HP koupilo společnost Opsware Inc.

29. 8. 2007 19:05    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP akvizicí získala vedoucí pozici na rychle rostoucím trhu se softwarem pro automatizaci datových center

TISKOVÁ ZPRAVA - v původním znění

HP uzavřelo definitivní dohodu na koupi společnosti Opsware Inc. (Nasdaq: OPSW), lídra v oblasti softwaru pro automatizaci datových center, formou nabídky na odkoupení akcií za 14,25 dolaru na akcii. Celý podnik (bez stávající hotovosti a dluhů) tak koupilo zhruba za 1,6 miliardy dolarů.

Akvizice po uzavření rozšířila portfolio softwaru HP pro optimalizaci podnikových technologií (BTO). Spojením řešení Opsware se softwarem HP pro správu podnikového IT vzniklo komplexní a plně integrované řešení pro automatizaci informačních technologií. Akvizice společnosti Opsware je poslední v sérii strategických akvizic softwarových firem; předcházely jí akvizice firem Mercury Interactive a Peregrine Systems.

„Akvizice společnosti Opsware umožní divizi HP Software pomáhat zákazníkům s řešením jednoho z nejpalčivějších problémů: zvládnutím rostoucí komplikovanosti a nákladů na správu datového centra,“ řekl Thomas E. Hogan, senior viceprezident divize HP Software. „Počítáme s tím, že nám vynikající tým společnosti Opsware pomůže dále zkvalitnit naše řešení BTO.“

Generální ředitel společnosti Opsware Ben Horowitz dodal: „Budeme svědky jednoho z největších budování aplikací a infrastruktury v historii. Přidání řešení Opsware do portfolia HP Software udělá z řešení HP samozřejmou volbu pro datová centra další generace.“

Akvizice společnosti Opsware rozšiřuje schopnosti řešení HP Software v oblasti automatizace celého datového centra – od výchozího rozdělení serverů, sítí a úložných zařízení až po průběžnou správu změn a požadavků na shodu. Integrovaná automatizace procesů přitom odstraňuje latenci, jež dnes neodmyslitelně patří k současným prostředím IT.

„Po loňské akvizici společnosti Mercury Interactive má Opsware dále upevnit pozici HP jako jedné z předních softwarových firem na světě a podpořit ziskový růst HP,“ řekla Ann Livermore, výkonná viceprezidentka Technology Solutions Group, HP. „Jsem přesvědčena, že po této strategické akvizici budou zákazníci vnímat HP jako jasně preferovaného výrobce, kterým jim pomůže transformovat postupy správy a automatizace IT pro dosažení lepších podnikatelských výsledků.“

Po uzavření transakce se společnost Opsware stane součástí podnikové jednotky HP Software. HP také počítá se jmenováním Bena Horowitze na místo šéfa organizace Business Technology Optimization. Na této pozici bude jeho přímým nadřízeným Thomas E. Hogan, senior viceprezident divize HP Software.

Akvizice byla uskutečněna formou veřejné nabídky odkupu všech volně obchodovaných akcií společnosti Opsware, po ní proběhne fůze Opsware s dceřinou společností HP. Veřejná nabídka podléhá řadě obvyklých podmínek uzavření včetně schválení regulačními úřady a měla by být definitivně uzavřena před koncem čtvrtého fiskálního čtvrtletí 2007 společnosti HP.

Tiskové zprávy

Diskuse