Nokia - 4 nové mobily

29. 8. 2007 22:09    Rubrika: Tiskové zprávy

zábavu, hudbu a hry

 Nokia - 4 nové mobily

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společně s nejnovější bránou k internetovým službám Ovi dnes společnost Nokia představila také čtyři nové mobilní přístroje speciálně uzpůsobené pro zábavu, hudbu a hry. Každý přístroj nabízí speciální hudební či herní klávesy, rozšiřitelnou paměť, velký sytý displej a prodlouženou výdrž baterie, aby zajistil rychlý a snadný přístup k zábavným obsahům. Tyto přístroje se začnou prodávat ještě během letošního roku a jejich cena se bude pohybovat od 225 do 560 eur.

„Počínaje kompaktním hudebním telefonem Nokia 5310 XpressMusic a plně vybaveným multimediálním počítačem N81 konče, nabízí Nokia řadu přístrojů vybavených pro zábavu a určených uživatelům, kteří chtějí mít svou hudbu, hry a oblíbená média vždy s sebou, kamkoli se hnou,“ říká Kai Oistamo, výkonný viceprezident společnosti Nokia. „Věříme, že tyto plně vybavené přístroje s pěkným designem získají popularitu a pomohou uvést v život internetové a hudební služby Nokia.“

Nokia N81: Bavit se je snadné

Až 8 GB paměti, speciální klávesy pro ovládání hudby a her, 3,5milimetrový konektor pro sluchátka, připojení 3G a WLAN – to vše dělá z multimediálního počítače Nokia N81 skutečné epicentrum mobilní zábavy. S elegantním leštěným povrchem a klávesami, které se rozsvítí, když je aktivujete, je přístup k obsahu přes trojrozměrné multimediální menu rychlý a intuitivní. Další působivou vlastností Nokia N81 je jeho konfigurace pro vyhledávání, nákup, správu a přehrávání hudby a her zakoupených v hudebním obchodě Nokia či přes herní službu N-Gage. Odhadovaná prodejní cena Nokia N81 je 360 eur bez daní a dotací, Nokia N81 8GB by se měl prodávat za 430 eur bez daní a dotací. Obě verze by se měly na trhu objevit ve čtvrtém čtvrtletí roku 2007.

Nokia N95 8GB: úchvatný displej, obrovská paměť

Nejlepší multimediální počítač na světě Nokia N95 je ještě dokonalejší. Má všechny klíčové funkce jako jeho předchůdce, včetně 5megapixelového fotoaparátu s optikou Carl Zeiss, vestavěného připojení A-GPS, WLAN, HSDPA a pokrokové konstrukce výsuvné dvěma směry, nyní však nabízí osm gigabajtů vnitřní paměti. Nokia N95 8GB je také vybaven novým zářivým QVGA displejem o velikosti 2,8 palce – tedy jedním z vůbec největších displejů, jaké multimediální počítače mají, takže sledování videa, procházení internetu a prohlížení map je snazší než kdykoli předtím. Do rozšířené paměti Nokia N95 8GB je možné uložit 20 hodin videozáznamu či 6000 písní. Multimediální počítač Nokia N95 8GB by se měl na trhu objevit ve třetím čtvrtletí roku 2007 za odhadovanou prodejní cenu 560 eur bez daní a dotací.

Nokia 5310 XpressMusic – hodně hudby v malých rozměrech

Telefon Nokia 5310 XpressMusic s elegantním hliníkovým povrchem spojuje řadu výkonných funkcí s ikonickým designem. Méně než 71 gramů vážící a 9,9 milimetru tenký telefon Nokia 5310 XpressMusic se pohodlně vejde do kapsy či pouzdra. Stejně tak důležité je, že Nokia 5310 XpressMusic nabízí až 18 hodin nepřetržitého přehrávání hudby, kapacitu paměti pro 3000 písní na 4GB paměťové kartě microSD, kterou si můžete dokoupit, a speciální klávesy pro ovládání hudebních funkcí. Přístroj Nokia 5310 XpressMusic s 2megapixelovým fotoaparátem a jasným 2palcovým QVGA displejem zobrazujícím až 16 milionů barev se začne distribuovat ve čtvrtém čtvrtletí roku 2007 za odhadovanou prodejní cenu 225 eur bez daní a dotací.

Nokia 5610 XpressMusic – ostré tvary, ostrý zvuk

Nokia 5610 XpressMusic přichází vybaven převratnou klávesou Music Slider, která zkracuje přístup k hudbě na jeden pohyb palce. Hliníkové boční panely zdůrazňují jinak černý a vysoce lesklý povrch Nokia 5610 XpressMusic a velký 2,2palcový displej zobrazující až 16 milionů barev. Nokia 5610 XpressMusic nabízí křišťálově čistý zvuk, až 22 hodin přehrávaní hudby a kapacitu paměti pro 3000 skladeb na 4GB paměťové kartě microSD, kterou si můžete dokoupit. Je to více než telefon či hudební přehrávač – Nokia 5610 XpressMusic je vybaven 3,2megapixelovým fotoaparátem špičkové kvality s automatickým ostřením a duálním LED bleskem. Přístroj Nokia 5610 XpressMusic využívá technologie 3G, která usnadňuje a zrychluje stahování obsahů, procházení internetu a uskutečňování videohovorů. Model Nokia 5610 XpressMusic by se měl začít prodávat během čtvrtého čtvrtletí roku 2007 za odhadovanou cenu 300 eur bez daní a dotací.

Oba hudební telefony jsou kompatibilní s nedávno představeným hudebním obchodem Nokia, který nabízí zákazníkům velký výběr hudby stahovatelné prostřednictvím PC.

Hudební příslušenství – hudba pro každé ucho
Vzhledem ke stále významnější roli mobilních telefonů při poslouchání hudby budou společnost Nokia i další celosvětově známí výrobci audiotechniky, včetně Altec Lansing, JBL a Philips, nabízet celou škálu příslušenství designově i technologicky doplňujícího hudební přístroje XpressMusic. Toto příslušenství, jako jsou sluchátka, dokovací stanice a reproduktory, ponese označení „Pro telefony Nokia XpressMusic”.

Dnes byly rovněž představeny dva nové výrobky v řadě značkového příslušenství Nokia. Stereofonní Bluetooth headset Nokia BH-303, který je kompatibilní s přístroji Nokia XpressMusic se stereofonní podporou Bluetooth, a malé, nicméně výkonné kapesní reproduktory Nokia MD-6, kompatibilní s hudebními telefony Nokia XpressMusic s 2,5milimetrovým/3,5milimetrovým konektorem.

Tiskové zprávy

Diskuse