GTS Novera - poskytování mezinárodní konektivity v rámci NATO

19. 9. 2007 08:02    Rubrika: Tiskové zprávy

GTS Novera zvítězila v tendrech ministerstva obrany na poskytování mezinárodní konektivity v rámci NATO

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Celonárodní telekomunikační operátor GTS Novera podepsal s Ministerstvem obrany ČR smlouvy na pronájem a provoz mezinárodních telekomunikačních okruhů pro lokality v Německu a Polsku. Ty slouží k zabezpečení přenosu dat v rámci NATO. Společnost GTS Novera zvítězila ve výběrových řízeních díky nejnižší nabídkové ceně. Služby bude zajišťovat od letošního listopadu až do konce roku 2012.

„Orientujeme se především na dodávání telekomunikačních služeb firemním zákazníkům a sektoru veřejné správy a místních samospráv. Vítězství v tomto tendru potvrzuje naše kvality v této oblasti,“ řekl Milan Rusnák, generální ředitel společnosti GTS Novera a dodal: „Máme v úmyslu zúčastnit se i dalšího výběrového řízení ministerstva obrany, a to na pronájem a provoz mezinárodních telekomunikačních okruhů, které bylo vypsáno na konci srpna.“

Jako vítěz dvou výběrových řízení bude společnost GTS Novera Ministerstvu obrany ČR poskytovat mezinárodní digitální okruhy o kapacitě 2 Mbit/s pro lokality umístěné v Německu a v Polsku. Výběrová řízení vypsalo ministerstvo na jaře a GTS Novera v nich nejnižší nabídkovou cenou porazila další tři uchazeče. Smlouvy byly podepsány 25. července a 27. srpna a společnost GTS Novera bude služby poskytovat od poloviny října tohoto roku až do konce roku 2012.

Tiskové zprávy

Diskuse