ATEN - nové 2portové hybridní KVM přepínače

19. 9. 2007 16:05    Rubrika: Tiskové zprávy

Hybridní KVM přepínače ATEN umožňují kombinovat USB a PS/2 s rozšířenou podporou pro audio a DVI

ATEN - nové 2portové hybridní KVM přepínače

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nová řada přepínačů Petite umožňuje dálkový výběr portu s podporou funkcí audia
a DVI. Dokáže tak přitáhnout vášnivé hráče i uživatele s vysokými nároky na kvalitu zvuku.

ATEN International Co. Ltd., přední společnost zabývající se designem, výrobou a distribucí špičkových řešení datové komunikace, obohatila svoji základní řadu KVM přepínačů Petite o nové 2portové hybridní KVM přepínače CS52, CS52A a CS52D. Ty umožňují pružně kombinovat klávesnici PS/2 a myš USB pro připojení dvou počítačů k jedné konzoli (monitor, klávesnice a myš). Všechny tři modely, tj. základní verze CS52, verze CS52A s podporou audia a verze CS52D s funkcemi audia i DVI, se vyznačují propracovaným designem s dálkovým výběrem portu. Uživatelé tak mohou ovládat přepínání portů přímo z počítače, zatímco samotný hybridní KVM přepínač zůstává uschován někde stranou.

Nové hybridní KVM přepínače ATEN se dvěma porty (CS52, CS52A a CS52D) jsou určeny pro uživatele kategorie SOHO (domácí a malé kanceláře) k ovládání dvou počítačů prostřednictvím jediné konzole (tj. monitoru, klávesnice PS/2 a myši USB). Nová zařízení se vyznačují kompaktním provedením se zabudovanými kabely „vše v jednom“, a umožňují tak bezproblémovou instalaci se zachováním úhledného vzhledu pracoviště. Hybridní KVM přepínače umožňují uživatelům přepínat mezi počítači pomocí klávesové zkratky, nebo přímo prostřednictvím dálkového přepínače portů, což je malá a elegantní ovládací jednotka připojená ke KVM pomocí kabelu o délce 1,8 m. Díky ní lze na pracovním stole ušetřit další místo. Ovladač obsahuje tlačítko pro snadné přepínání, přičemž o zvoleném portu informují dvě kontrolky LED a potřebnou stabilitu zajišťuje podložka z neklouzavého materiálu.

Přínosy přepínačů CS52, CS52A a CS52D nekončí u spojení klávesnice PS/2 a myši USB. Port USB 2.0 určený pro myš (s podporou multifunkčních myší) lze propojit s rozbočovačem USB, a tak lze sdílet další periferie USB. Namísto připojení myši USB lze zapojit rozbočovač USB a sdílet mezi připojenými počítači několik periferních zařízení USB, například myš s USB konektorem, USB flash paměti, digitální fotoaparáty apod.

„Náhrada standardní myši PS/2 za model s konektorem USB se na první pohled nezdá důležitá. Nicméně hlavní výhodou myši USB je to, že umožňuje výrazně vyšší přesnost měření při rychlém pohybu. Pohyb kurzoru na obrazovce je tak znatelně hladší, zvláště při počítačových hrách,“ říká Kevin Chen, prezident společnosti ATEN International. „Z tohoto důvodu jsou dnes myši USB stále oblíbenější. Nové hybridní KVM přepínače ATEN se dvěma porty umožňují nejen pružně kombinovat klávesnici PS/2 s myší USB, ale současně integrují pokrokový ovládací prvek ATEN pro dálkové přepínání portů, nabízejí možnost sdílet další periferní zařízení USB a rovněž podporují funkce audia a DVI.“
Přepínače ATEN CS52A a CS52D jsou vybaveny podporou audia, tedy mikrofonů a reproduktorů. Porty KVM a funkce audia lze přepínat nezávisle, a tak uživatel může například přehrávat zvukové soubory na jednom počítači a současně přistupovat k programům, dokumentům a videohrám na počítači druhém. Plná podpora basových kmitočtů verzí CS52A a CS52D zaručuje bohaté prokreslení zvuku u systémů prostorového ozvučení 2.1. Model CS52D je kromě toho plně kompatibilní se specifikacemi DVI-Digital. Funkce DVI (Digital Video Interface) tohoto modelu zajišťuje prvotřídní přenos obrazového záznamu.

Verze CS52 a CS52A nabízejí vynikající kvalitu obrazu v rozlišení až 2 048  1 536 bodů; CS52D vykazuje impozantní rozlišení 1 920  1 200 bodů při kmitočtu 60 Hz (DDC2B). Všechny tři nové modely podporují nejpoužívanější operační systémy (Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Linux a FreeBSD), používají funkci Auto Scan pro sledování činnosti připojených počítačů a nevyžadují samostatný zdroj napájení.

Hybridní KVM přepínače ATEN se dvěma porty ve verzi CS52, CS52A s podporou audia a CS52D s podporou audia a DVI jsou již na trhu. Cena činí 34,90 Eur (CS52), 39,90 Eur (CS52A), resp. 84,90 Eur (CS52D) bez DPH. Další informace vám poskytnou distributoři v ČR Comar Netline Brno na www.comar.cz nebo Krup Praha na www.krup.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse