Apple iPod classic - 40 000 skladeb

20. 9. 2007 11:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Apple uvádí na český trh nový iPod classic

Apple  iPod classic - 40 000 skladeb

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nový model s kapacitou 160 GB pojme až 40 000 skladeb

Společnost Apple uvedla nový iPod classic s úložnou kapacitou 80 GB a 160 GB, která bohatě stačí pro uložení celé osobní kolekce hudby, fotografií, videa, podcastů a her – až 40 000 písní nebo 200 hodin videa. Nový iPod classic, který představuje už šestou generaci tohoto přehrávače, přináší všechny funkce, které si zákazníci na přehrávačích iPod oblíbili plus zdokonalené uživatelské rozhraní s funkcí Cover Flow a celokovový kryt. Cena 80GB modelu je 7690 Kč, 160GB model stojí 10850 Kč.

„S prvním iPodem jste mohli mít v kapse 1 000 písní – a s novým iPodem classic se vám do kapsy vejde 40 000 písní,“ řekl Steve Jobs, generální ředitel společnosti Apple. „iPod classic s tenčím, celokovovým krytem a vylepšeným uživatelským rozhraním se ideálně hodí pro uživatele, kteří chtějí mít ve svém iPodu doslova všechno.“

Nový iPod classic má úložnou kapacitu až 160 GB, jeho kryt je vyroben z eloxovaného hliníku a leštěné nerezové oceli. iPod classic hladce spolupracuje s aplikací iTunes, jejíž pomocí můžete importovat, spravovat a snadno synchronizovat svůj oblíbený obsah.

Nový 160GB iPod classic vydrží přehrávat hudbu až 40 hodin a video až 7 hodin, 80GB model vydrží přehrávat hudbu až 30 hodin a video 5 hodin. Uživatelé si tak mohou užívat celé kolekce hudby, audioknih, audio a video podcastů, hudebních videoklipů, televizních pořadů a filmů, ať jdou kamkoli.

Nový iPod classic je také výborný pro hraní her. Součástí jeho základní instalace je znalostní hra iQuiz, rychlá hra Vortex, ve které uživatel střílí na cihly v rozmezí 360 stupňů, a oblíbená karetní hra Klondike. Později v tomto měsíci budou zveřejněny další hry pro nový iPod, například Sudoku a Tetris od Electronic Arts.

iPod je nejoblíbenější řada digitálních hudebních přehrávačů na světě, prodalo se jich už přes 100 miliónů. Nyní Apple uvádí svou dosud nejatraktivnější řadu přehrávačů iPod, zahrnující iPod shuffle v pěti nových barvách, iPod classic s kapacitou pro 40 000 skladeb, zcela nový iPod nano s přehráváním videa a iPod touch s revolučním dotykovým ovládáním. Majitelé přehrávačů iPod si mohou vybrat z obrovské nabídky více než 4 000 doplňků pro iPod včetně krytů, sportovních doplňků, reproduktorových soustav a podpory pro připojení iPodu do více než 70 procent automobilů prodaných v USA.

Ceny a dostupnost
Oba modely přehrávače iPod classic jsou na českém trhu k dispozici ve stříbrném a černém provedení. 80GB model přehrávače iPod classic stojí 7690 Kč, 160GB model stojí 10850 Kč. Zákazníci si iPod classic mohou zakoupit na internetovém obchodě Apple (store.apple.cz), ve specializovaných prodejnách Apple Premium Reseller iStyle Praha (Revoluční 3, Praha 1), iStyle Brno (Sukova 5, Brno), Kinetik (Zlatý Anděl 344, Praha 5), v prodejně Apple v Bontonlandu (Palác Koruna, Václavské nám. 1, Praha 1), v síti autorizovaných prodejců Apple a ve vybraných maloobchodních řetězcích (Datart, Electroworld).

iPod classic vyžaduje počítač Mac se zásuvkou USB 2.0, operačním systémem Mac OS X 10.4.8 nebo novějším a aplikací iTunes 7.4; nebo PC se zásuvkou USB 2.0, systémem Windows Vista, Windows XP Home nebo Professional (Service Pack 2) a aplikací iTunes 7.4. Vyžadován je přístup na internet a širokopásmové připojení je doporučeno.

* Výdrž baterií a počet cyklů nabití se liší podle způsobu používání a nastavení. Další informace najdete na stránce www.apple.com/batteries. Hudební kapacita vychází z průměrné délky písní čtyři minuty s kódováním AAC 128 kb/s, kapacita pro fotografie vychází z formátu fotografií přenášených z aplikace iTunes pro zobrazení v přehrávači iPod a kapacita pro video vychází z videa v rozlišení 640 x 480 v kódování H.264 1,5 Mb/s.

Seznam prodejních míst:http://pr.apple.cz/INFO/OBCHODY/index.html
Veškeré uvedené ceny produktů Apple a počítačů Mac zahrnují 19% DPH, dva roky záruky, veškeré recyklační a autorské poplatky podle platných zákonů ČR.

Tiskové zprávy

Diskuse