Toshiba X200-15K - multimediální notebook

24. 9. 2007 11:45    Rubrika: Tiskové zprávy

Výkonný notebook v exkluzivním provedení

Toshiba X200-15K - multimediální notebook

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Toshiba představuje nejnovější přírůstek do své rodiny notebooků Satellite, který je prvním zástupcem zcela nové řady s označením X. Model X200-15K je vysoce výkonný multimediální notebook se 17.1“ displejem, nejnovější grafickou kartou NVIDIA® GeForce™ 8700M GT a HD DVD-ROM mechanikou. Jeho provedení i specifikace z něho dělají nekompromisní náhradu za stolní počítač určenou jak náruživým hráčům, tak milovníkům videa ve vysokém rozlišení.

X200 stojí na prověřené technologii Intel® Centrino® Pro a velmi výkonném procesoru Intel® Core™2 Duo T7700P, který má každé ze svých dvou jader taktováno na 2,4 GHz (FSB 800 MHz, 4 MB L2 cache). V jeho nitru se dále nachází 2 GB DDR2 paměti běžící na frekvenci 667 MHz, 300GB pevný disk s rozhraním SATA, Intel® Turbo Memory pro zrychlení spouštění systému či často používaných aplikací a již zmiňovaná grafická karta GeForce™ 8700M GT s 256 MB vlastní paměti a až 2047 MB sdílené paměti pomocí technologie TurboCache™. Tento výpočetní základ definuje X200 jako super výkonný notebook, na kterém je možné spustit nejnovější hry, ale také video v rozlišení 1080p či několik náročných aplikací najednou.

Toshiba si ovšem nezakládá pouze na technických specifikacích, nýbrž i na provedení svých přístrojů. X200 je díky elegantní kombinaci černé a stříbrné designovým skvostem, jenž má šasi vyrobené z ušlechtilých materiálů, pyšní se displejem Toshiba TruBrite s rozlišením SWXGA+ (1680x1050 bodů) a kvalitními reproduktory značky Harman Kardon®. Audio systém se skládá ze dvou basových jednotek, dvou výškových a subwooferu, takže notebook dokáže poskytnout uživateli velmi kvalitní ozvučení při sledování filmu, hraní her a poslechu hudby. Současně disponuje X200 technologií Dolby® Home Theater™, která dokáže i ze stereofonního reproduktorového systému udělat opravdové domácí kino s prostorovým zvukem.

Kapitolu samu pro sebe potom tvoří multiformátová mechanika, která je schopná kromě běžných DVD a CD číst také nové HD DVD disky, na kterých jsou již dnes ve světě prodávány filmy ve vysokém rozlišení. S X200 jste na budoucnost nesoucí se ve znamení rozlišení „1080p“ připraveni a navíc můžete stále vypalovat a číst všechny formáty CD a DVD včetně DVD-RAM.

Toshiba Satellite X200 nabízí však ještě víc: má inovativní Dual Mode Pad, který funguje jako běžný Touch Pad, ale má na sobě ještě řadu ikon pro spouštění či ovládání aplikací a systémových nástrojů. Práce ve Windows je díky němu rychlejší a pohodlnější. Jeho funkce doplňuje šestice tlačítek Easy Keys umístěných nad klávesnicí, ty slouží pro rychlé spuštění webového prohlížeče, spuštění CD/DVD a ovládání přehrávání videa či hudby. Chybět nemůže ani čtečka paměťových karet podporující šest nejrozšířenějších typů těchto médií, integrovaná webová kamera s rozlišením 1.3 megapixelu a celá řada vstupů a výstupů včetně HDMI, klasického televizního i digitálního zvukového výstupu S/PDIF. Třešničkou na dortu celé výbavy je dálkové ovládání, se kterým můžete ovládat pohodlně aplikaci Media Center či Windows® HotStart.

V oblasti konektivity nabízí X200 tradiční Wi-Fi™ s podporou standardů 802.11a/b/g/Draft-N, Bluetooth™ pro komunikaci počítače s řadou přístrojů, gigabitovou síťovou kartu pro rychlé přenosy dat v domácí či firemní síti a samozřejmě dial-up modem podporující mezinárodní protokol V.92.

Na notebooku je předinstalován systém Windows® Vista® Home Premium Edition a celá řada aplikací vyvinutých speciálně Toshibou pro vlastní notebooky. Rychlou a bezproblémovou organizaci pevných a bezdrátových sítí zajistí Connectivity Doctor, optimální nastavení notebooku zase ConfigFree™, filmy na discích HD DVD můžete pouštět v dodávaném přehrávači a nemůže chybět ani antivirový program Norton Internet Security™ s bezplatnými aktualizacemi pod dobu devadesáti dní.

Zabezpečení notebooku nebere Toshiba také na lehkou váhu, a proto naleznete na těle X200 čtečku otisků prstů, která nabízí ochranu už na úrovni BIOSu. Nezbytným prvkem je taktéž slot pro zámek Kensington.

Model X200-15K patří mezi nejvýkonnější a nejvybavenější notebooky řady Satellite. V domácnosti se může stát díky své propojitelnosti s celou řadou zařízení základem digitálního centra. Digitální zvukový výstup a HDMI ho umožňují dokonce zapojit do domácího kina a připojit k ploché televizi či projektoru. Rázem se z X200 stane multifunkční přehrávač schopný pracovat s jakýmkoliv formátem videa či hudby. Nechte se zlákat jeho dokonalým designem, skvělým výkonem a všestranností sahající od oblasti čistokrevného IT až do spotřební elektroniky.

Satellite® X200-15K
Technické údaje

• Mobilní technologie Intel® Centrino™ Duo
o Procesor Intel® Core™2 Duo T7700
o 800 MHz FSB, 4MB cache 2. úrovně
o Bezdrátové připojení I Intel® Wireless WiFi™ Link 4965AGN
• Intel® PM965 Express
• displej Toshiba TruBrite® SWXGA+ TFT
• Microsoft® Windows® Vista™ Home Premium
• Operační paměť 2048 MB (1 GB + 1 GB) DDR2 667 MHz, možnost rozšíření až 4 GB
• Pevný disk 300 GB (4200 ot./min.) SATA
• NVIDIA® GeForce™ 8700M GT s podporou technologie TurboCache™ a 256 MB paměti
• HD DVD-ROM mechanika s podporou čtení a vypalování CD i DVD
• stereoreproduktory Harman Kardon® se 2 basovými reproduktory, 2 výškovými reproduktory a 1 reproduktorem typu subwoofer
• Gigabitová síťová karta, modem s podporou protokolu V.92
• Bezdrátové připojení do sítě ve standardech 802.11a/b/g/Draft-N
• Integrované rozhraní Bluetooth™ v2.0 + EDR
• slot Bridge Media 6 v 1 (podporuje karty SD™ Card, Memory Stick®, Memory Stick Pro™, MultiMedia Card™, xD-Picture Card™, SD™ IO), vstup napájení, HDMI, externí mikrofon, sluchátka, RJ-45, 6 x USB 2.0, i.LINK® (IEEE1394), S/PDIF, TV výstup, integrovaná webová kamera, linkový vstup, ExpressCard slot
• Doporučená koncová cena v ČR 65.438,- Kč s DPH, na Slovensku 79.718,- Sk s DPH

Tiskové zprávy

Diskuse