Nové tablety Wacom Bamboo

17. 9. 2007 21:07    Rubrika: Tiskové zprávy

Amos Software představuje nové tablety Bamboo od Wacomu

Nové tablety Wacom Bamboo

Společnost Amos Software, přední středoevropský dodavatel grafického software a autorizovaný distributor produktů Adobe, ACDSystems, Corel, FileMaker, Enfocus, Wacom a Total Training, oznamuje, že dne 17. září 2007 uvádíme na český a slovenský trh uvedeny nové tablety Bamboo od společnosti Wacom.

Společnost Wacom se rozhodla sjednotit tablety pro domácí, kancelářské a poloprofesionální uživatele do jedné produktové řady. Název Bamboo tak spojuje všechny tři nové modely nicméně každý z nich si klade za cíl oslovit odlišnou cílovou skupinu.

Bamboo One

Práce a ovládání počítače nemusí být nudnou záležitostí, s Bamboo One je mnohem kreativnější. A to nejen v kreslících programech nebo programech pro domácí úpravu fotografií, ale také v kancelářských aplikacích a v ovládání počítače samotného. Díky absolutnímu pozicování tabletu, kdy se plocha tabletu rovná ploše monitoru, je navigace v systému rychlejší a intuitivnější. S tabletem je dodáván kreslící software, který je vhodný pro všechny začínající kreslíře a výtvarníky a samozřejmě také pro děti. V novém kancelářském balíku Microsoft Office 2007 najde tablet také své uplatnění. Součástí aplikací jsou nové nástroje pro pero. Bez instalace dalšího software je možné anotovat dokumenty, skicovat nebo kreslit. Korektury jsou tak mnohem efektivnější, srozumitelnější a především rychlejší. Ovladač tabletu Bamboo One podporuje jak Windows Vista, tak zcela nově i operační systém Mac OS.

Bamboo Fun

Pod názvem Bamboo Fun se skrývají dva modely: Bamboo Fun Small (A6 Wide) a Bamboo Fun Medium (A5 Wide). Už softwarové vybavení napovídá, komu jsou Bamboo Fun určeny. Hlavní aplikací v balení je Adobe Photoshop Elements, který je výborným nástrojem pro práci s fotografiemi. Tablety jsou navíc vybaveny čtyřmi konfigurovatelnými tlačítky, na které lze nastavit nepřeberné množství funkcí, např. otevírání aplikací, klávesové zkratky atd.. Dalším nástrojem usnadňujícím práci je Touch Ring, který je rovněž umístěn na tabletu. Slouží k rolování stránky (např. v internetovém prohlížeči) anebo k zoomování (např. právě v Adobe Photoshop Elements). Pero je vybaveno dvěma tlačítky, která lze konfigurovat, a gumou.

Pera všech tabletů Bamboo používají unikátní technologii Wacom Penabled. V praxi to znamená, že pera jsou bezdrátová a také bezbateriová.