NETGEAR ProSafe Smart Wireless Switch WFS709TP

25. 9. 2007 12:34    Rubrika: Tiskové zprávy

NETGEAR® uvádí první plně vybavený inteligentní bezdrátový přepínač pro malé a střední firmy, který poskytuje funkce centralizovaného monitorování, správy, zabezpečení, plánování pokrytí a řízení bezdrátových sítí

ProSafe® Smart Wireless Switch (WFS709TP) centrálně spravuje bezdrátové implementace rostoucích malých a středních firem tím, že umožňuje snadno nasadit, nakonfigurovat a spravovat bezdrátovou infrastrukturu a zároveň uplatňovat robustní zásady zabezpečení, maximalizovat výkon sítě a zajistit hladký roaming

Společnost NETGEAR Inc. (NASDAQGM: NTGR), světový dodavatel technologicky vyspělých značkových síťových zařízení, uvedla zařízení NETGEAR ProSafe Smart Wireless Switch (WFS709TP), vůbec první plně vybavený bezdrátový přepínač na trhu, při jehož vývoji se počítalo s nároky bezdrátové infrastruktury rostoucích malých a středních firem. ProSafe Smart Wireless Switch je bohatě vybavený bezdrátový přepínač, který poskytuje konektivitu podnikové třídy a funkčnost zabezpečené bezdrátové sítě a umožňuje malým a středním firmám konfigurovat, řídit a spravovat až 48 bezdrátových přístupových bodů napříč celou bezdrátovou infrastrukturou.

ProSafe Smart Wireless Switch kromě zabudované podpory napájení po ethernetu podporuje hladký a bezpečný roaming bezdrátových zařízení v rámci celé bezdrátové sítě. Vyspělé bezpečnostní funkce umožňují bezdrátovým zařízením bezpečně komunikovat v síti. Pomocí zabudovaného nástroje RF Planning umožňuje ProSafe Smart Wireless Switch správcům sítí zadat parametry budovy a pracoviště pro výpočet rádiových charakteristik budovy a vytvoření mapy optimálního rozmístění přístupových bodů. Dále bezdrátový přepínač podporuje technologii IntelliFi™ RF Management, která automaticky nakonfiguruje parametry rádia včetně výkonu vysílání, kanálu, vyvažování zátěže a předcházení interferencím a zajistí tak nepřetržité a konzistentní bezdrátové pokrytí. NETGEAR ProSafe Smart Wireless Switch obsahuje bezpečnostní funkce podnikové třídy včetně podpory protokolu RADIUS a serveru AAA, jež umožňuje společnostem plně sjednotit pevnou a bezdrátovou síť.

Řešení NETGEAR ProSafe Smart Wireless Solution tvoří přepínač ProSafe Smart Wireless Switch (WFS709TP) a bezdrátové přístupové body NETGEAR ProSafe 802.11g Light Wireless Access Point (WGL102) a NETGEAR ProSafe Dual Band Light Wireless Access Point (WAGL102).

„Možnosti rozšiřování bezdrátové infrastruktury v malých a středních firmách byly až do nynějška velice omezené – firmy si musely poradit s několika nezávislými přístupovými body, které samostatně spravovaly a konfigurovaly. Rozšiřování bezdrátové infrastruktury nasazováním dalších nezávislých přístupových bodů ze samotné podstaty věci vytváří provozní a bezpečnostní problém. Protože každý přístupový bod musí být spravován zvlášť, taková implementace zásadně omezuje škálovatelnost bezdrátové infrastruktury v průběhu čau a zároveň pochopitelně zvyšuje provozní náklady,“ vysvětluje Vivek Chugh, senior manažer produktové řady ve společnosti NETGEAR. „Řešení ProSafe Smart Wireless umožňuje malým a středním firmám snadno a s nízkými náklady nasadit škálovatelnou, bezpečnou a funkčně bohatou bezdrátovou síť, která se dokonale spojí se stávající metalickou infrastrukturou. Funkce podnikové třídy umožňují správcům sítí rozmístit a předvídat pokrytí každého jednotlivého přístupového bodu, centrálně spravovat a prosazovat zásady zabezpečení sítě a zajistit hladký roaming na celém pracovišti. To vše přispěje k vyšší produktivitě zaměstnanců a omezí komplikovanost sítě na minimum.“

O zařízení ProSafe Smart Wireless Switch (WFS709TP)
NETGEAR ProSafe Smart Wireless Switch (WFS709TP) je bezdrátový přepínač, který umožňuje malým a středním firmám nasadit centralizovanou architekturu bezdrátové místní sítě pro řízení a správu většího množství bezdrátových přístupových bodů na pracovišti.

Koncovým uživatelům poskytuje robustní funkčnost včetně možnosti hladkého roamingu mezi několika přístupovými body, centralizovaného zabezpečení a správy, zabudovaného nástroje pro plánování a správu rádiového pokrytí a sledování míst. Osm portů 10/100 ethernetu podporuje napájení po ethernetu, což usnadňuje nasazení přístupových bodů. Pro připojení k dalším přepínačům s podporou napájení po ethernetu, jež umožní nasadit větší množství bezdrátových přístupových bodů, a pro připojení k páteřní síti, obsahuje 10/100/1000 uplink port. Kromě vyspělé sady bezpečnostních funkcí včetně podpory protokolů 802.1x, EAP-PEAP, EAP-TLS, EAP-TTLS, 802.11i, filtrování adres MAC, SSID a ověřování na základě pozice také zařízení WFS709TP obsahuje bezpečnostní funkce podnikové třídy jako RADIUS a podporu serveru AAA založenou na adresáři LDAP, jež umožňují společnostem sjednotit drátový a bezdrátový přístup bez ohrožení zabezpečení.

Samostatný přepínač WFS709TP může podpořit až 16 bezdrátových přístupových bodů a 256 uživatelů na přepínač. Celé řešení ProSafe Smart Wireless může sjednotit až tři přepínače Smart Wireless Switch nakonfigurované pro podporu až 48 přístupových bodů NETGEAR ProSafe 802.11a/g Dual Band Light Wireless Access Point (WAGL102), ProSafe 802.11g Light Wireless Access Point (WGL102) nebo ProSafe Dual Band Wireless Access Point (WAG102).

K zajištění maximálního výkonu a účinnosti bezdrátové infrastruktury přispěje zabudovaný nástroj IntelliFi RF Management v přepínači WFS709TP, jenž automaticky nakonfiguruje všechny parametry vysílače pro zajištění nepřetržitého bezdrátového pokrytí a podpory mobility. Díky možnosti zadat snímky plánů podlaží, počet podlaží, rozměry budovy, požadované pokrytí, faktor překrytí a toleranci poruch mohou správci sítí pomocí zabudovaného plánovacího nástroje předpovědět rádiové charakteristiky budovy a vytisknout mapu optimálního rozmístění přístupových bodů spolu se znázorněním projektovaného pokrytí.

Pro zajištění odolnosti sítě na ochranu důležitých podnikových aplikací podporuje WFS709TP standardizovanou redundanci bezdrátových přepínačů N+1 a prokládání přístupových bodů. Umožňuje tak postavit bezdrátovou síť, jež zaručuje nejvyšší možnou dostupnost bez jediného bodu selhání.

O zařízení ProSafe 802.11a/g Dual Band Light Wireless Access Point (WAGL102)
Zařízení NETGEAR ProSafe 802.11a/g Dual Band Light Wireless Access Point je všestranný bezdrátový přístupový bod podnikové třídy, který může být spravován přístrojem NETGEAR ProSafe Smart Wireless Switch (WFS709TP) a poskytuje bezpečný, spolehlivý a výkonný bezdrátový přístup v pásmech 5 GHz a 2,4 GHz rychlostí 54 Mb/s.

O zařízení ProSafe 802.11g Light Wireless Access Point (WGL102)
NETGEAR ProSafe 802.11g Light Wireless Access Point je všestranný bezdrátový přístupový bod podnikové třídy, který může být spravován přístrojem NETGEAR ProSafe Smart Wireless Switch (WFS709TP) a poskytuje bezpečný, spolehlivý a výkonný bezdrátový přístup v pásmu 2,4 GHz rychlostí 54 Mb/s.
NETGEAR ProSafe Smart Wireless Switch (WFS709TP) je pro původního zákazníka kryt zárukou na hardware po celou dobu životnosti a nepřetržitou technickou podporou. Bezdrátový přepínač WFS709TP bude k dispozici ve třetím čtvrtletí roku 2007 u předních prodejců, ve webových obchodech a od prodejců s přidanou hodnotou za doporučenou cenu 2 900 USD.
NETGEAR ProSafe 802.11a/g Dual Band Light Access Point (WAGL102) je pro původního zákazníka kryt zárukou na hardware po celou dobu životnosti a nepřetržitou technickou podporou. Přístupový bod WAGL102 bude k dispozici ve třetím čtvrtletí roku 2007 u předních prodejců, ve webových obchodech a od prodejců s přidanou hodnotou za doporučenou cenu 249 USD.
NETGEAR ProSafe 802.11g Light Access Point (WAGL102) je pro původního zákazníka kryt zárukou na hardware po celou dobu životnosti a nepřetržitou technickou podporou. Přístupový bod WAGL102 bude k dispozici ve třetím čtvrtletí roku 2007 u předních prodejců, ve webových obchodech a od prodejců s přidanou hodnotou za doporučenou cenu 210 USD.