Epson Stylus Photo RX585

30. 8. 2007 18:50    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové kombinované fotografické zařízení společnosti Epson.

Epson Stylus Photo RX585

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Epson Stylus Photo RX585 je nejnovější kombinované fotografické zařízení od společnosti Epson, vybavené mnoha funkcemi. Disponuje stejnými moderními technologiemi tisku, které činí značku Epson volbou profesionálů. Ke klíčovým vlastnostem patří použití šestibarevného fotografického
inkoustu Claria, vysoká rychlost tisku a vylepšená technologie s proměnlivou velikostí kapiček pro nejostřejší snímky.

společnost Epson uvádí na trh špičkové kombinované zařízení pro tisk, skenování a kopírování fotografií, dokumentů a potisk lícových ploch disků CD a DVD. Zařízení Stylus Photo RX585 je ideálním partnerem pro uživatele fotoaparátů D-SLR nebo megapixelových fotoaparátů. Používá fotografický inkoust Epson Claria na bázi barviv v šesti barvách a s vysokým rozlišením. S ním dokážete tisknout kvalitní a odolné fotografie, které vydrží déle než fotografie z fotolaboratoře. Byl vyvinut nový mechanismus tiskové hlavy, který dosahuje vysokých rychlostí tisku a mikroprocesor REALOID značně zvyšující výkon zpracování při samostatném použití zařízení. Stylus Photo RX585 používá samostatné zásobníky inkoustu pro úsporný tisk, stačí vyměnit pouze spotřebovanou barvu.

Zařízení Stylus Photo RX585 poskytuje výtisky prvotřídní kvality, které vypadají lépe než z fotolaboratoře, a lze je pořídit za pouhých 27 sekund, koncept fotografie za 12 sekund a dokumenty formátu A4 rychlostí až 37 stran za minutu.

Tento model využívá pokročilou technologii s proměnlivou velikostí kapiček inkoustu společnosti Epson. S pěti různými velikostmi kapiček se nejmenší kapička o objemu 1,5 pl používá pro oblasti, které vyžadují jemné detaily a větší kapičky, kde jsou požadovány větší stejnobarevné plochy. Díky nové technologii tiskových hlav MicroPiezo se zvyšuje rychlost, s níž mohou být kapičky inkoustu vystřikovány z trysek, a následně se zvyšuje také rychlost tisku.

Je-li vybrána technologie PhotoEnhance společnosti Epson, automaticky detekuje snímky obsahující tóny pleti, krajiny a obzory a reprodukuje je pomocí pokročilých nastavení barev a vylepšuje celkové tóny a kontrasty. Nový režim noční scény zvyšuje kvalitu tmavších snímků.

Barevný displej LCD o velikosti 6,3 cm určený pro náhledy umožňuje zobrazování, ořezávání, korekci červených očí a výběr fotografií bez počítače. Oba modely jsou kompatibilní s připojením PictBridge a USB DIRECT-PRINT pro pohodlný tisk fotografií v samostatném režimu. Fotografie lze rovněž tisknout přímo z mobilního telefonu s připojením Bluetooth, pokud je použit volitelný adaptér Bluetooth.

Epson REALOID je vysokorychlostní procesorový systém, který je používán při samostatném režimu zařízení Stylus Photo RX585. Zvýšený výkon zpracování v samostatném režimu značně zrychluje pracovní postup a zkracuje dobu zpracování potřebnou před zahájením tisku.

Všestrannost zařízení Stylus Photo RX585 rovněž umožňuje přímý tisk na disky CD nebo DVD s možností potisku pro dosažení originálního vzhledu digitálních alb fotografií. Kopírování je rovněž vylepšeno novou funkcí CD copy. Vložte disk CD, který chcete kopírovat do vstupu skeneru a prázdný disk CD do zásobníku disků CD, potom stiskněte tlačítko kopírování. Tato funkce je ideální pro fotografy, kteří potřebují rychle vytvořit další kopie upravených disků CD. Není třeba otevírat původní šablonu uspořádání v počítači.

Ze skeneru CIS s rozlišením 1 200 dpi lze snadno odeslat vysoce kvalitní digitální obrázky přímo do paměťové karty, e-mailu, formátu PDF nebo do souboru v počítači. Software Epson Scan 3.1 poskytuje nejnovější funkce skenování, například automatickou orientaci fotografie pro analýzu obsahu obrázku. Detekuje polohu obrázku a automaticky se otáčí. To znamená, že není nutné pečlivě pokládat fotografie na skener. Technologie Epson Easy Photo Fix oživuje staré obrázky pomocí obnovy barev, korekce podsvícení a digitálního odstraňování prachu.

Fotografie vytištěné fotografickým inkoustem Epson Claria vypadají lépe a vydrží déle než ty, které byly vyvolány ve fotolaboratoři, až 200 let při uložení v albu a 98 let, pokud jsou vystaveny ve fotografickém rámečku.

Julian Maddock, produktový manager společnosti Epson Europe říká, „Epson Stylus Photo RX585 nabízí vše, co fotograf potřebuje k domácímu tisku svých fotografií. Jsou to ideální

doplňky k nejnovějším D-SLR a megapixelovým fotoaparátům, které zajišťují, že kvalita vytištěných fotografií odpovídá kvalitě, které je schopen dosáhnout fotoaparát. Samostatné zásobníky inkoustu znamenají, že mají rovněž úsporný provoz, přičemž stačí vyměnit pouze spotřebovanou barvu za cenu pouhých 299,-Kč včetně DPH.”

Přehled klíčových vlastností zařízení Stylus Photo RX585:
• fotografie vypadají lépe a vydrží déle než snímky z fotolaboratoře, až 200 let jsou-li v albu, nebo 98 let, jsou-li vystaveny ve fotografickém rámečku,
• šestibarevný fotografický inkoust Claria společnosti Epson pro široký tónový rozsah barev a jemné přechody,
• hospodárné samostatné zásobníky inkoustu za cenu pouhých 299,- Kč – stačí vyměnit pouze spotřebovanou barvu,
• vysokorychlostní tisková hlava Micro Piezo: tisk fotografií v zařízení Stylus Photo RX585 za 27 sekund,
• vysoké rychlosti zpracování při použití procesoru Epson REALOID v samostatném režimu,
• automatické vylepšování snímků pomocí technologie Epson PhotoEnhance,
• skenování vysoce kvalitních obrázků a dokumentů při optickém rozlišení 1 200x2 400 dpi,
• software Epson Scan 3.1 (zahrnuje technologii Epson Easy Photo Fix) pro editaci a oživení starých fotografií,
• náhled fotografií před tiskem na barevném displeji LCD o velikosti 6,3 cm,
• kopírování a editace v samostatném režimu,
• možnost získat živé, realistické výtisky v rozlišení tisku 5 760x1 440 dpi,
• počítač není nutný, můžete tisknout přímo z paměťové karty digitálního fotoaparátu, digitálních fotoaparátů s funkcí PictBridge, USB DIRECT-PRINT nebo s volitelným adaptérem Bluetooth,
• tisk nebo kopírování lícových ploch disků CD a DVD,
• tvůrčí tisk pomocí softwaru Epson Easy Photo Print,
• kompatibilita s hodnocením ENERGY STAR pro snížení spotřeby energie,
• Stylus Photo RX585 – doporučená maloobchodní cena 4890,- Kč včetně DPH v prodeji od září 2007.

Tiskové zprávy

Diskuse