Acer Inc. - členem asociace Blu-ray Disc Association

3. 9. 2007 11:48    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer Inc. vstoupila do asociace Blu-ray Disc Association

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Asociace Blu-ray Disc Association (BDA - Asociace disků Blu-ray) dnes oznámila, že společnost Acer Inc. se stane nejnovějším členem této asociace, a přidá se tak k více než 170 předním světovým firmám z řad výrobců spotřební elektroniky, počítačových firem a poskytovatelů obsahu. Společnost Acer je jednou ze 3 největších značek osobních počítačů na světě a jednička v oblasti přenosných počítačů v Evropě.
Victor Matsuda, generální ředitel globálního propagačního výboru asociace BDA, řekl: "Jsme rádi, že můžeme firmu Acer přivítat za člena naší asociace. Vstup společnosti Acer je dalším důkazem rostoucího zájmu o disky Blu-ray. Co je ještě důležitější, spotřebitelům přinese vstup firmy Acer podstatné výhody, protože představuje další rozšíření již tak širokých možností v oblasti osobních počítačů."
Podle údajů agentur Home Media Research a GFK Research, dosáhl za první pololetí roku 2007 podíl disků Blu-ray na prodejích filmových snímků ve vysokém rozlišení 66 procent (USA), respektive 60 procent (Evropa).
"Spolu s rostoucí poptávkou a očekáváním bohatšího mediálního obsahu, se společnost Acer rozhodla nainstalovat technologii Blu-ray do svých přenosných počítačů a umožnit tak uživatelům využívat, ukládat a přehrávat mediální obsah ve vysokém rozlišení," řekl Campbell Kan, viceprezident divize přenosných počítačů firmy Acer Inc. "Společnost Acer ráda do asociace Blu-ray Disc Association vstupuje. Acer hodlá i nadále poskytovat svým zákazníkům výhody nejnovějších dostupných technologií."
Matsuda dodal: "Jsme rádi, že optické disky Blu-ray si získaly v roce
2007 takovou oblibu. "Již od počátku se snažíme našim zákazníkům nabízet širokou paletu kvalitního hardwaru a obsahu. Jsme nesmírně potěšeni, že můžeme produkty firmy Acer počítat mezi další, spotřebitelům dostupné výrobky, podporující naše technologie."

Tiskové zprávy

Diskuse