IBM System Storage DS3300 - úložný systém

12. 9. 2007 20:47    Rubrika: Tiskové zprávy

IBM představuje cenově výhodný úložný systém se snadnou obsluhou

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nový základní úložný systém představuje spolehlivé, robustní řešení s nenáročnou obsluhou a správou

Společnost IBM představila System Storage™ DS3300 – robustní, spolehlivé a cenově výhodné diskové pole základní kategorie vybavené integrovanou softwarovou správou, která byla vytvořena tak, aby malým a středně velkým firmám zajistila jednoduché a cenově dostupné řešení všech potřeb v oblasti ukládání dat. DS3300 do úložných systémů IBM System Storage řady D3000 přináší technologii iSCSI, a otevírá tak nejširší možnosti volby rozhraní.

Uložný systém DS3300 je nejnovější přírůstek do řady IBM System Storage DS3000, připravený pro rostoucí potřeby konsolidace u celé řady zákazníků. Díky rozhraním typu iSCSI, nové generaci technologie Serial SCSI (SAS), a řídícímu softwaru DS3000 přináší nový úložný systém DS3300 zákazníkům robustní, spolehlivé a cenově výhodné sdílené řešení. I pro ty nejmenší firmy je nyní přechod z přímo připojovaných úložných zařízení (DAS) na síťový IP (Internet Protocol) SAN systém naprosto jednoduchou záležitostí. Průvodce instalací administrátory provede nastavením a konfigurací zařízení, takže DS3300 snadno nainstalují i malé firmy s méně zkušenými IT pracovníky.

„DS3300 bude ideálním řešením pro malé a střední firmy, které přechází z interních na externí ukládací zařízení, a které přitom mají v této oblasti omezené IT zdroje a zkušenosti,“ uvádí Sean Hobday, Executive Vice President of Sales společnosti Zones. „Jako prodejce úložných zařízení IBM System Storage a Business Partner máme za to, že pro mnoho malých a středně velkých firem bude řešení typu DS330 přínosem – tyto firmy požadují rychlou a snadnou implementaci a jasnou přidanou hodnotu pro jejich podnikání.“

Koncepcí je DS3300 snadno použitelné IP SAN (iSCSI Storage Area Network) řešení pro zákazníky z malých a středních firem, kteří hledají alternativu k Fibre Channel SAN při přechodu z prostředí přímo připojovaných zařízení DAS. DS3300 lze sdílet mezi aplikacemi, servery, počítačovými sály a vzdálenými pracovišti, a zvýšit tak efektivitu celého firemního IT prostředí.

Produkty řady IBM System Storage DS3000 nyní nabízí ucelenou řadu rozhraní -- SAS, Fibre Channel a nyní díky DS3300 i nejnovější iSCSI. Všechny tři typy rozhraní představují flexibilní a škálovatelné řešení přinášející vyšší stupeň výkonu a spolehlivosti za dostupnou cenu, a organizace si tak mohou vybrat technologii, která nejlépe vyhoví jejich potřebám.

DS3300 podporuje pevné disky SAS a umožňuje zvýšení kapacity prostřednictvím rozšiřující jednotky IBM System Storage EXP3000 až na 14,4 terabyty a škálování ukládacího systému až na 48 pevných disků.

Uložné zařízení IBM DS3300 by mělo být dostupné již koncem září 2007

Jednoduché SAN řešení
Společnost IBM dále představila dva nové Express modely postavené na DS3400, Fibre Channel poli řady DS3000, které si vysloužilo označení Microsoft Simple SAN (Storage Area Network) Solutions. Toto hodnocení připravila společnost Microsoft, aby zákazníkům zjednodušila instalaci a správu SAN řešení.

Další informace o společnosti IBM a IBM System Storage vám jsou k dispozici na www.ibm.com/storage.

Tiskové zprávy

Diskuse