Apple .Mac - zdokonalení a nová funkce

5. 9. 2007 20:28    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová webová galerie a 10 GB prostoru online

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Apple oznámila podstatná vylepšení své online služby .Mac, především novou funkci .Mac Web Gallery pro sdílení fotografií a filmů na internetu. Služba .Mac Web Gallery umožňuje snadno sdílet fotografie a filmy přímo z aplikací sady iLife ’08 s každým uživatelem počítače Mac, PC nebo telefonu iPhone ve vynikající kvalitě. Návštěvníci služby .Mac Web Gallery si mohou navíc stahovat snímky ve vysokém rozlišení pro tisk a také vystavovat své fotografie prostřednictvím standardního webového prohlížeče nebo e-mailu. Mezi další nové vlastnosti služby .Mac patří desetinásobné navýšení kapacity na 10 GB, podpora osobních domén pro weby vytvořené v aplikaci iWeb a vylepšení služby .Mac Mail.
„.Mac Web Gallery představuje skvělý způsob, jak sdílet po internetu fotografie a filmy s přáteli a rodinou,“ řekl Steve Jobs, generální ředitel společnosti Apple. „Své oblíbené fotografie a filmy můžete sdílet s každým uživatelem počítače Mac, PC nebo telefonu iPhone a ti si je mohou ve vysoké kvalitě tisknout i na váš web přidávat další fotografie pomocí webového prohlížeče nebo e-mailu.“
V aplikaci iPhoto ’08 mohou členové služby .Mac snadno vytvořit galerii .Mac Web Gallery pouhými několika klepnutími myší a zvolit, zda chtějí svá alba zpřístupnit všem, nebo omezit přístup jen pro určité osoby, zda chtějí umožnit návštěvníkům stahování snímků ve vysokém rozlišení pro tisk až do formátu 40 x 50 cm a zda chtějí umožnit přátelům a členům rodiny vystavovat jejich fotografie. .Mac Web Gallery nabízí velice komfortní prostředí pro prohlížení fotografií, které se chová spíše jako samostatná aplikace, než jako webová stránka. Návštěvníci budou mít stejný komfort prohlížení, ať používají Mac nebo PC, a mohou si fotoalba ve službě .Mac Web Gallery prohlížet v různých zobrazeních, která jim nejvíce vyhovují, včetně mozaiky, mřížky, prezentace a kolotoče. Alba mohou rychle procházet stejně snadno jako v aplikaci iPhoto jednoduše tak, že ukážou myší na album na webové stránce – vzápětí se zobrazí obsažené fotografie. Přátelé a členové rodiny mohou do .Mac Web Gallery snadno přidávat své snímky klepnutím na tlačítko Upload ve webovém prohlížeči, nebo prostřednictvím e-mailu. Galerie v aplikaci iPhoto ’08 se automaticky synchronizují a stahují nově přidané fotografie rovnou do knihovny člena služby .Mac. .Mac Web Gallery také výborně spolupracuje s telefonem iPhone – jeho uživatelé si mohou prohlížet vystavená alba a vystavovat své snímky z mobilu do alb ve službě .Mac Web Gallery.
Pomocí aplikace iMovie ’08 mohou uživatelé služby .Mac snadno kódovat a kopírovat filmy do své galerie. Mohou si přitom vybrat z několika formátů, přičemž filmy s nejvyšší velikostí mají rozlišení vyšší než DVD. Filmy vystavené ve službě .Mac Web Gallery si mohou návštěvníci prohlížet v počítači Mac, PC i v telefonu iPhone. Mohou si také zvolit, zda povolí stažení svých filmů, aby si je přátelé a členové rodiny mohli pouštět ve svých počítačích, přehrávačích iPod, telefonech iPhone nebo zařízeních Apple TV.
Členům služby .Mac je nyní k dispozici desetkrát více online úložného prostoru pro sdílení fotografií a filmů, e-mail, hostování webu, výměnu souborů a zálohování důležitých dokumentů. Kapacita dostupná jednotlivým členům se tak zvýšila z 1 GB na 10 GB a kapacita dostupná zákazníkům Family Pack vzrostla ze 2 GB na 20 GB. Dalších 10 GB úložného prostoru si mohou členové přikoupit. Mohou posílat a přijímat velké přílohy e-mailu do maximální velikosti 20 MB a zdokonalené filtrování spamu jim umožňuje lépe spravovat nevyžádanou poštu. Pomocí aplikace iWeb ’08 mohou začleňovat do svých webových stránek dynamické webové miniaplikace jako Google Maps, Google AdSense, alba .Mac Web Gallery nebo útržky kódu HTML. Navíc mohou své weby hostovat ve vlastní doméně.
Ceny a dostupnost
.Mac je služba založená na předplatném ve výši 2720 Kč za rok pro jednotlivce a za 4780 Kč ve Family verzi, která obsahuje jeden hlavní účet a čtyři podúčty. Všichni zájemci mohou vyzkoušet také bezplatnou 60 denní zkušební verzi na www.mac.com.*
Veškeré uvedené ceny produktů Apple a počítačů Mac zahrnují 19% DPH, dva roky záruky, veškeré recyklační a autorské poplatky podle platných zákonů ČR.
Pokud se týká systémových požadavků služba .Mac vyžaduje počítač Macintosh se systémem Mac OS X v10.3.9, v10.4.3 nebo novějším a 256 MB paměti RAM. Pro přístup k internetu je vyžadována kompatibilní služba připojení k internetu, jejíž provozovatel může za její využívání účtovat poplatky. Je doporučeno širokopásmové připojení k internetu. Některé funkce vyžadují systém Mac OS X v10.4 Tiger a sadu aplikací iLife ’08, jež jsou k dispozici samostatně.
*Služba .Mac je k dispozici osobám starším 13 let. Pro její využívání je vyžadován roční členský poplatek a připojení k internetu. Provoz služby se řídí určitými podmínkami.

Společnost Apple v druhé polovině sedmdesátých let minulého století odstartovala
revoluci osobních počítačů v podobě počítače Apple II, a tuto svoji inovátorskou pozici upevnila v první polovině osmdesátých let uvedením počítačů Macintosh. V současné době Apple posiluje své místo významného inovátora prostřednictvím mnoha cenami ověnčených stolních a přenosných počítačů, operačního systému Mac OS X, iLife a profesionálních aplikací. Apple rovněž rozdmýchal revoluci v oblasti digitální hudby prostřednictvím přenosných přehrávačů iPod a internetového obchodu iTunes.

Společnost CZECH DATA SYSTEMS značku Apple zastupuje v České republice od roku 1996. Je členem nadnárodního společenství MDS Group (www.mdsholdings.com), zastupujícího společnost Apple v řadě dalších zemí.

Tiskové zprávy

Diskuse