Nokia Maps - aktualizovaná aplikace

12. 9. 2007 20:41    Rubrika: Tiskové zprávy

Mapy a další aplikace: Nokia zdokonaluje své služby související s vyhledáváním polohy

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Lepší uživatelské rozhraní pro více přístrojů a větší pokrytí nastiňují plány společnosti Nokia v oblasti navigace

Ve svém příspěvku na navigačním fóru v Barceloně (Canalys Navigation Forum) se Michael Halbherr, vedoucí týmu pro služby související s určováním polohy v rámci divize Multimedia společnosti Nokia, podělil o své postřehy o současném stavu navigace a plánech na aktualizace a zdokonalení programu Nokia Maps. Každý z produktů – aplikaci pro mobilní telefony Nokia Maps a Nokia Map Loader pro PC, které byly uvedeny na trh letos v únoru – si již stáhlo více než milion uživatelů.

Důležitou věcí, jíž Halbherr zdůraznil, je vylepšení aplikace Nokia Maps od první verze, zveřejněné v únoru, k další verzi, která je k dispozici ke stažení nyní. “Důkladně jsme prozkoumali komentáře a podněty od spotřebitelů, jež jsme obdrželi od spuštění Nokia Maps, a bereme je v potaz při vyvíjení nových verzí produktu,” prohlásil Halbherr.

Aktualizovaná aplikace Nokia Maps má vylepšené uživatelské rozhraní se zdokonaleným vyhledáváním a podrobnými kategoriemi. “Mnoho lidí tvrdilo, že nevědí, jak objemná data využívají, proto jsme přidali počítadlo objemu stahovaných dat v režimu prohlížení mapy. Doplnili jsme také stavový indikátor GPS, takže víte, kdy je vaše zařízení připojeno k satelitům.” Jako bonus nabízí aktualizovaná aplikace bezplatnou třídenní navigační licenci na vyzkoušení produktu*. “Díky této zkušební verzi si mohou uživatelé službu vyzkoušet během víkendového volna nebo krátké služební cesty a zjistit, jak je výhodné mít v mobilním telefonu zabudované osobní navigační zařízení.”

“Pokud jde o zdokonalení a vylepšení,” dodal Halbherr, “máme to potěšení oznámit, že uživatelé si nyní mohou stáhnout nový, zdokonalený PC Map Loader.” Tento program umožňuje pohodlné nahrání map do mobilního přístroje před jejich použitím. “Zdokonalený Map Loader přenáší mapy až 10krát rychleji než první verze a umožňuje stáhnout soubory hlasového průvodce.”

Obě nové verze – Nokia Maps i Nokia Map Loader – jsou zdarma ke stažení* pro vybrané přístroje na http://maps.nokia.com

Společnost Nokia během druhého pololetí roku 2007 dále pracuje na rozšíření mapového pokrytí s cílem zvýšit celkový počet pokrytých zemí na více než 150, přičemž ve více než 50 z nich lze používat navigaci. “Naším cílem je mít pokrytý celý svět,” řekl nadšeně Halbherr, “Chceme, aby uživatelé naší navigace měli jistotu, že když vycestují do zahraničí, jejich přístroj Nokia pro ně bude mít příslušné mapy. Mapa je něco jako pojištění proti ztrátě – nejvíce ji potřebujete v okamžiku, kdy se ztratíte, v takové chvíli je její pomoc neocenitelná.”

Aplikace Nokia Maps je integrována do Ovi, jež je vstupní branou k internetovým službám společnosti Nokia, včetně hudebního obchodu Nokia Music Store, Nokia Maps a her N-Gage. Ovi bude rovněž otevřenou branou k webovým komunitám, umožňující lidem přistupovat ke svému obsahu, komunitám a kontaktům z jediného místa, ať už přímo z kompatibilního přístroje Nokia, nebo z osobního počítače.

*Na tuto nabídku se vztahují smluvní podmínky. Více informací naleznete na příslušných internetových stránkách. Třídenní zkušební verze navigace je omezena na vybrané přístroje S60 3. edice. Poskytovatel služby může účtovat poplatky za přenos dat. Dostupnost jednotlivých výrobků, služeb a mapového pokrytí se může lišit podle regionů. Dostupnost GPS a souvisejících služeb závisí mimo jiné na bezdrátových sítích a satelitních systémech. Specifikace mohou být bez upozornění změněny.

Tiskové zprávy

Diskuse