Edimax PS-1216U - combo tiskový server

24. 9. 2007 19:34    Rubrika: Tiskové zprávy

Přední výrobce produktů počítačových sítí přináší jako jeden z prvních na náš trh řešení, umožňující uživatelům sdílet v počítačové síti i levné GDI tiskárny.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Edimax Technology (TSEC: 3047), uvádí na český trh PS-1216U, Combo tiskový server, který kompletuje jedinečnou produktovou řadu tiskových serverů od Edimaxu. PS-1216U umožní uživatelům sdílet v síti jejich GDI tiskárnu jednoduchým propojením oblíbené tiskárny přes USB port k PS-1216U, který je zapojený v LAN.

Až do teď na trhu nebyl k dispozici téměř žádný tiskový server, který by byl schopen podporovat GDI (Graphical Device Interface) nebo též tzv. host-based tiskárny, využívající pro tisk operační systém PC. Oproti standardním tiskárnám, které využívají pro přípravu stránek k zobrazení nebo tisku speciální programovací jazyky jako PostScript nebo PCL, GDI tiskárny se při konverzi stránek do potřebného zobrazovacího formátu spoléhají na hostitelské počítače. PS-1216U je vybaven speciální technologií, která umožňuje tiskovému serveru komunikovat s GDI tiskárnou tak, jako by byla přímo připojená k počítači. Tato vlastnost dovolí uživatelům přeměnit snadno svou GDI tiskárnu v zařízení, které může být využíváno všemi uživateli počítačové sítě.

Unikátní tiskový server PS-1216U je kompatibilní s většinou běžných operačních systémů. Podporuje GDI tisk pod Windows 2000 (SP4 a vyšší), Windows XP (SP1 a vyšší) a Windows Vista. Zařízení má navíc integrován DHCP Server a klientské protokoly, podporující tiskové metody LPR, IPP a Raw printing. Snadná instalace a konfigurace pomocí webového rozhraní a konfigurační utility pod Windows. Podpora odolnosti vůči chybám zaručuje, že upgrade firmware bude pokračovat i v případě, že se vyskytnou problémy v počáteční fázi procesu upgrade.

Tiskové zprávy

Diskuse