NetRex - novinky

30. 8. 2007 15:13    Rubrika: Tiskové zprávy

NetRex vzkazuje - naše kamery mají řadu novinek

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

- NetRex přináší nové funkce pro běžného uživatele
- NetRex umí přenášet i zvuk
- On-line přístup s nižším nárokem na datové přenosy
- Pult Centralizované Ochrany (NetRex PCO) - kladivo na kriminalitu

Společnost NetRex úspěšně integrovala nové funkce do svého bezpečnostního řešení postaveného na profesionálních internetových kamerách. Nové funkce rozšiřují již tak bohatý funkční základ, který je k dispozici každému za velmi příznivou cenu.

Podpora přenosu zvuku
NetRex nyní umí vedle obrazu přenášet také zvuk. Při sledování živého obrazu je tak možné zapnout odposlech sledovaného prostoru, čímž vzdálený dohled získává nový rozměr. Řada NetRex kamer má v sobě již mikrofon integrován a k vybraným modelům lze připojit mikrofon externí. Přenos obrazu a zvuku využívá stejnou přístupovou infrastrukturu, tedy internet.

Definovatelné rozlišení a snímkovací frekvence
Nově systém nabízí možnost konfigurace rozlišení obrazu a snímkovací frekvence kamer. Pro každého uživatele je možné rozlišení upravit jinak. Majitel firmy tak na cestách může sledovat obraz s podstatně menším rozlišením, které nebude zatěžovat jeho přípojku do internetu. Naproti tomu uživatelé přímo ve firmě mohou využít výhody plného rozlišení.

Integrace služeb NetRex do externích IT systémů
Další novinkou je možnost integrace služeb NetRex do externích IT systémů. Skrze definované aplikační rozhraní NetRex nyní mohou například bezpečnostní agentury velmi efektivním způsobem využít pulty centralizované ochrany (PCO).

Pult centralizované ochrany tak může přijmout hlášení zabezpečovacího systému o napadení střeženého objektu. Ve stejný okamžik systém PCO zobrazí operátorovi na dispečinku živý obraz kamer z napadeného objektu a umožní mu přístup k videozáznamům pořízeným kamerami v době napadení. Operátor díky tomu může mnohem efektivněji posoudit situaci a odpovídajícím způsobem zareagovat. Jedná se tak o výrazný posun v možnostech systému.

Tiskové zprávy

Diskuse