Logitech Pure-Fi Dream - hudební systém do ložnice

17. 8. 2007 09:59    Rubrika: Tiskové zprávy

Vynikající zvuk, inovativní technologie pro detekci pohybu a světla, rádio, budík – reproduktory Logitech Pure-Fi Dream jsou ideálním doplňkem ložnice

Logitech Pure-Fi Dream - hudební systém do ložnice

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Logitech (SWX: LOGN) (NASDAQ: LOGI), největší světový výrobce reproduktorů pro iPod, dnes představila hudební systém pro iPod určený pro ložnice – celým názvem Logitech® Pure-Fi Dream™ Premium Bedroom Music System for iPod® – a vytváří tak pro iPod novou kategorii reproduktorů. Díky skvělému zvuku, inovativnímu uplatnění technologií pro detekci pohybu a světla, vestavěnému digitálnímu rádiu AM/FM a dvojím budíkem s bateriovým zálohováním se reproduktory Pure-Fi Dream dokonale hodí na každý noční stolek.

„Reproduktory Pure-Fi Dream jsou naším nejpromyšlenějším a nejvíce propracovaným prouktem pro uživatele iPodů,“ řekl Jef Holove, generální ředitel a viceprezident divize audio produktů společnosti Logitech. „Přestože lidé iPody používají v ložnicích více než kdekoli jinde, doposud neexistoval žádný vysoce kvalitní reproduktorový systém určený právě pro ložnice. Především jde o vynikající kvalitu zvuku – díky Pure-Fi Dream bude poslech iPodu v ložnici skvělým zážitkem v kteroukoli denní dobu. A v noci je systém Pure-Fi Dream pro milovníky iPodů ideálním doplňkem ložnice díky inovativním technologiím detekce pohybu a světla i vestavěnému budíku.“

Na rozdíl od běžných hodin s rádiem je Pure-Fi Dream vynikajícím audio systémem do ložnice, který je tvořen 3/4 palcovými (2 cm) tweetery s měkkou membránou pro detailní prokreslení zvuku a 3 palcovými (7,6 cm) vysoce výkonnými woofery s účinností na dlouhou vzdálenost. A když se aktivuje technologie StereoXL™ společnosti Logitech, mohou si lidé vychutnat širší zvukové pole, které vytvoří ještě kvalitnější zážitek z poslechu.

Reproduktory Pure-Fi Dream však nabízejí mnohem více než jen skvělý zvuk. Reproduktorový systém Logitech Pure-Fi Dream využívá nejmodernější technologii detekce pohybu. Když je potřeba Pure-Fi Dream ovládat potmě, stačí nad reproduktory mávnout rukou a automaticky se rozsvítí podsvícená ovládací tlačítka. Po provedení změn podsvícení tlačítek opět pohasne. Díky podsvíceným tlačítkům je nastavování budíku ve tmě pohodlné a není přitom nutné rozsvěcet světlo nebo šátrat ve tmě.

Technologie detekce pohybu je využita také u funkce „Snooze“ (odložení zvonění, čili „zdřímnutí“). Namísto stisknutí tlačítka stačí pouze mávnout rukou nad reproduktory Pure-Fi Dream a můžete si pospat ještě pár minut navíc, přičemž není nutné vstávat z postele, neodvratně tak vzbudit spícího partnera nebo partnerku anebo omylem shodit iPod na zem. Těm, kdo však dávají přednost ráznému stisku tlačítka Snooze, systém Pure-Fi Dream nabízí v horní části nápadně tvarované tlačítko, které snadno najdete po hmatu.

Kromě technologie detekce pohybu společnost Logitech navíc do displeje reproduktorového systému Pure-Fi Dream vestavěla světelná čidla. Jas displeje se řídí automaticky podle úrovně okolního osvětlení – ve dne je jasný a snadno čitelný přes celou místnost. Číslice mají jantarovou barvu a zřetelně zobrazují čas a datum, informace o skladbách iPodu, rozhlasové stanice a nastavení hlasitosti. A večer, když se displej automaticky ztmaví, poskytuje systém i nadále tyto informace a přitom nevyzařuje nežádoucí světlo navíc.

Jako vynikající doplněk každého iPodu nabízejí reproduktory Pure-Fi Dream přístup stiskem jediného tlačítka k playlistům a rozhlasovým stanicím iPodu. K dispozici je celkem 24 samostatných předvoleb – šest pro playlisty iPodu, šest pro rozhlasové stanice v pásmu AM a 12 pro rádia v pásmu FM. Systém má navíc dvojitý budík, který má dvojí nastavení – jedno pro každého partnera. Buzení je možné nastavit libovolně – spustí buď konkrétní skladbu v iPodu, jeho playlist, rádio nebo zvonění. A díky vestavěné baterii, jež slouží jako záloha, se nemusíte obávat, že by se budík neozval.

Aby pohodlí bylo ještě vyšší, je k dispozici i dálkový ovladač, pomocí kterého si lidé mohou vybírat své oblíbené playlisty, rádia, měnit hlasitost, přecházet mezi skladbami dopředu i zpět, spouštět a pozastavovat přehrávání, ovládat náhodné přehrávání (Shuffle) a opakování (Repeat) a dokonce i funkci Snooze přes celý pokoj. Stejně jako u reproduktorů je navigace pomocí dálkového ovladače snadná i v noci díky podsvíceným tlačítkům.

Vzhledem k tomu, že reproduktory Pure-Fi Dream jsou součástí programu společnosti Apple „Made for iPod“, mají atraktivní provedení v klavírní černi a minimalistický design, který ladí s estetickým pojetím iPodu. Když je iPod vložen do systému, systém jej současně dobíjí.

Jelikož potřeby majitelů iPodů jsou velmi rozmanité, Logitech nabízí celou rodinu reproduktorů pro iPody a MP3 přehrávače, do které patří kompaktní reproduktory Logitech® Pure-Fi Anywhere™ Compact Speakers for iPod® (rovněž představeny právě dnes), vysoce kvalitní reproduktory Logitech® AudioStation™, odlehčený reproduktorový systém Logitech® AudioStation Express™, stylové přenosné reproduktory Logitech® mm32 Portable Speakers for iPod a ploché reproduktory Logitech® mm28.

Cena a dostupnost
Očekává se, že reproduktorový systém Pure-Fi Dream bude v k dostání počátkem října. Očekávaná doporučená maloobchodní cena v bude v ČR 7.490,- Kč a na Slovensku 7.990,- Sk včetně DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse