FSC ESPRIMO 5925 EPA - nové modely ekologických PC

6. 9. 2007 16:05    Rubrika: Tiskové zprávy

ESPRIMO E5925 EPA a ESPRIMO P5925 EPA postavené na nejnovější čipové sadě Intel® Q35

FSC ESPRIMO 5925 EPA - nové modely ekologických PC

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



Nová řada profesionálních PC ESPRIMO 5925 EPA od Fujitsu Siemens Computers opět zvyšuje standard kategorie úsporných PC. Nové modely profesionálních PC ESPRIMO P5925 EPA v provedení microtower nebo ESPRIMO E5925 EPA minidesktop kombinují osvědčené ergonomické a úsporné funkce, jimiž je společnost Fujitsu Siemens Computers proslulá, s nejnovější čipovou sadou společnosti Intel a zdrojem napájení s koeficientem účinnosti 80 %. Díky tomu je spotřeba elektrické energie těchto systémů v porovnání s dva roky starými počítači nižší téměř o 45 %. Modely ESPRIMO řady 5925 EPA jsou nyní okamžitě dostupné za doporučenou koncovou cenu od 14 900 Kč bez DPH.

Nové modely profesionálních PC spojují ekologický přínos s technologickými inovacemi a maximálním výkonem. Čipová sada Intel® Q35 a nejnovější procesory Intel® Core™2 Duo jsou optimalizovány pro nízkou spotřebu a vysoce efektivní provoz. Technologie iAMT 3.0 (Intel Active Management Technology) zajišťuje centralizovanou správu zařízení, včetně vypnutých systémů, a přispívá tak ke snížení celkové spotřeby energie. Tyto počítače jsou navíc velmi tiché díky vylepšeným možnostem chlazení, které přináší osvědčená skříň ESPRIMO, navržená a vyvinutá společností Fujitsu Siemens Computers.

Profesionální PC ESPRIMO 5925 EPA opět udávají krok v oblasti efektivního využívání elektrické energie. Úspora energie se stává stále důležitějším faktorem. Dodavatelé IT, jako je společnost Fujitsu Siemens Computers, a organizace jako EPA (Environmental Protection Agency) proto již léta pracují na vývoji technologií vedoucích ke snížení spotřeby elektrické energie. Organizace EPA, která uděluje ocenění EnergyStar®, v červenci 2007 uvedla v platnost mnohem přísnější kriteria pro získání tohoto označení. Tento krok je pro vývoj standardů efektivního využívání elektrické energie velmi důležitý. Kriteria EnergyStar® V. 4.0 vyžadují efektivnější zdroje napájení s koeficientem až 80 %, což je o 20 % více než u běžných počítačů.

Nové modely ESPRIMO řady 5925 EPA od Fujitsu Siemens Computers tento požadavek splňují. Společnost Fujitsu Siemens Computers také nová profesionální PC dodává s přednastaveným úsporným režimem, který po 10 minutách nečinnosti vypne displej a po 15 minutách pevný disk. Po dvaceti minutách nečinnosti se do úsporného režimu přepne celý systém, po hodině přejde do režimu spánku.

Fujitsu Siemens Computers, přední evropský poskytovatel IT, má s vývojem a výrobou produktů šetrných k životnímu prostředí dlouhodobé zkušenosti. Společnost vydala první směrnice pro konstrukci výrobků šetrných k životnímu prostředí již v roce 1992. V roce 1993 představila první „Green PC“ s automatickou funkcí pro úsporu energie. První úsporné PC ESPRIMO spatřilo světlo světa v roce 2005 a již v červnu 2007 společnost představila první profesionální PC, které splňuje nová kriteria standardu Energy Star – jmenovitě PC ESPRIMO E5615 EPA.

Technické údaje a příklad kalkulace spotřeby elektrické energie najdete na internetu na adrese www.fujitsu-siemens.com/epa.

Tiskové zprávy

Diskuse