Nokia E51- nový mobil

19. 9. 2007 08:10    Rubrika: Tiskové zprávy

Jednoduchost a výkon – to je nový stylový telefon Nokia E51

Nokia E51- nový mobil

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Na trh vstupuje chytrý stylový telefon, vybavený nezbytnými vlastnostmi určenými pro pracovní i soukromý život

Nokia dnes posílila své portfolio profesionálních přístrojů Nokia Eseries, když představila svůj nový přístroj Nokia E51. Štíhlá a elegantní Nokia E51 poskytuje větší srozumitelnost, rychlejší přístup a lepší integraci do klíčových aplikací a přitom si zachovává schopnosti chytrého telefonu a stylový design, který zákazníci od přístroje z řady Nokia Eseries očekávají. Všestranný přístroj Nokia E51 je ideální nejen pro firemní zákazníky, ale také všechny, kdo žádají nepřetržitý a spolehlivý přístup k informacím i lidem. Jistě osloví zákazníky, kteří potřebují efektivně řídit svůj čas a oceňují jediné zařízení, jež se snadno nastavuje, udržuje a používá. Uživatelé přístroje Nokia E51 s řešeními mobility Nokia se mohou těšit na funkce mobilního telefonu, mobilního e-mailu a zpráv, funkce kancelářského telefonu a rovněž na úsporu nákladů – a to s jediným telefonním číslem, jednou hlasovou schránkou, jedním dial plánem integrovaným do jediného přístroje.

“Zákazníci z firemního sektoru stále více potřebují jeden přístroj, u kterého se mohou spolehnout na výkonnost a který jim nabídne takovou úroveň efektivity, jež do jejich osobních životů přinese větší svobodu a rovnováhu,” řekl Antti Vasara, senior viceprezident oddělení Mobile Devices Unit divize Enterprise Solutions společnosti Nokia.“S novým přístrojem Nokia E51 reagujeme na tuto potřebu s obchodním chytrým telefonem, který v sobě kombinuje výhody pracovní mobility a klasický design v nerezové oceli, a to vše za cenu, která jej předurčuje pro široké firemní využití.”

Ačkoli Nokia rozšiřuje bohaté funkce, které uživatelé z firemního sektoru požadují, nadále také zjednodušuje používání svých pracovních přístrojů díky následujícím charakteristikám:
• Vlastní obrazovka obsahující ikony nejpoužívanějších aplikací, které si uživatel sám navolí
• One Touch klávesy umožňují pomocí jednoho stisku přístup ke klíčovým funkcím včetně e-mailu, kontaktů, kalendáře a vlastní obrazovky
• Průvodci nastavením nabízejí krok za krokem návod pro nastavení e-mailových účtů, internetového volání a bezdrátového přístupu do lokálních datových sítí
• Celá řada nabídek pro profesionální e-mailovou komunikaci včetně řešení Nokia Intellisync Wireless Email a Mail for Exchange, které umožňuje komunikaci se serverem Microsoft Exchange, a rovněž uživatelský e-mail
• vylepšené možnosti čtení e-mailů se snadným přístupem k přílohám
• speciální e-mailová klávesa na předním krytu, světelný indikátor upozorňující na doručení nového e-mailu a okénko náhledu posledního e-mailu na vlastní obrazovce podporují na cestách komunikaci prostřednictvím elektronické pošty
Nokia E51 rovněž nabízí vysokou pracovní hodnotu konečným zákazníkům a firmám, a to díky své schopnosti spolehlivé integrace do podnikových telefonních systémů (PBX) prostřednictvím mobilních unifikovaných komunikačních řešení, jako jsou například Nokia Intellisync Call Connect for Cisco a Nokia Intellisync Call Connect for Alcatel. Tato řešení nabízejí funkce stolního telefonu - jako je používání čísel interních linek (extension dialing), přidržení hovoru, předávání hovorů a konference - pomocí jediného mobilního zařízení. Firmy mohou rovněž snížit své mezinárodní telefonní poplatky tím, že budou směrovat hovory přes firemní IP sítě.
“Nokia a BT jsou společně přesvědčeni, že možnost obchodní mobility bude oslovovat stále širší segment potenciálních zákazníků a z jeho výhod se tak bude moci těšit celý mobilní systém - od konečného uživatele přes IT manažera podniku, operátora až po poskytovatele řešení,” řekl Rakesh Mahajan, ředitel divize mobility společnosti BT Global Services. “Pro řešení BT Fusion jsme si vybrali přístroj Nokia E51 pro jeho rysy pracovního chytrého telefonu, jeho stylový design, snadnou integraci do našeho řešení a dostupnost, které jej činí zajímavějším pro široké použití ve firmách všech velikostí.”
Nokia E51 je rovněž ideální pro jakéhokoli zákazníka, který je zvyklý požívat širokopásmová spojení umožňující přístup k mobilnímu telefonování z domovů a hotspotů. Například aplikace Gizmo and Voice over IP (VoIP) je uživatelům Nokia Eseries k dispozici zdarma a umožňuje jim provádět a přijímat levné hovory z jejich mobilních telefonů a chatovat nebo povídat si s přáteli, kteří jsou právě online. Aplikace Gizmo je zákazníkům Nokia Eseries k dispozici prostřednictvím aplikace Nokia Download! v jejich mobilních telefonech.
Kromě toho, že disponuje zlepšenými vlastnostmi a funkcemi pro profesionální užití, Nokia E51 je také vhodná k soukromému užití. Leštěný vzhled je atraktivní jak pro obchodní segment, tak k posílení osobní image pro soukromou klientelu. Tenký přístroj v nerezové oceli je vybaven osobními aplikacemi včetně:
• FM rádia, hudebního a multimediálního přehrávače
• 2 megapixelového fotoaparátu
• Nokia browseru, sloužícího jako brána k celé řadě internetových služeb včetně součinnosti s Windows Live umožňující přístup k neoblíbenějším službám Windows Live včetně aplikací Hotmail , Messenger a Spaces, které jsou k dispozici prostřednictvím aplikace Nokia Download!
• Prostřednictvím aplikace Download! přístup k Yahoo Go! WidSets a řadě aplikací užitečných pro cestování, osobní výkonnost a zábavu

Nokia E51 je poslední nabídkou z portfolia přístrojů Nokia Eseries optimalizovaných pro profesionální užití, které podporují firemní strategie pracovní mobility tím, že chrání investice podniků do mobility pracovní síly. Nokia E51, která se připojuje k produktům Nokia E90 Communicator, Nokia E61i a Nokia E65, umožňuje zákazníkům z firemní sféry spolupracovat, komunikovat a řídit obchodní činnosti ať již právě pracují ve svých kancelářích, na dálku nebo jsou na cestách – a současně jim umožňuje být v kontaktu s jejich osobním životem.

Nokia E51 bude celosvětově k dispozici v průběhu čtvrtého čtvrtletí 2007 za plnou maloobchodní cenu ve výši přibližně 350 EUR.

Úplný seznam funkcí a technických specifikací telefonu Nokia E51 naleznete na internetové adrese www.nokiaforbusiness.com. Pro další informace o dostupnosti přístroje a řešení mohou zákazníci kontaktovat svého místního zástupce společnosti Nokia a místního operátora sítě.

Tiskové zprávy

Diskuse