Epson Perfection V200 Photo - skener

28. 8. 2007 18:02    Rubrika: Tiskové zprávy

Epson Perfection V200 Photo je hospodárný a vysoce kvalitní skener s kompaktním a tenkým designem

Epson Perfection V200 Photo - skener

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

S vynikající maticovou technologii skenování CCD (Charged-Coupled Device), výjimečnou kvalitou obrázků, vysokým rozlišením a štíhlým designem je zařízení Perfection V200 Photo ideálním doplňkem ke skenování a kopírování pro uživatele s nedostatkem místa.

Epson Perfection V200 Photo je kompaktní a stylový skener pro fotografie a filmy navržený tak, aby splňoval potřeby fotoamatérů. Disponuje pozoruhodným optickým rozlišením 4 800 dpi a technologií Epson Matrix CCD pro prvotřídní kvalitu obrázků. Nová funkce automatické orientace fotografií srovná snímky, které nebyly uloženy na sklo skeneru, v přesném úhlu a vytváří dokonale zarovnané obrázky. Pro větší pohodlí bylo přidáno tlačítko pro převod vícenásobného skenování do formátu PDF, které slouží k automatickému ukládání dokumentů do formátu PDF, aby je bylo možno snadno odeslat e-mailem nebo uložit do souboru. Bezproblémové skenování filmů umožňuje vestavěná jednotka pro diapozitivy, která umožňuje skenování šesti rámečků 35mm filmového pásu nebo 4 rámečků 35mm diapozitivů současně.

Díky roztažitelnému kloubu a designu umožňujícímu úplné otevření víka může zařízení Perfection V200 Photo skenovat dokumenty s tloušťkou do 25 mm s uzavřeným víkem. Po úplném otevření v úhlu 180° může kopírovat velké formáty dokumentů, což je důležité pro skenování tlustých učebnic s tuhými hřbety.

Moderní černostříbrné úzké tělo zařízení Perfection V200 Photo je vybaveno čtyřmi tlačítky pro rychlé spuštění, která umožňují okamžitý přístup k zapnutí a vypnutí, skenování do formátu PDF, skenování do e-mailu a kopírování a dodává procesu skenování rychlost a pohodlí od začátku do konce. Stisknutím tlačítka napájení okamžitě spustíte a během tří sekund vypnete zařízení Perfection V200 Photo a odstraníte zbytečný čekací čas po dokončení skenování. Splňuje podmínky programu Energy Star a používá úsporný režim, který je automaticky aktivován po 14,5 minutách nečinnosti nebo okamžitě ruční volbou.

Dodává se rovněž řada softwarových nástrojů, které pomáhají při manipulaci s obrázky. Nejnovější verze softwaru Epson Scan 3.1 nabízí moderní technologii vylepšení fotografií včetně automatické orientace. Ta analyzuje obsah snímku a zjišťuje nejlepší směr obrázku a automaticky jej otáčí, takže není nutné pečlivě pokládat fotografie na skener. Technologie Epson Easy Photo Fix umožňuje obnovu barev, korekci podsvícení a digitální odstraňování prachu pro úpravu starých nebo vybledlých obrázků a vrací jim život. Sada Epson Creativity Suite obsahuje novou funkci korekce červených očí. V automatickém režimu jsou červené oči korigovány automaticky, uživatelé si podle potřeby mohou vybrat ruční možnost. K dalšímu softwaru patří ArcSoft PhotoImpression 6 a ABBYY FineReader Sprint 6 Plus.

Nicola Punchard, produktový manažer společnosti Epson Europe říká, „Přestože je nyní většina fotografií pořizována digitálními fotoaparáty, přetrvává poptávka zákazníků po skeneru, který je dostupný a nabízí širokou škálu funkcí a softwaru pro digitalizaci nebo vylepšování kolekcí fotografií. Model Epson Perfection V200 Photo uspokojí potřeby domácích zákazníků nebo malých kanceláří, kde je rovněž nutné skenovat důležité dokumenty nebo dopisy do e-mailu, není-li k dispozici fax. V oblasti vzdělávání hrají skenery důležitou úlohu při výuce technologií a designu. Perfection V200 Photo je vysoce kvalitní skener schopný sloužit potřebám všech těchto oblastí. Je také kompatibilní s tiskárnami používajícími řadu fotografických inkoustů Claria společnosti Epson pro tisk fotografií prvotřídní kvality.“

Důležité vlastnosti zařízení Epson Perfection V200 Photo:
• elegantní a štíhlý černý design,
• optické rozlišení 4 800 dpi,
• vynikající možnosti skenování pomocí technologie Matrix CCD (12řádkové barvy),
• flexibilní zobrazení dvěma způsoby pro skenování na výšku nebo na šířku,
• snadné skenování tlustých materiálů pomocí roztažitelného kloubu a úplného otevření pod úhlem 180°,
• čtyři tlačítka rychlého spuštění pro rychlé a pohodlné skenování a kopírování,
• spuštění proběhne okamžitě a vypnutí během pouhých tří sekund,
• nízká spotřeba energie a kompatibilita s hodnocením Energy Star,
• skenování více stránek do souboru PDF pouhým dotykem tlačítka,
• automatická orientace fotografie a vylepšené snímače pro odstraňování prachu pro bezproblémové skenování,
• software Epson Creativity Suite zahrnující korekci červených očí, ArcSoft Photo Impression 6 a ABBYY FineReader Sprint 6 Plus,
• vestavěná jednotka pro diapozitivy s možností uložení filmů,
• praktický design podložky pro dokumenty,
• skenování dokumentů různých velikostí – A4, 35mm filmový pás x 6 rámečků, 35mm diapozitiv x 4 rámečky,
• kompatibilní s počítači Mac a PC,
• připojení pomocí vysokorychlostního rozhraní USB 2.0 pro funkci Plug and Play.
• Epson Perfection V200 Photo se prodává za doporučenou maloobchodní cenu 2790,- Kč včetně DPH a je na trhu od července 2007

Tiskové zprávy

Diskuse