Směrovače NETGEAR - certifikace Wi-Fi 802.11n verze 2.0

26. 8. 2007 22:47    Rubrika: Tiskové zprávy

Stěžejní modely směrovačů NETGEAR prošly testy interoperability zaručujícími pokrytí celé domácnosti a kompatibilitu s aplikacemi další generace

Směrovače NETGEAR - certifikace Wi-Fi 802.11n verze 2.0

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost NETGEAR, Inc. (Nasdaq: NTGR), přední dodavatel technologicky vyspělých značkových síťových zařízení, dnes oznámil, že jeho produkty RangeMax NEXT Wireless-N Router Gigabit Edition (WNR854T) a RangeMax NEXT Wireless-N Router (WNR834B) získaly od Wi-Fi Aliance certifikaci Wi-Fi 802.11n verze 2.0. Směrovače RangeMax byly certifikovány na základě splnění náročných testů interoperability určených standardy v oboru a zahrnujícími ochranu bezpečnosti i zpětnou kompatibilitu s předchozími generacemi Wi-Fi zařízení.

„Jsme velmi potěšeni, že naše společnost obdržela tuto prestižní certifikaci od Wi-Fi Aliance,“ řekl Vivek Pathela, víceprezident produktového marketingu společnosti NetGear. „Navrhujeme produkty tak, aby naši zákazníci mohli plně využívat větší množství i výkonnost mnoha aplikací nové generace, jako např. high-definition video streamingu, online her, IP telefonie, vysokorychlostního přenosu hudby, obrázků atd. Vzhledem k tomu, že naše produkty řady RangeMax NEXT Wireless-N prošly důkladným testováním na interoperabilitu a kompatibilitu s IEEE verze 2.0, můžeme potvrdit, že se jedná o lídry ve své kategorii a produkty, které dokážou nabídnout maximální digitální komfort našim zákazníkům po celém světě. Být mezi prvními držiteli výše zmíněné certifikace opět potvrzuje naše závazky udržovat interoperabilitu i mezi přístroji různých značek a výrobců.“

Zákazníci nyní mohou koupit směrovače RangeMax NEXT s novým logem, stvrzujícím Wi-Fi certifikaci verze 2.0. Toto logo potvrzuje, že přístroje RangeMax NEXT od NetGearu se mohou připojit a být interoperabitilní s jinými produkty označenými logem Wi-Fi certifikace. A navíc – všechny produkty RangeMax NEXT 802.11n verze 1.0 lze upgradovat na IEEE verze 2.0. NetGear velmi doporučuje svým zákazníkům, kteří momentálně vlastní produkty RangeMax NEXT Wireless-N, aby navštívili domovské internetové stránky společnosti a stáhli si poslední verzi softwaru pro upgrade. Také další produkty řady Wireless-N nyní podstupují důkladné testy a v blízké době očekáváme, že budou rovněž označeny logem cetifikace Wi-Fi 2.0.

Nový program Wi-Fi certifikace 802.11n verze 2.0 iniciovaný Wi-Fi Aliancí, globální průmyslovou asociací, jejímž cílem je podporovat růst a rozšíření průmyslu bezdrátových sítí, byl zahájen 25. června 2007. Program si stanovuje za cíl zajistit interoperabilitu založenou na specifikaci IEEE verze 2.0 a napomáhá tomu, že produkty od různých výrobců dokážou mezi sebou spolupracovat a vzájemně fungovat. Dle prohlášení organizace označuje certifikace „Wi-Fi Certified“ produkty se zvýšenou spokojeností zákazníků, s nižším počtem reklamací, servisního volání, a s celkovými vylepšenými zkušenostmi spotřebitelů. Výsledkem všech certifikačních programů Wi-Fi Aliance bylo rychlé rozšíření řady Wi-Fi produktů v domácnostech, kancelářích i na veřejných místech po celém světě. Zahájení Wi-Fi Certifikace 802.11n verze 2.0. potrvzuje, že průmysl zaznamenal poptávku po technologiích 802.11n a po vyšší výkonnosti, která by uspokojovala spotřebitele.

Květnová zpráva publikovaná společnostín Dell\xB4Oro Group, která se zabývá marketingovými výzkumy v oblasti sítí a telekomunikací oznámila, že tržby za prodej Wireless-N směrovačů a podobných přístrojů překročily od svého uvedení na trh (roku 2006) částku 150 milionů USD.

„Rozšiřování přístrojů standardu 802.11n je na vzestupu, zejména poté, co Wi-Fi Aliance začala označovat produkty speciální pečetí, díky níž mohou být snadno rozpoznány spotřebiteli,“ řekl Elmer Choy, hlavní analytik společnosti Dell’Oro Group. „Společnosti jako NetGear nabízející přístroje s Wi-Fi 2.0 certifikací jsou dobrým příkladem toho, jak by měli výrobci apelovat na rostoucí poptávku spotřebitelů po sítích, jež dokáží zvládnout aplikace náročné na obsah i množství připojených uživatelů s jistotou vysokého zabezpečení.“

O směrovačích RangeMax Next Wireless-N Routers (WNR854T and WNR834B)
Směrovače RangeMax NEXT Wireless-N Router Gigabit Edition (WNR854T) a RangeMax NEXT Wireless-N Router (WNR834B) poskytují maximum pokrytí a výkonu díky využívání technologie „Steady-Stream“. Soustava vnitřních předladěných bezdrátových antén poskytuje nepřetržitě maximální výkon a streaming nejvyšší kvality. Díky bezpečnostním funkcím nejvyšší úrovně včetně standardů pro šifrování WEP, WPA-PSK a WPA2-PSK se uživatel nemusí bát zneužití dat.

Stejně jako všechny bezdrátové produkty společnosti NETGEAR, i zařízení řady RangeMax NEXT Wireless-N Routers lze snadno nainstalovat a nakonfigurovat pomocí nástroje NETGEAR's Smart Wizard. Oba modely WNR854T a WNR834B Wireless-N směrovačů jsou zpětně kompatibilní se staršími bezdrátovými přístroji, včetně standardů 802.11g (54 Mb/s) a 802.11b (11 Mb/s), a zároveň patří mezi držitele certifikace „Connect with Centrino“ zaručující nejvyšší kompatibilitu s bezdrátovými adaptéry v nových noteboocích. Přístroje jsou k dispozici u autorizovaných distributorů (v ČR AT Computers, e\xB4D System Czech a Abacus, v SR BGS Levi).

Tiskové zprávy

Diskuse