NETGEAR - spolupráce se společností Avaya

29. 8. 2007 18:57    Rubrika: Tiskové zprávy

NETGEAR® a AVAYA společně přinesou malým firmám vyspělou internetovou telefonii podnikové třídy

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

NETGEAR se z pozice globálního lídra v oblasti síťových produktů pro malé
a střední firmy snaží spojit svou technologii a zkušenosti se špičkovou technologií
IP telefonie společnosti Avaya a vytvořit vyspělé řešení pro společnosti s 20 a méně uživateli, které budou tito zákazníci moci snadno nasadit a spravovat

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR), světový dodavatel technologicky vyspělých značkových síťových zařízení, bude spolupracovat se společností Avaya (NYSE:AV), předním globálním poskytovatelem aplikací, systémů a služeb podnikové komunikace, na definování a vývoji řešení IP telefonie pro malé firmy s 20 a méně uživateli.

Řešení bude stavět na zkušenostech obou společností na trhu malých a středních firem. NETGEAR dodává vyspělá a vysoce spolehlivá řešení datových sítí miliónům malých a středních firem po celém světě. Naproti tomu Avaya svými vyspělými komunikačními systémy jen za posledních deset let podporovala přes 39 miliónů uživatelů v malých a středních firmách po celém světě.

Předností nově vytvořeného řešení IP telefonie, které bude složeno z osvědčených telefonů, bran, směrovačů a přepínačů, bude snadná instalace a správa. Malé firmy tak budou moci využívat finanční výhodnost internetové telefonie a celou řadu vyspělých komunikačních funkcí.

Řešení bude postaveno na oceňované technologii peer-to-peer Avaya Quick Edition, která odstraňuje nutnost mít centrální telefonní server nebo pobočkovou ústřednu a snižuje tak náklady. Veškerý software potřebný pro komunikaci podnikové třídy obsahují přímo telefony Avaya Quick Edition. Kromě přidržení a přepojení hovoru, zasílání textových zpráv nebo dalších základních funkcí poskytují telefony vyspělé funkce jako automatickou spojovatelku, konference, jedinou schránku pro doručování hlasových a e-mailových zpráv a možnost nechat si kancelářské hovory vyzvánět na mobilu.

NETGEAR zajistí síťovou infrastrukturu řešení včetně přepínačů Smart Switch s podporou napájení po ethernetu, které mohou na dálku napájet telefony Avaya. Jsou-li tyto přepínače jištěny nepřerušitelným zdrojem napájení (UPS), mohou řešení Avaya Quick Edition udržet v provozu i při výpadku elektřiny. Zabudovaná podpora kvality služby a virtuálních místních sítí (VLAN) pomáhá udržet dobrou kvalitu hovoru i v okamžicích zahlcení datové sítě. Firewall NETGEAR VPN poskytuje bezpečné a hladké připojení pro vzdálené pracovníky, kteří se potřebují připojit do hlavní kanceláře.

Řešení NETGEAR-Avaya bude přizpůsobeno pro snadnou instalaci, aby je mohli dodávat i prodejci, kteří se nespecializují na IP telefonii. Jednoduché šablony a pokyny pro instalaci umožní snadné nakonfigurování a instalaci bez jakéhokoli specializovaného školení. Pomocí podpůrných nástrojů pro vzdálené monitorování budou reselleři moci nabízet firmám finančně výhodné služby zajištění spolehlivého provozu.

„Dnešní malé firmy hledají snadno spravovatelná řešení, jež za dostupnou cenu nabízejí funkčnost běžnou u systémů velkých podniků,“ řekla Linda Dotts, ředitelka technologií peer-to-peer ve společnosti Avaya. „Díky spojení zkušeností společnosti Avaya s inteligentními komunikačními aplikacemi a zkušeností NETGEARu se sítěmi podnikové třídy jsme schopni nabízet ucelené řešení, které poskytne menším firmám potřebné nástroje pro efektivnější a účinnější fungování bez zvýšeného administrativního břemene.“

„Avaya a NETGEAR společně zajistí snadné ovládání a správu, spolehlivost a funkční výbavu, která je tak důležitá pro jedinečné požadavky malých firem a resellerů, jež je podporují,“ dodal Vivek Pathela, viceprezident marketingu produktů společnosti NETGEAR. „Naše řešení bude možné rychle a snadno nainstalovat a počítáme s tím, že urychlí růst IP telefonie v sektoru malých firem.“

NETGEAR je novým platinovým členem programu Avaya DeveloperConnection, který je zaměřen na rozvoj, marketing a prodej inovativních produktů jiných dodavatelů, jež spolupracují s technologií Avaya a rozšiřují jejich praktickou hodnotu.

Tiskové zprávy

Diskuse