IBM - Invex ve znamení inovací

17. 9. 2007 19:53    Rubrika: Tiskové zprávy

IBM na veletrhu INVEX – ve znamení inovací

IBM  - Invex  ve znamení inovací

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

I v letošním roce si společnost IBM zvolila pro svou prezentaci
na Invexu speciálně upravený kamion IBM Systems Truck. Všichni zájemci o nové produkty, technologie a trendy v oblasti IT si v prostoru A2 (mezi pavilony V a A) budou moci
na vlastní oči prohlédnout servery, storage a další produkty IBM a vyzkoušet si softwarové nástroje i řešení, které jim mohou pomoci zefektivnit stávající IT infrastrukturu.

V prostorách IBM Systems Trucku budou produktoví specialisté připraveni zodpovědět dotazy k systémům, technologiím a nástrojům IBM, které pomáhají usnadnit jejich správu, optimalizovat využití zdrojů a zjednodušit tak celkovou IT infrastrukturu. Letošní expozici bude dominovat prezentace nejvýkonnějšího čipu světa POWER6TM, který IBM představila v květnu tohoto roku. Dvoujádrový procesor POWER6TM s taktem 4,7 GHz nabízí dvojnásobnou rychlost oproti předchozí generaci POWER5TM, a přitom ke svému provozu a chlazení spotřebovává prakticky stejné množství energie. To znamená, že zákazníci mohou pomocí nového procesoru buď o 100 procent zvýšit výkon svých aplikací, nebo prakticky o polovinu snížit spotřebu energie.

Z široké nabídky softwarových řešení IBM bude k vidění čerstvá novinka IBM Lotus Notes/Domino 8, která představuje revoluci v řešeních pro podporu komunikace a spolupráce. Přímo v IBM Systems Trucku uvidíte na vlastní oči, jak efektivně lze na platformě IBM Lotus komunikovat, sdílet dokumenty, aktivity a znalosti nebo využívat integrovaných editorů textů, tabulek a prezentací - vše s jedním cílem - posílit výkon a efektivitu týmu. Věnovat se budeme i řešení pro zálohování, bezpečnost, správu a řízení IT pod značkou IBM Tivoli software. Důraz bude kladen na edice Express, které jsou určené zejména pro menší a střední organizace.

Pozice IBM jako technologického lídra v oblasti inovací se opírá o dlouhou tradici výzkumu a vývoje, na jejímž konci stojí nejenom procesor POWER6 a další technologie a systémy IBM. K jejímu rozvoji přispívá i činnost pražského centra Voice Technologies and Systems, které se zabývá výzkumem dialogových systémů a vývojem multimodálních aplikací. Centrum, které posouvá hranice v oboru rozpoznávání řeči, se na Invexu představí vlastními inovacemi, mezi něž patří například Reading Companion - program pro kontrolu správné výslovnosti v angličtině.

„Nejenom nejrychlejší procesor a na něm založený nejvýkonnější server, ale i systémy pro rozpoznávání hlasu a další prezentované nástroje v praxi slouží našim podnikovým zákazníkům, kteří s jejich pomocí spravují svou IT infrastrukturu,“ uvedl Aleš Bartůněk, generální ředitel IBM Česká republika. „I ve věku složitých a komplexních informačních systémů tak lze činit s rozumnými náklady bez ohledu na velikost společnosti,“ dodal Aleš Bartůněk.

Další informace o vybavení IBM Systems Truck najdete na http://www.ibm-smb.cz/invex/

Tiskové zprávy

Diskuse