Check Point - Magický kvadrant

24. 9. 2007 11:56    Rubrika: Tiskové zprávy

Check Point se pro rok 2007 zabydlel v Magickém kvadrantu vedoucích hráčů na trhu ochrany mobilních dat

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Check Point nabízí kvalitní bezpečnostní vizi a dokáže ji naplňovat

Společnost Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP) dnes oznámila, že analytická společnost Gartner umístila Check Point do segmentu vedoucích firem Magického kvadrantu pro oblast ochrany mobilních dat za rok 2007.

Podle zprávy společnosti Gartner: „Lídři trhu nabízejí produkty, se kterými jsou zákazníci společnosti Gartner spokojeni. Pracují s dlouhodobými strategiemi, které odpovídají představě společnosti Gartner o vývoji potřeb zákazníků v daném segmentu. Znervózňují obchodníky konkurenčních firem a nutí jejich technické specialisty následovat svá řešení. Jejich mobilní řešení zákazníci dobře znají a při jejich prodeji se setkávají jen s minimálním vzdorem.“

„Umístění v kvadrantu lídrů trhu ochrany mobilních dat jednoznačně potvrzuje správnost směřování Check Pointu a jeho akviziční strategii,“ říká Luděk Hrdina, marketingový manažer společnosti Check Point Software Technologies pro východní Evropu „Produkty nabízené pod značkou Pointsec výrazně rozšiřují bezpečnost informací našich zákazníků a vhodně doplňují naše řešení v oblasti podnikové bezpečnosti.“

Mezi mobilními zaměstnanci oblíbené notebooky, MP3 přehrávače i USB paměťové prvky nabízejí stále vyšší kapacitu pro ukládání dat se stále menšími fyzickými rozměry. Bohužel se snadno a rády ztrácejí. Podniky si začínají uvědomovat rizika ochrany citlivých informací uložených v těchto zařízeních, a celý trh v oblasti mobilní bezpečnosti díky tomu dramaticky roste.

Nástroje Pointsec PC, Pointsec Mobile a Pointsec Protector z nabídky společnosti Check Point jsou nejčastěji nasazovaná řešení pro ochranu dat na trhu. Jejich implementace je rychlá a snadná, navíc se dokáží přizpůsobit potřebám podniků a organizací jakékoliv velikosti. Řešení Pointsec se osvědčila v každém oboru podnikání i v oblasti státní správy či bezpečnostních složkách. Řešení společnosti Check Point chrání data na noteboocích, stolních počítačích, kapesních počítačích, chytrých telefonech, USB paměťových prvcích a dalších výměnných médiích prostřednictvím kombinace šifrování a nástrojů pro řízení přístupu. Protože tato řešení zachovávají výkon mobilních zařízení a nevyžadují změny chování uživatelů, dokáží lépe chránit data a s nimi i pověst firmy.

Podrobnější informace o technologiích a produktech společnosti Check Point najdete na www.checkpoint.com.

Tiskové zprávy

Diskuse