkonu a spolehlivosti serverů řady SureServer jsou přirozenou volbou pro výpočetně náročné aplikace pohánějící olympijské hry v příštím roce.

Během LOH 2008 poběží na vybavení od Lenovo celá řada aplikací včetně systému řízení her, plánování práce a akcí, akreditací, dopravy, vstupů sportovců a kvalifikací, měření a bodování, vstupenek, internetových salonků Lenovo v olympijských vesničkách a další. Celou řadu systémů bude potřeba zrcadlit v sedmi různých městech – Pekingu, Hong-Kongu, Dalianu, Qingdao, Tianjinu, Qinhuangdao a Šanghaji – se systémy pro centrální vzdálené řízení akcí.

Rozsah Letních olympijských her 2008 v Pekingu je největší v celé historii olympiády. Zároveň však společnost Lenovo díky zkušenostem ze ZOH 2006 v Turíně potřebovala pouze třetinu produktů a techniků. Do zahájení LOH v příštím roce stoupne počet techniků Lenovo pracujících pro Organizační výbor na téměř 400 lidí, mezi nimi najdete i desetičlenný řídící tým ze ZOH 2006 v Turíně.

V nabídce společnosti Lenovo nově najdete i první počítače s logem Lenovo a olympijskými kruhy. Jako celosvětový partner Olympijských her a exkluzivní dodavatel výpočetní techniky pro LOH 2008 v Pekingu společnost Lenovo uvádí celosvětově šest modelů stolních PC Lenovo 3000 – inovovaný stříbrný a černý tower Lenovo 3000 J200/J200p/J205 a S200/S200p/S205 a také desktop ThinkCentre A61.

Tiskové zprávy

Diskuse