Check Point Experience 2007 - Intel a Noka

10. 9. 2007 22:17    Rubrika: Tiskové zprávy

Konference Check Point Experience 2007 představila výsledky spolupráce s Intelem a Nokií

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Vícejádrová technologie Check Point CoreXL se stává standardem

Společnost Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP) na konferenci pro partnery a zákazníky v německém Mnichově představila výsledky svého vývoje v oblasti moderních bezpečnostních technologií a změny v produktové nabídce spojené s převzetím společností Pointsec a NFR Security. Na konferenci Check Point Experience 2007 přednášel mimo jiné spoluzakladatel a výkonný ředitel společnosti Gil Shwed.

„V tomto roce jsme představili několik nových technologií a nový přístup k zajištění podnikové bezpečnosti. Díky produktům Pointsec dokážeme chránit nejen síť, ale také uživatelská data na nejširší paletě platforem,“ uvedl Gil Shwed, předseda představenstva a výkonný ředitel společnosti Check Point Software Technologies. „Zároveň pracujeme na neustálém zvyšování výkonu a schopností našich systémů pro ochranu stále intenzivnějšího síťové provozu spojeného s multimédii a VoIP službami.“

Check Point se na konferenci soustředil zejména na představení nových produktů a technologií ve svém portfoliu, které umožňují nabízet tzv. PURE security, tedy specializovaná bezpečnostní řešení, která nabízí komplexní ochranu sítě a dat a pracují na otevřené architektuře. Součástí prezentace proto bylo podrobné představení vlastností nové technologie CoreXL, která efektivně využívá vícejádrové procesory Intel k zajištění vyššího výkonu bezpečnostních síťových bran.

Největší novinku přinesla společná prezentace marketingových ředitelů Check Pointu, Nokia a Intelu. Dave Bruton, John Healy a David Dorosin společně představili bezpečnostní bránu Nokia IP2450 Firewall/VPN založenou na technologiích CheckPoint a čtyřjádrových procesorech Intel Xeon. Technologii Check Point CoreXL budou podporovat i další bezpečnostní zařízení Nokia připracované pro příští rok.

„Oznámení spolupráce s Intelem a Nokií je výborný signál pro naše společné zákazníky. Mimo jiné to znamená, že se technologie Check Point ClusterXL, SecureXL a CoreXL stávají standardem pro zajištění nejvyššího možného výkonu bezpečnostních bran pro náročné aplikace,“ říká Luděk Hrdina, marketingový manažer společnosti Check Point Software Technologies pro východní Evropu. „Široká podpora otevřené architektury zákazníkům přinese větší flexibilitu a možnost volby při výběru dodavatelů bez rizika zvýšení nákladů na správu a provoz bezpečnostního řešení.“

Podrobnější informace o technologiích a produktech společnosti Check Point najdete na www.checkpoint.com.

Tiskové zprávy

Diskuse