Vodafone - nový viceprezident pro technologie

4. 9. 2007 16:34    Rubrika: Tiskové zprávy

Pavel Kos – nový viceprezident technologie Vodafone Czech Republic

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Novým viceprezidentem technologie českého Vodafonu se stal dosavadní zástupce viceprezidenta pro technologie Pavel Kos. Ve funkci vystřídal Freda Hrenchuka, zakládajícího člena tehdejšího Oskara, který po 7 letech ve společnosti odchází na pozici generálního ředitele lotyšské pobočky mobilního operátora BITE.

Pavel Kos ve své nové funkci povede celý tým technologie, IS/IT, plánování, výstavbu a údržbu sítě, bude odpovědný za operační systémy a oddělení bezpečnosti.

„Jedním z firemních cílů je měnit zaběhlé zvyklosti na trhu mobilních telekomunikací tak, aby výsledný produkt byl zajímavý především z pohledu zákazníka. I z toho důvodu mezi mé priority patří dokončit jednání o sdílení a společné výstavbě sítí, zjednodušit vnitrofiremní procesy a využít naší sítě k co možná nejefektivnější podpoře nově připravovaného konceptu mobilní reklamy,“ říká Pavel Kos.

Pavel absolvoval Matematicko fyzikální fakultu UK. Během studií nastoupil v roce 1993 do společnosti Aptel s.r.o. & APP Systems s.r.o. jako analytik. V roce 1999 se ujal pracovní příležitosti v Irsku ve společnosti ADC – Saville Systems. Do Vodafonu (tehdy Český mobil a.s.) nastoupil Pavel v roce 2000 jako senior byznys analytik a odborník na účtovací systémy a postupně prošel ředitelskými funkcemi v odděleních pro vývoj nových služeb a firemní řešení, stal se hlavním architektem informačních systémů a ředitelem oddělení vývoje nového softwaru. Od března 2007 se stal přímým zástupcem Freda Hrenchuka.

Tiskové zprávy

Diskuse