Telefónica O2 - držitelem celosvětově uznávaných certifikátů

31. 8. 2007 12:30    Rubrika: Tiskové zprávy

Telefónica O2 získala čtyři certifikáty s mezinárodní platností

V rámci složitého období integrace se společnosti Telefónica O2 Czech Republic podařilo dosáhnout dalšího kroku a došlo ke sjednocení Integrovaného systému řízení a potvrzení jeho kvalitativní úrovně. Společnost se v těchto dnech stala držitelem celosvětově uznávaných certifikátů potvrzujících soulad systémů managementu s požadavky mezinárodních norem. Certifikáty vydala T\xDCV NORD CERT GmbH, společnost s dlouhodobou tradicí certifikace systémů řízení po celém světě.

Na základě úspěšně provedeného auditu byly společnosti Telefónica O2 uděleny certifikáty pro systém řízení kvality dle ISO 9001 a systém ochrany životního prostředí dle ISO 14001. Udělením těchto ocenění společnost prokázala, že disponuje důkladným systémem řízení kvality a ochrany životního prostředí. Současně společnost získala také certifikáty pro systém bezpečnosti a ochrany zdraví při práci dle OHSAS 18001 a systém informační bezpečnosti dle ISO 27001.

"Certifikačnímu auditu předcházel náročný procesu integrace dvou společností, a tím i dvou odlišných přístupů k certifikacím integrovaného systému managementu. S tímto postupným integračním procesem a přirozeným zvyšováním požadavků zákazníků jsme si stále více uvědomovali nutnost co nejdetailněji zmapovat a zdokumentovat interní chod společnosti. Udělení certifikátů dokazuje, že proces sjednocení byl úspěšný a potvrzuje vysokou kvalitu současného systému řízení,"uvádí David Vandrovec, manažer korporátního řízení kvality společnosti Telefónica O2, a dodává: "Naším cílem jsou spokojení stávající i budoucí zákazníci. Úspěšnou certifikací dokazujeme, že Telefónica O2 trvale rozvíjí úroveň vnitřních procesů, které jsou řízeny, měřeny a zlepšovány."

Získání certifikátů je výsledkem trvalého zlepšování kvality procesů s cílem uspokojit náročné požadavky všech zákazníků. Certifikáty jsou vydány na tři roky. V průběhu těchto tří let budou v ročních intervalech probíhat kontrolní audity a po uplynutí doby platnosti provedou auditoři T\xDCV NORD tzv. recertifikační audit.