Intel - akvizice firmy Havok Inc.

18. 9. 2007 16:45    Rubrika: Tiskové zprávy

Intel kupuje společnost Havok

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Vzniká silný subjekt v oblasti digitální animace a tvorby počítačových her. Havok se svými technologiemi podílel například na speciálních efektech ve filmech Matrix, Troja či Království nebeské. V herní oblasti firma spolupracovala například na populárních titulech BioShock, Stranglehold, Halo 2, Half Life 2 či Crackdown.

Společnost Intel Corporation oznámila, že podepsala dohodu o akvizici firmy Havok Inc., předního poskytovatele interaktivních aplikací a služeb využívaných v oblasti herní a filmové tvorby. Havok se tak stane stoprocentně vlastněnou dceřinou společností firmy Intel.

Tvůrcům digitálních animací a herním komunitám akvizice umožní využívat výhody, které plynou z inovací a technologického prvenství společnosti Intel na poli tvorby digitálních médií. „Havok je osvědčeným lídrem v oblasti fyzikálních technologií určených pro tvorbu her a digitálního obsahu. Stane se klíčovou součástí projektů Intelu zaměřených na grafická a vizuální řešení,“ prohlásila Renee J. Jamesová, viceprezidentka a generální ředitelka skupiny Software and Solutions společnosti Intel. „Havok bude pokračovat ve své obchodní činnosti jako doposud, což firmě umožní pokračovat ve vývoji a prodeji produktů pro všechny možné platformy používané v tomto odvětví.“

Softwarová sada vývojářských nástrojů pro tvůrce her a digitálních animací, kterou Havok nabízí, umožňuje tvorbu realistických videoher pro veškerý myslitelný hardware i výrobu digitálně animovaných filmů. Technologie společnosti Havok byla využita ve více než 150 celosvětově nejznámějších herních titulech, například BioShock, Stranglehold, Halo 2, Half Life 2, The Elder Scrolls IV: Oblivion, Crackdown, Lost Planet: Extreme Condition, MotorStorm či Harry Potter and the Order of the Phoenix. Na filmová plátna a televizory pak Havok vstoupil prostřednictvím speciálních efektů ve snímcích Poseidon, Matrix, Troja, Království nebeské nebo Karlík a továrna na čokoládu.

„Je to dobrá volba jak pro naše produkty, tak i zákazníky a zaměstnance,“ říká CEO společnosti Havok, David O'Meara, a pokračuje: „Rozsah investic Intelu do technologického rozvoje a přístup k novým zákazníkům umožní společnosti Havok mnohem rychlejší růst v nových segmentech trhu, zároveň bude moci nabídnout nové produkty.“

Společnost Havok byla založena v roce 1998 v irském hlavním městě, Dublinu. K dnešnímu dni má pobočky v San Francisku, San Antoniu, Stockholmu, Kalkatě, Mnichově a Tokiu. Havok bude jako stoprocentně vlastněná dceřiná společnost firmy Intel nadále fungovat jako samostatná obchodní organizace. Podmínky akvizice nebyly zveřejněny.

Tiskové zprávy

Diskuse