Logitech G51 - reproduktorový systém

27. 8. 2007 22:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Surroundový reproduktorový systém Logitech G51 poskytuje prostorové zvukové pole 360 stupňů, Matrixové režimy a dvojí ovládání ztlumení zvuku

Logitech G51 - reproduktorový systém

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Logitech (SWX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) dnes rozšířila cenami ověnčenou rodinu herních periférií pro PC – řadu G – a představila reproduktorový systém se surround zvukem, jehož plný název je Logitech® G51 Surround Sound Speaker System, s 5.1 kanály (5 satelitních reproduktorů a 1 subwoofer), zvukovým polem prostorového zvuku 360 stupňů, dvěma Matrixovými režimy – pro ještě větší ponoření do zážitku ze hry.

Hráčům, kteří chtějí své hry oživit, nabízí reproduktorový systém se surround zvukem Logitech G51 veškeré přednosti zvukového pole 360 stupňů – a dokáže jej vytvořit i tehdy, když vícekanálový zdroj zvuku není k dispozici. Díky duální Matrixové technologii společnosti Logitech mohou hráči prostorový zvuk 5.1 získat z jakéhokoli běžného dvoukanálového čili stereo zdroje.

„Reproduktorový systém G51 poskytuje zážitek z prostorového zvuku, do něhož se ponoříte, ale hráčům nadto nabízí ještě mnohem více,“ řekl Jef Holove, generální ředitel a viceprezident divize audio produktů společnosti Logitech. „Prostorový zvuk je ve hrách se skutečným surround zvukem 5.1 výhodou oproti protivníkům a systém navíc nabízí dva Matrixové surround režimy pro klasické stereo hry a hudbu. Hráči on-line her ocení, že je vybaven konektory pro sluchátka a mikrofon, které je možné odděleně ztlumit. A systém je navíc navržen s ohledem na ty, kdo si rádi upravují vzhled svého vybavení – mohou snadno přizpůsobit satelitní reproduktory stylu své oblíbené hry nebo tak, aby ladily s jejich počítačem. Zkrátka – G51 je autentické vybavení pro skutečné hráče.“

Téměř všechna digitální hudba a starší hry jsou určené pouze pro stereo – čili dvoukanálový zvuk. Díky vlastní Matrixové technologii společnosti Logitech dokáží reproduktory G51 zvuk rozdělit do šesti kanálů – a nesníží přitom jeho zvukovou kvalitu. Znamená to, že i u her, které šestikanálový zvuk nemají, si jej lidé mohou přesto vychutnat. Výsledkem je, že hráči mohou vůči svým protivníkům získat výhodu právě díky prostorovému zvuku – například u akčních „stříleček“ mohou nyní slyšet nepřátele, kteří se k nim budou plížit zezadu. A když na ně bude někdo střílet, poznají z které strany kulky přicházejí.

Dva Matrixové režimy – herní a hudební – proměňují stereo zvuk na prostorový zvuk 5.1. Herní Matrixový režim zesiluje zadní reproduktory a subwoofer pro mocnější zážitek ze hry. A díky odlehčenému subwooferu, který zvuk pumpuje směrem dolů, budou výbuchy znít ještě výbušněji. Matrixový režim pro hudbu rozšiřuje zvukové pole stereo hudby tak, aby využil všech pět satelitních reproduktorů pro vytvoření přirozeného prostorového zvuku.

Reproduktorový systém G51 má celkový efektivní výkon 155 wattů (RMS) a je optimalizován pro mohutný zvukový zážitek. Reproduktory G51 využívají technologii Frequency Directed Dual Driver (FDD2), což znamená kmitočtově závislé buzení duálních driverů, která vytváří jednolitější zvukové pole díky dvěma driverům v každém satelitním reproduktoru. Technologie FDD2 eliminuje překrývání vysokých kmitočtů, které mívá za následek nevyrovnaný zvukový obraz – což byl dříve zásadní problém reproduktorů s duálními drivery. Výsledkem je jednolitý, intenzivní zvuk v jakémkoli místě v dané místnosti. A díky tomu, že drivery jsou laděné pomocí laseru, poskytují reproduktory čistý zvuk s menším zkreslením.

Jako odezvu na průzkum Logitechu, který zjistil, že hráči mají v oblibě sluchátka a náhlavní sady, vybavila společnost Logitech reproduktory G51 vylepšeným ovládacím panelem, který obsahuje konektory pro sluchátka i mikrofon. Ovládací panel je dále vybaven přesně oddělenými ovladači ztlumení zvuku – „mute“. Hráči mohou snadno vypnout zvuk her nebo zvuk mikrofonu – anebo obojí. Díky samostatnému ovládání hlasitostí a praktickým LED kontrolkám je ovládání subwooferu, středního kanálu a satelitních reproduktorů jednoduché. A protože má ovládací panel silikonové podložky, nemusejí se hráči vůbec bát, že jej během víru hry posunou z místa.

Jelikož hráči často rádi přizpůsobují své vybavení podle svého – od krytů počítačů až po softwarové profily – Logitech poskytuje i možnost upravit reproduktory systému G51, takže hráči si mohou vytvořit své vlastní grafické návrhy pro čtyři pravé a levé satelitní reproduktory. A navíc si hráči mohou natočit stojánky satelitních reproduktorů pro montáž na stěnu nebo přichytit reproduktor středního kanálu klipsnou na horní okraj jejich plochého LCD monitoru.

Cena a dostupnost
Očekává se, že reproduktorový systém Logitech G51 Surround Sound Speaker System bude k dostání v říjnu za doporučenou maloobchodní cenu 5.990,- Kč (v ČR) a 6.990,- Sk (na Slovensku) s DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse