HP BladeSystem c3000

14. 9. 2007 07:56    Rubrika: Tiskové zprávy

HP představuje nové technologie a služby vytvořené speciálně pro malé a středně velké společnosti

HP BladeSystem c3000

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

HP dnes uvedlo nové produkty, řešení a služby vytvořené speciálně pro to, aby pomohly společnostem malé a střední velikosti po celém světě urychlit růst a snížit provozní náklady.

V popředí uvedených produktů stojí HP BladeSystem c3000 „Shorty“, kompaktní řešení ze skupiny HP BladeSystem určené pro malé a střední společnosti, pobočkové kanceláře a odloučená pracoviště. Zavedení řešení HP BladeSystem c3000 nevyžaduje speciální napájení, chlazení ani personál, což dává i menším firmám možnost využít výhody konsolidace blade řešením.

HP rovněž představilo produkt HP StorageWorks All-in-One SB600c Storage Blade, který pracuje jak v novém řešení HP BladeSystem c3000, tak i v existujícím řešení c7000. Společnost HP navíc zveřejnila návrh nového přístupu, tzv. HP Solution Blocks, který zjednodušuje a urychluje integraci více aplikací a řešení pro ochranu dat do řešení HP BladeSystem.

Nová studie společnosti HP ukazuje, že dvě třetiny společností střední velikosti chtějí nabídky technologií, které uspokojí jejich potřeby a jsou vytvořeny právě pro ně. Kromě toho téměř 90 procent nejvyšších obchodních a technických vedoucích ve společnostech střední velikosti říká, že jejich společnost je schopná pomocí vhodné techniky udělat více s menšími náklady.
Nové produkty podpořené sadou služeb HP Care Pack rozšiřují portfolio adaptivní infrastruktury (Adaptive Infrastructure) společnosti HP, které pomáhá obchodním klientům všech velikostí využívat výhod infrastruktury připravené na plnění nejnáročnějších IT potřeb.

Nové nabídky HP pro společnosti střední velikosti
Se svým omezeným rozpočtem a malým IT oddělením musí středně velké společnosti dělat více s menšími prostředky a v důsledku toho požadují značně odlišné řešení než jejich velké protějšky. Vedle systému HP BladeSystem c3000 odpovídá společnost HP na tuto výzvu novými nabídkami, jejichž součástí je:
HP StorageWorks All-in-One SB600c – zařízení typu blade pro ukládání dat, které pomáhá zákazníkům chránit jejich podnikání snadným zálohováním, archivací a obnovou po havárii, bez potřeby speciálních znalostí v oboru ukládání dat. Je to jediné dnes dostupné zařízení typu blade pro ukládání dat, které nabízí možnosti použití iSCSI SAN a ochranu dat v jednom zařízení. Se zařízením SB600c mohou rostoucí společnosti rozšiřovat svůj úložný prostor a zajistit si ochranu dat bez dalších kabelů nebo manipulace. Zákazníci mohou snadno přenášet data ze starých serverů nebo zvětšit kapacitu úložného prostoru pomocí řady jednoduchých postupů bez potřeby speciálních znalostí v oblasti ukládání dat.

Zákazníci mohou také zálohovat data v HP BladeSystem řešení pomocí zařízení HP StorageWorks Ultrium 448c Tape Blade, které zajišťuje ochranu dat pro všechny servery a připojená úložná zařízení.

HP Total Care – Nově rozšířená iniciativa pro středně velký trh* poskytuje zdroje pro rozhodování o technologiích, maximalizuje investice do technologií pro rychlou návratnost investic a udržuje bezpečnost společností.

HP Midsize Business Solutions – Řešení společnosti HP pro středně velké firmy. Tato ověřená řešení dostupná přes HP partnery přinášejí obchodní výsledky díky zrychlenému nasazení u aplikací, jako jsou email, textové zprávy, řízení zákaznických vztahů (CRM) a podnikové informační systémy (ERP). Tato řešení jsou speciálně optimalizována, aby odpovídala klíčovým prioritám technologií středně velkých společností, jako jsou stabilita, zabezpečení a efektivita.

Řešení společnosti HP pro středně velké společnosti jsou navržena a spojena s předními softwarovými produkty aliančních partnerů HP, jakými jsou Citrix®, Microsoft, Oracle, Sage Software, SAP a VMware. Jsou jednoduchá, cenově dostupná a spolehlivá, a jsou vytvořena pro středně velké společnosti. Zahrnují všechny produkty z nabídky serverů HP Proliant, řešení HP BladeSystem a úložných řešení HP StorageWorks pro středně velký trh.

Pro společnosti, které chtějí provozovat více aplikací v jednom sloučeném prostředí a tím optimalizovat použití svého HP BladeSystem řešení, vytvořila společnost HP tzv. HP BladeSystem Solution Blocks. Tyto pečlivě otestované a zdokumentované kombinace HP blade serverů, zařízení typu blade pro ukládání dat a řídícího softwaru, byly vyvinuty pro maximální jednoduchost konfigurace a nejvyšší výkon aplikací v řešení HP BladeSystem.

Jednoduchá filozofie typu „vše v jednom“ pomáhá zvyšovat čistý zisk
Řešení HP BladeSystem c3000 snižuje čas a náklady potřebné pro nasazení nových aplikací a umožňuje malému IT oddělení dosáhnout poměrně rychle velkých výsledků. Úspory pak mohou být převedeny na jiné aktivity a finančně krýt budoucí růst.

Zákazníci získají:
• Úspory v nákladech na elektrickou energii a chlazení až 30 procent;
• Snížení nákladů na infrastrukturu pro ukládání dat (SAN – storage-area networking) až o 60 procent;
• Redukci kabeláže až o 94 procent, což snižuje náklady i složitost zapojení. (1)

Řešení HP BladeSystem c3000 je skutečně infrastrukturou typu „nasaď kdekoli, udělej cokoli.“ Snadno se řídí a je navržena tak, aby mohla dále jednoduše růst.

Řešení HP BladeSystem c3000 má kompaktní konstrukci s výškou 26,7 cm, která pojme až osm blade jednotek a zapojuje se do standardní 220V elektrické zásuvky. Je plně kompatibilní s existující řadou serverů HP BladeSystem c-Class a veškerým jejich příslušenstvím. HP BladeSystem c3000 v provedení tower, který by měl být dostupný v listopadu, je vybaven stejnými funkcemi.

„Pro kategorii zařízení typu blade, která dodáváme zákazníkům střední velikosti, je nové řešení HP BladeSystem c3000 tou správnou kombinací univerzálnosti a jednoduchosti, která splňuje jedinečné požadavky širokého spektra zákazníků,“ řekl Petr Ritz, Industry Standard Server Product Manager HP Czech Republic. „Vybudování správného IT řešení v menší společnosti s sebou často nese těžší úkoly, než ty, které vyvstávají ve velkých datových centrech. Zákazníci střední velikosti mají velké požadavky na přizpůsobení, které jsou často spojeny s časovými, finančními, i personálními omezeními.“

Technologické jádro pro obchodní úspěch
Studie společnosti HP ukazuje, že 88 procent řídících pracovníků ve středně velkých společnostech věří, že technologie je nedílnou součástí jejich úspěšných obchodních výsledků.

„Aby byli vedoucí IT oddělení (CIO) efektivní, musí vést organizaci, která splňuje očekávání společnosti. Středně velké společnosti si raději objednají obchodní řešení než technologické řešení a chtějí vidět obchodní hodnotu, ještě než provedou investici do IT,“ řekl James Browning, viceprezident společnosti Gartner Inc. pro výzkum malých a středně velkých firem. „Pro přijetí technologie blade a použití pro růst na trhu středně velkých společností budou dodavatelé serverů muset dodávat blade systémy založené na řešení, které podporují specifičtější obchodní potřebu.“

Partnerství s tím nejlepším na trhu
Středně velcí zákazníci spoléhají na hodnotu, kterou jim jejich partneři přinesou. HP již vyškolilo více než 5 000 svých autorizovaných partnerů, kteří budou dodávat tyto nové produkty a služby.

Zákazníci střední velikosti však hledají u dodavatelů technologií více než jen kvalitní technologii dodanou přes osvědčené partnery. Podle průzkumu společnosti HP potvrzuje 90 procent středně velkých společností, že je důležité, aby jejich dodavatel technologií měl dobré vztahy také se širokým spektrem výrobců softwaru.

Společnosti HP patří na trhu vedoucí pozice ve vytváření aliancí se špičkovými nezávislými dodavateli softwaru. HP pracuje se svými aliančními partnery na tom, aby zajistilo nejlepší implementace aplikací oblíbených u středně velkých firem na systémech HP dodaných prostřednictvím rozsáhlé sítě svých autorizovaných partnerů.

Nové služby a certifikace, které mají zvýšit návratnost investic
HP Services vyvinula tři nové služby HP Care Pack, které mají pomoci zákazníkům dostat maximum z jejich investice do řešení HP BladeSystem c3000. Balíčky služeb s pevnou cenou, dostupné u společnosti HP a jejích autorizovaných partnerů, zahrnují podporu HP Support Plus 24 pro c3000, instalaci řešení c3000 včetně jeho uvedení do provozu, a hardwarovou podporu

HP Financial Services nabízí dva programy financování vytvořené tak, aby byl přechod na systém HP BladeSystem c3000 jednoduchý a cenově dostupný. Zákazníci mají možnost získat své řešení na leasing s nízkou výší splátky nebo se speciálním programem s postupně se měnícími splátkami po dobu leasingu. (2)
Dostupnost a ceny (3)

Systémy HP BladeSystem c3000, HP StorageWorks All-in-One SB600c, služby Total Care services for Midmarket a řešení HP Midmarket Business solutions včetně BladeSystem Solution Blocks jsou již nyní dostupné. Ceny modelu c3000 začínají na 3 260 €, u modelu SB600c pak na 7 195 €. Ceny služeb lze získat u HP partnerů a liší se v závislosti na počtu uživatelů nebo požadavků na kapacitu.

Další informace jsou dostupné na adrese www.hp.com/go/hpmidmarketlaunch.

Tiskové zprávy

Diskuse