Skype 3.5 pro Windows - rozšířené použití videa

8. 8. 2007 11:28    Rubrika: Tiskové zprávy

SKYPE posouvá video o další krok

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Skype oznámila, že uživatelé jejích služeb mohou nyní telefonovat s ještě větší porcí zábavy díky sdílení video záznamů s přáteli a rodinami na celém světě. Výsledkem nově uzavřených partnerství s předními nezávislými servery pro sdílení videa Dailymotion (www.dailymotion.com) a Metacafe (www.metacafe.com) je, že aplikace Skype™ 3.5 pro Windows umožňuje z těchto webových stránek stahovat vaše oblíbená videa a přidávat je podle vaší Skype „nálady“ k vašemu on-line profilu, který tak můžete obohatit o větší rozmanitost a osobitost.

„Nálady“ uživatele představují způsob, jak sdílet své pocity s přáteli a rodinou, a jsou mezi komunitou uživatelů Skype stále oblíbenější, protože jde o jednoduchý a osobnější způsob sdílení nejrůznějších zážitků s dalšími členy Skype.

„Lidé milují, když mohou cokoli sdílet. Přibližně před rokem jsme měli 100 miliónů registrovaných uživatelů na celém světě a během dvanácti měsíců jsme tento počet více než zdvojnásobili. Těchto výsledků dosahujeme díky tomu, že Skype neustále vylepšujeme a nabízíme nové možnosti zábavy. Videoklipy, které vytvářejí sami uživatelé, mají neuvěřitelnou popularitu. Naše spolupráce se servery Dailymotion a Metacafe znamená, že každý si může vyzkoušet stáhnout si svůj oblíbený klip a vložit jej do svého on-line profilu. Video je skvělým podnětem pro rozhovory, protože lidé o videoklipech mluví rádi a zvláště o těch, k nimž mají osobní vztah,“ řekl Carter Adamson, generální ředitel sekce desktop produktů společnosti Skype.

Kromě sdílení videa v on-line profilu mohou lidé nyní přidat videoklipy do on-line Skype chatů, takže mohou snadno probírat nejnovější klipy, které se šíří rychlostí virů, s přáteli a rodinami kdekoli na světě.

„Zprávy nesoucí náladu v podobě videa poskytují členům značně aktivní Skype komunity skvělý způsob vlastního vyjádření, neboť stačí poklepat na originální a zábavné klipy které jsou k dispozici na Metacafe, včetně klipů zařazených do našeho programu Producer Rewards™, v němž tvůrci nejlepších klipů dostávají finanční odměnu,“ řekl Erick Hachenburg, CEO společnosti Metacafe. „Internetové video se během posledních několika let stalo tak populárním do značné míry proto, že je zábavné najít něco legračního a přeposlat to příteli, u něhož čekáte, že se mu bude líbit také. Díky vkládání videoklipů do „náladových“ zpráv Skype je tento proces ještě snadnější.“

„V rámci tohoto partnerství se nyní celosvětová internetová komunita skutečně sbližuje a vytváří nové zážitky díky sdílení videoklipů,“ řekl Benjamin Bejbaum, CEO a spoluzakladatel společnosti Dailymotion. „Od nynějška budou mít uživatelé Skype přístup k více než 3 miliónům videoklipů, včetně prémiových a exkluzivních děl našich MotionMakers.”

Skype navíc umožňuje během video hovoru pořizovat momentky. Okamžiky, kdy přes webovou kameru ukazujete nově narozené miminko nebo když vzdálenému příteli zamáváte na pozdrav, je nyní možné natrvalo zachytit a sdílet.

Skype 3.5 pro Windows uživatelům umožňuje předávat příchozí hovory jiné osobě nebo skupině lidí na Skype (nebo pro předplatitele služby Skype Pro na pevné linky nebo mobilní telefony).

V této verzi je navíc zavedeno automatické opakování vytáčení („auto redial“), což znamená, že pokud je volané číslo obsazené, aplikace Skype jej může automaticky vytáčet znovu každé dvě minuty, dokud volaný účastník hovor nepřijme. Díky těmto novým funkcím je ještě snadnější a pohodlnější zůstat v kontaktu „na Skypu.“

Tiskové zprávy

Diskuse