Nokia 6301 UMA - nový telefon

24. 9. 2007 19:18    Rubrika: Tiskové zprávy

Telefon Nokia 6301 UMA - odpověď na požadavek konvergentního volání

 Nokia 6301 UMA - nový telefon

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nokia uvedla na trh nový telefon Nokia 6301, který svým elegantním designem z nerezové oceli splňuje nejen estetické požadavky zákazníků, ale díky technologii UMA (Unlicensed Mobile Access) nabízí bezproblémovou hlasovou a datovou mobilitu mezi celulárními GSM a WLAN sítěmi. S pomocí UMA technologie telefon Nokia 6301 spojuje výhody pevné linky i mobilního telefonu, k nimž patří hladké pokrytí uvnitř budov, vysoká kvalita zvuku a cenová dostupnost.

„Konvergence technologií mobilního a pevného spojení je výrazem potřeby zákazníků, kteří hledají produkty, jež jim usnadňují život,” řekl Peter Ropke, senior viceprezident divize mobilních telefonů společnosti Nokia. „Díky technologii UMA, která propojuje na celém světě používané třípásmové GSM pokrytí s vynikajícím interiérovým pokrytím WLAN, je telefon Nokia 6301 přístrojem, který lze použít prakticky v každé situaci.”

Technologie UMA spotřebitelům umožňuje při mobilní práci používat GSM síť nebo širokopásmovou na internet napojenou síť WLAN. Tím je zajištěno vynikající pokrytí uvnitř budov v práci i doma. Zákazníkovi nyní stačí jeden vícemódový telefon, který funguje všude s vylepšenými a snadno použitelnými hlasovými službami. WLAN/UMA poskytuje vynikající kvalitu pokrytí a zvuku, a to i v místech, kde byl příjem mobilních telefonů dříve nedostatečný.

Telefon Nokia 6301 vybavený technologií UMA je i přínosem pro samotné operátory, protože díky tomu, že nyní mohou účastníkům poskytnout hlasové a datové služby přes WLAN, mohou podstatně zvýšit dostupnost mobilní služby a zároveň snížit náklady spojené s instalací sítě.

Jedním z prvních operátorů, kteří budou telefon Nokia 6301 nabízet, bude společnost Orange, a to jako součást své nabídky Unik/Unique.

Yves Maitre, senior viceprezident divize pro zařízení společnosti Orange, uvedl: "Telefon Nokia 6301 představuje nový a zároveň elegantní doplněk našich pevných a mobilních telefonů řady Unik, jež nabízejí konvergované služby. Řada telefonů Unik společnosti Orange je nejbohatší nabídkou telefonů UMA, jež nabízejí výhodné spojení jediného telefonu a tarifu doma i na cestách. Se svým elegantním designem „candy bar“ a atraktivním zevnějškem z nerez oceli je telefon Nokia 6301 cenným přínosem do atraktivní řady telefonů Unik, které mají zákazníci společnosti Orange v takové oblibě."

Telefon Nokia 6301 navazuje na moderní design typu monoblok. Váží pouhých 93 gramů, má tloušťku menší než 13,1 mm a je zkonstruován z kvalitních materiálů. Kromě technologie UMA nabízí telefon Nokia 6301 zákazníkům rovněž sadu moderních funkcí, k nimž patří i 2megapixelový fotoaparát s 8násobným digitálním zoomem a hledáčkem ve velikosti celého displeje. Jako aparát, který je ideální pro použití doma i v práci, se Nokia 6301 dodává s pěkným stojánkem Nokia Desk Stand DT-23, který slouží nejen jako držák telefonu, ale zajišťuje i dobíjení baterie a připojení do sítě WLAN.

Čisté linie a zapuštěná tlačítka telefonu Nokia 6301 jsou zvýrazněna rámem z nerez oceli, který svým zakřivením dobře padne do ruky. Další prvky, kterými je telefon Nokia 6301 vybaven:
• 2palcový QVGA displej
• USB/PC synchronizace
• Interní uživatelská paměť 30MB a 128MB karta microSD jako součást dodávky, plus podpora karet microSD až do kapacity 4GB
• Hlasové vytáčení, hlasové příkazy a hlasové nahrávání
• MP3 přehrávač, FM rádio
• Integrovaný hands-free reproduktor

Telefon Nokia 6301 nabízí až 3,5 hodiny doby hovoru a až 14 dnů pohotovostního režimu. Očekává se, že se Nokia 6301 bude dodávat na vybrané evropské trhy během čtvrtého čtvrtletí 2007 za odhadovanou maloobchodní cenu 230 eur bez daní.

Tiskové zprávy

Diskuse