Edimax IEEE 802.11n - nové produkty

14. 9. 2007 07:51    Rubrika: Tiskové zprávy

IEEE 802.11n (Draft 2.0) produkty v nabídce Edimax Technology

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Skupina produktů nMax rozšiřuje portfólio produktů Edimax o špičková zařízení, která jsou tou nejlepší investicí do WiFi techniky.

Aktuálně jsou uváděny na trh tyto nMAX produkty:

- bezdrátový router BR-6504n
- PCI karta EW-7728In
- USB adapter EW-7718Un
- notebooková karta CardBus EW-7708Pn

Produkty nMax založené na poslední verzi připravovaného standardu IEEE 802.11n verze Draft 2.0 nabízejí teoretickou přenosovou rychlost až 300 Mb/s a významný nárůst pokrytí signálem.

Vysoká rychlost a velká šířka pásma zaručuje stabilní spojení, což umožňuje současný provoz více aplikací přes jeden router aniž by docházelo k přerušení či výpadkům spojení.

Navíc jsou redukovány tzv. „hluchá místa“ v oblasti pokryté signálem a produkty lze vyžít i ve velmi členitých prostředích.

Mezi skvělými funkcemi nMax routeru naleznete i např. Wi-Fi Protected Setup (WPS), který patří k nejmodernější technologii, umožňující uživatelům nastavení bezdrátového zabezpečení jednoduše automaticky pomocí stisknutí „párovacího tlačítka“ na routeru. Konfigurace zabezpečení a připojení je tak hračkou i pro laiky a lze ji realizovat i na zařízeních, která nejsou vybavena klávesnicí.

Router BR-6504N disponuje všemi běžnými způsoby zabezpečení bezdrátových sítí: WEP, WPA (TKIP), WPA2 (AES) a WPA Radius. Samozřejmá je pokročilá konfigurace NAT (vč.ALG), QoS a Firewallu (kontrola přístupu MAC a IP adres, filtrace url, blokování přístupu, ochrana proti DoS útokům, DMZ, …).
U WiFi routeru naleznete rovněž a nutno říci, že v této kategorii produktů zatím unikátní, podporu funkce WDS (Wireless Distribution System) pro budování rozsáhlejších bezdrátových sítí a funkci AP bridge pro vytvoření mostu s jinými WiFi Access Pointy.

802.11n produkty od Edimaxu využívají systému „chytrých“ antén 2T3R MIMO, které pomocí prostorového multiplexingu a multipathingu a modulačních technik zajišťují maximální možnou rychlost, sílu signálu a pokrytí.

U PCI karty a bezdrátového routeru jsou antény zastoupeny odnímatelnou vysoce ziskovou verzí, což umožňuje ještě dále zvyšovat využití předností 802.11n řešení.

Doporučujeme EA-MARS, stojan pro přemístění antén u 802.11n a MIMO produktů. Je zde integrovaný 1,5m dlouhý prodlužovací kabel pro všechny tři antény s RP-SMA konektorem.
ES-MARS nabízí tedy možnost i při pevném umístěním 802.11n či MIMO produktů ve zcela zakrytém prostoru přenastavit jejich antény na optimální příjem signálu.

nMax produkty testovány v certifikačním programu Wi-Fi Aliance

nMax 802.11n draft 2.0 produkty BR-6504n, EW-7728In a EW-7718Un již získaly od Wi-Fi Alliance® status Wi-Fi CERTIFIEDTM pro svou spolupráci s 11n produkty ostatních výrobců, pokročilé zabezpečení a zpětnou kompatibilitu. Poslední nMax produkt 11n řešení od Edimaxu prochází momentálně testy Wi-Fi Aliance a v brzké době jistě i on obdrží logo Wi-Fi

Tiskové zprávy

Diskuse