Hitachi - novinky na veletrhu IFA 2007

30. 8. 2007 19:13    Rubrika: Tiskové zprávy

Hitachi se zaměřuje na 'kvalitu obrazu'

Hitachi - novinky na veletrhu IFA 2007

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Představuje první videokamery s Blu-ray disky na světě, novou řadu televizorů s plochými obrazovkami s rozlišením 1920 x 1080, včetně plazmových s vestavěnými harddiskovými rekordéry, a projektory, kterých si téměř nevšimnete.

Společnost Hitachi Digital Media Group představuje novou generaci digitálních zařízení, jež maximálně prosazují současné technologie v oblasti Blu-ray, HD a projekcí. Všechny jsou navrženy tak, aby poskytovaly nedostižnou kvalitu a nejlepší zážitek pro uživatele – inovativními způsoby kombinují „dosud nejlepší“ technologie pro optiku, zpracování obrazu a diskové mechaniky a umožňují tak nabídnout řadu výjimečných videokamer, televizorů s plochou obrazovkou a projektor, přičemž všechna tato zařízení nastavují nové standardy s ohledem na kvalitu, výkon a pohodlí.
Díky společnosti Hitachi mají nyní domácí filmy kvalitu obrazu, jaká dosud nebyla k vidění – mohou mít ohromující úplné HD rozlišení 1920 x 1080* u prvních videokamer na světě s Blu-ray disky o průměru 8 cm: modelů BD70E s Blu-ray mechanikou a hybridní videokamery BD7HE s Blu-ray i harddiskem. Návštěvníci výstavy si mohou obraz s vysokým rozlišením (HD) vychutnat přesně tak, jak měli tvůrci filmů a programů v úmyslu – díky televizorům řady X společnosti Hitachi – nové vlajkové lodi modelů s plochými obrazovkami a HD rozlišením 1920x1080, mezi něž patří i plazmové televizory s úhlopříčkami 50 palců (127 cm) a 60 palců (153 cm) s integrovaným harddiskovým rekordérem s kapacitou 250 GB.
* V režimu záznamu HX
Pro potřeby vzdělávacího i obchodního sektoru vstupuje společnost Hitachi sebevědomě do středu jeviště uvedením LCD projektoru CP-A100/ED-A100 – prvního modelu z radikálně nové generace LCD projektorů s ultra krátkou projekční vzdáleností a velmi širokým zobrazovacím úhlem – takže je možné jej umístit pouhý kousek před projekční plátno.
„Na veletrhu IFA představujeme skutečnou šíří záběru společnosti Hitachi v oblasti inovací, které jsou nejlepší na světě a které uskutečňujeme v podobě jedinečné fúze těch nejvyspělejších digitálních technologií, jež byly dosud vyvinuty,“ řekl David Oldroyd, CEO společnosti Digital Media Group, Hitachi Europe Ltd.
„První videokamery vybavené optickými mechanikami pro Blu-ray disky – a první na světě, které dokáží natáčet, editovat i vypalovat v úplném HD rozlišení bez nutnosti používat jiné zařízení; ohromující nové plazmové televizory s HD rozlišením 1920x1080, jež mohou nahrávat pořady na vlastní integrované harddiskové rekordéry; a nová generace projektorů, které využívají nejmodernější optiku a dosahují tak dosud nejkratší možné projekční vzdálenosti. Všechny tyto oblasti reprezentují nové kategorie, nové zážitky pro uživatele a nové příležitosti, jak současný digitální obsah posunout dále.“
A David Oldroyd ještě dodává: „Toto jsou vlajkové lodě našeho rozvíjejícího se portfolia vyhlášených televizorů s plochými obrazovkami, DVD videokamer a projektorů. Skutečným důkazem jejich úspěchu však nebude jen to, že 'jsou jiné', ale že dokáží nabídnout vše, co je pro uživatele důležité – praktičnost, jednoduchost, výkonnost a – především – výjimečnou kvalitu obrazu.“
Posouváme záznam obrazu do nové dimenze
Jako původní vynálezce DVD a hybridních videokamer je nyní Hitachi i první společností, která použila zapisovací mechaniky pro Blu-ray disky o průměru 8 cm u nově uvedených modelů BD70E Blu-ray disc Camcorder (záznam pouze na optická média) a BD7HE Hybrid Blu-ray Disc + Hard Disk Drive Camcorder (záznam navíc i na harddisk). Díky spojení snímacího senzoru CMOS s rozlišením 5,3 megapixelu, které je nejvyšší na světě, s cenami ověnčeným procesorem pro zpracování obrazu Hitachi Picture Master Full HD dokáží tyto lehké a kompaktní kamery znovu vyvolat vzpomínky tak skutečné, čisté a intenzivní, že se budete cítit, jako byste byli přímo na místě. Nemáte přístup k přehrávači Blu-ray disků? Žádný problém: oba modely umožňují přehrávání přímo na HD televizorech pomocí HDMI portu.
Díky vestavěnému harddisku s kapacitou 30 GB uživatelé hybridní videokamery BD7HE navíc mohou své filmy editovat přímo v kameře a teprve poté je vypálit na více Blu-ray disků – a bez nutnosti používat počítač! Tato vlastnost je společná celé rostoucí rodině hybridních videokamer Hitachi, jako jsou nové modely DZ-HS500E a DZ-HS501E s 30 GB harddiskem Hitachi a optickou mechanikou Multiformat+ DVD – pro prodloužení doby záznamu používají a vypalují levné DVD disky v jakémkoli množství.
Na veletrhu IFA budou vystaveny všechny uvedené modely a navíc i dva nedávné přírůstky do rodiny tradičních videokamer Hitachi pouze s DVD disky – modely DZ-GX5020E a DZ-GX5100E – které nabízejí veškeré pohodlí pro natáčení i přehrávání díky vyhlášené optické mechanice Hitachi DVD Multiformat+ a současně s funkcí plně automatického provozu Full Auto, která ovládá funkce videokamery jako je ostření, expozice, vyvážení a filtry, a nanejvýš jednoduchému „rychlému menu“ pro méně zkušené uživatele, kteří chtějí prostě kameru namířit a začít natáčet.

Kvalita obrazu postupuje do nové ligy
Poprvé se vystavují IDTV televizory řady X společnosti Hitachi – nová rodina nejvyšších modelů s plochými obrazovkami a rozlišením 1920 x 1080. Jsou to první modely vybavené exkluzivní technologií společnosti Hitachi „Movie FRC“ pro převod snímkového kmitočtu filmů na televizní, díky níž je pohyb v obraze bez chvění a je příjemnější pro sledování, a navíc nabízejí nedostižnou úroveň realističnosti a textury prokreslené díky vyhlášenému procesoru společnosti Hitachi pro zpracování obrazu v plném HD rozlišení Picture Master Full HD.
Plazmové televizory P50XRO1 s úhlopříčkou 50 palců a 60 palcový model P60XRO1 posouvají kategorii televizorů s plochými obrazovkami do nové dimenze díky vestavěným harddiskovým rekordérům s kapacitou 250 GB a dvěma tunerům pro digitální vysílání. Umožňují tak uživatelům pozastavit příjem živého vysílání, nahrávat pořady a souběžně sledovat jiné, nastavit si nahrávání a přehrávání pořadů předem – a to vše v naprosto integrovaném provedení, které je možné zavěsit na stěnu. Do této řady modelů patří také model L37XO1, což je LCD televizor s úhlopříčkou 37 palců (94 cm) s obrazovkou vyrobenou pomocí technologie IPS Alpha, jenž nabízí nedostižný obraz v plném rozlišení a největší pozorovací úhly u LCD obrazovek. Řada X je první rodinou produktů, jež budou vyráběny v novém evropském výrobním závodě společnosti Hitachi v České republice podle nejpřísnějších norem společnosti Hitachi na řízení kvality.
Na veletrhu IFA bude rovněž vystavena úplná řada televizorů s plochými obrazovkami s rozlišením 1080 pro rok 2007. Patří do ní nedávno představené modely řady T: plazmové a LCD IDTV televizory s rozlišením 1080, u nichž byla poprvé použita revoluční technologie společnosti Hitachi pro rozšíření obrazu Picture Master Full HD; a řady H, jež vzbudila očekávání spotřebitelů díky uvedení středně velkých plochých LCD televizorů nabitých funkcemi, které mají úhlopříčky 26 a 32 palců (66 a 81 cm), dále LCD televizoru s úhlopříčkou 37 palců (94 cm) a úplným HD rozlišením a atraktivních plazmových televizorů s úhlopříčkou 42 palců (107 cm) a rozlišením 1080 za neodolatelné nové ceny.

Promítání mocného obrazu z nejmenšího zdroje
Hlavním magnetem na této výstavě je nový LCD projektor Hitachi CP-A100/ED-A100, jenž mezi projektory představuje naprosto nový koncept. Jeho jedinečná kombinace vyspělé optiky a zrcadel vytváří možnost promítat z neuvěřitelně krátké vzdálenosti se širokým úhlem, takže obraz velkého formátu zůstane nezkreslený přesto, že projektor bude umístěn pouhých několik desítek centimetrů před plátnem.
Konečně je možné projektor umístit za přednášejícího – odpadne tak rozptylování, zmizí hry se stíny a středem zájmu obecenstva se stane prezentace a nikoli projektor.
LCD projektor CP-A100/ED-A100 se bude vystavovat společně s úplnou řadou tichých, kompaktních digitálních projektorů Hitachi s vysokým jasem, jež jsou navrženy s cílem zvýšit výkonnost ve vzdělávacím i obchodním sektoru. Patří mezi ně modely CPX400, CPX5, EDX30, CPX605 a CPS1350.

Tiskové zprávy

Diskuse