Servodata - převzetí Abakus Distribution

24. 9. 2007 19:51    Rubrika: Tiskové zprávy

Servodata převzetím Abakus Distribution posílila svou obchodní pozici

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Servodata, přední evropský distributor komponent a infrastruktury podnikových řešení, může osm měsíců po začlenění portfolia společnosti Abakus Distribution do svých aktivit oznámit, že spojení obou společností již přináší první výborné výsledky, které potvrzují správnost akvizice. Jako velmi unikátní a žádaná se ukázala zejména schopnost nabídnout obchodnímu kanálu z jednoho místa produkty Hewlett-Packard a Microsoft. Daří se rovněž realizace společných marketingových aktivit zacílených na komunitu prodejců obou značek.

Portfolio společnosti se díky spojení s Abakus Distribution významně vyvážilo z pohledu poměru hardwarových a softwarových produktů. Díky tomu Servodata dále posílila svou pozici v segmentu podnikové infrastruktury. Z pohledu tržních podílů podnikových distribucí hrají nyní Servodata zásadní roli u zařízení a řešení značek BULL, EMC, Hewlett-Packard, Microsoft a Symantec.

"Naším cílem je pevně zakotvit mezi nejvýznamnějšími Value Added Distributory v České republice a dále dynamicky expandovat do dalších evropských zemí,“ řekl Jiří Jirkal, předseda představenstva a generální ředitel Servodat. „V letošním roce plánujeme nárůst obratu o nejméně 15% a pololetní výsledky ukazují, že je možné tento cíl i překonat. “

Konsolidovaný obrat společnosti Servodata – při započtení obratu společnosti Abakus Distribution – dosáhl v roce 2006 výše bezmála 1,1 miliardy korun. Tato částka Servodata řadí mezi největší IT společnosti na českém trhu. V rámci publikace TOP 100 ICT společností, hodnotící největší české společnosti působící v segmentu informačních a komunikačních technologií, kterou v červnu 2007 publikovalo vydavatelství IDG, by Servodatům dle výše obratu náleželo 22 místo. (Samostatně se Servodata umístila na 33. místě a Abakus Distribution na 59. místě). V elitní skupině Value Added Distributorů se pak jedná fakticky o třetí příčku.

Tiskové zprávy

Diskuse